Football manageri

1. FM 08 i FIFA 06 imaju najjače trejlere o fudbalu ikada, da im nikad ništa više ne primiriše.

2. If you can keep your head when all about you are losing theirs, and blaming it on you
    If you can trust yourself when the board, fans and media doubt you, yet inspire your team to win by a goal, or two

If you can save your team from certain relegation with nothing but your will to win Then give them all the credit, massaging the egos of eleven men
    If you can push your superstar, to always up his game Or meet with total disaster and shoulder all the blame
    If you can take a rising star and teach him the pitfalls of success Or stand up to the short-sighted board, when they're demanding more for less

If you can go in 3 nil down, then take your men and lift their heads Or endure abuse from the opposition and leave the retorts unsaid
    If you can handle the media spotlight, whilst knowing they wait like wolves for your fall Or bring on another striker, risking it all
    If you can motivate your men to fill those dying seconds with a last minute run

Yours is the glory, the game and everything that's in it And what's more, you'll be a MANAGER my son.

Treba stojati u uvodnom postu. :)

3. Nešto mi se čini da na ovom menadžeru nema šanse da prođe utakmica, a da ne primim gol u 90. minutu od bilo koje ekipe. Znači ne znam više šta da uradim da ne primim gol u zaustavnom vremenu.

Ajd da ne računam drugo kolo kvalifikacija sa nekim indijancima, već treće kolo kvalifikacija sa Slaskom, vodim kod njih 0:1, 90+ 1:1. Kući vodim 2:0(ne treba da pričam da nisu imali šut na gol do tada) primam gol u 90+ 2:1, sizvodim s acentra, oni uzimaju loptu i pogađaju mi prečku.

Treće kolo kvalifikacija sa Bazelom, 3:0 za mene poluvreme ali u 30. minutu crveni. Stižu me na 3:2 i naravno u 96. minutu sa devet igrača igram već tada 3:3.

Kod njih 0:1 za mene, 90+ 1:1. Ćao LŠ.

Domaća liga, četiri utakmice, četiri remija, 3/4 primljeni golovi u 90+.

Razmišljam da batalim igricu. Sranje.

4. Zato sto kad gube, nemaju sta da izgube pa u poslednjim minutima verovatno igraju ono maksimalno da napadaju. Ti tu stavi na kontre i ako im uzmes loptu, daces ga ti u 90+ minutu. Nije neka mudrost...

5. Dzoni bracala, time wasting na max. tempo na minimum, smanji sirinu formacije, stavi da izbijaju loptu na bokove , obavezno sa bar jednim DMC u tim trenucima, tackling na hard, bez obzira sto ce mozda dobiti neki karton.. udjes i DMC(ovima) namestis da igraju ultra defanzivno, i ako u tom trenutku imas 2 spica, slobodno ubaci jednog stopera, koji ce ti rac dva spica kad cuvas rezultat..
    Da vidis kako ima da prodje po 20 minuta bez sanse ;)

6. Ovaj menadžer je jedno veliko govno.

7. Čekam 14, ne mogu više.

8. Ovaj menadžer je jedno veliko govno.

Indeed.

9. Kako je svima sranje sem Mudu? Kao da ga hejtujete zato što ne liči na FM2012. Meni se ne čini toliko loš, doduše tek sam krenuo i nisam još pohvatao sve opcije.

10. Ваистину говно.

Тражим себи десног бека. Претражим сваки тим прве и друге бразилске лиге и једва нађем човека који ми одговара. Оцене одличне, све на месту. Нико га не тражи, а незадовољан у клубу. Договорим се за цену. Почнем преговоре, лик тражи око 1500 евра недељно, а његов агент тражи паре за нови Ферари, како ми се чини. Ја толико не могу да му дам (управа ме ограничава), и повлачим се.

Три дана касније, доводи га јебена Јагодина за 800 евра недељно. Који курац бре?

Сезону почињем у квалификацијама за ЛЕ, избацујем Шкендију и АЕЛ, односно издоминирам их, и испаднем са укупних 8:5 од Фејнорда. У лиги не могу да се повежем, од најбољег напада лиге сам догурао до најгорег. Јебе ме ко како стигне. Бежанија, Рад, Нови Пазар, укупно 5 шутева ка голу. Доста је више.

11. Skroz je nepredvidiv sto se tice formacija. Defanzivno igram protiv jakih timova, pobedim. Ofanzivno protiv slabijih, izgubim. Jebavam po podesavanjima, i igraca i tima, nista ne pomaze. Jednostavo ne znam kakvu formaciju da postavim za neki tim. Nema nekog sablona, prakticno na srecu idem. Jebeni Kardif ne mogu da pobedim.

12. Fora je što ste svi vi ( i ja sa vama često) zaboravili glavu stvar menadžera, a to je da mu primarne funkcije idu ovako:

3. Učenje igre kroz greške igrača.
    2. Zabava kroz igru.
    1. Izbacivanje igrača iz takta onako kako sve ostale igre sveta ne mogu da ga izbace u roku od 15 sekundi.

Pobogu ljudi, pa mene posle menadžera ne može ništa da iznervira, sem možda keve, ako se jako potrudi.

13. electrolover
    Skroz je nepredvidiv sto se tice formacija. Defanzivno igram protiv jakih timova, pobedim. Ofanzivno protiv slabijih, izgubim. Jebavam po podesavanjima, i igraca i tima, nista ne pomaze. Jednostavo ne znam kakvu formaciju da postavim za neki tim. Nema nekog sablona, prakticno na srecu idem. Jebeni Kardif ne mogu da pobedim.

Не можеш сваку формацију тек тако да играш, имаш тамо да ти пише колико је уиграна, колико су играчи привикнути на менталитет, дубину, стил, ширину формације... Тако да ако си одабрао формацију коју ниси играо до тад, имаћеш огроман проблем. Али фазон је што то по мени опет нема логике, јер ја имам три максимално уигране формације које су палиле до скоро, и сад ништа опет... Али кад ставим формацију коју никад нисам играо и кренем да уигравам, закажем меч са бетонлигашем и одиграм 1:1... И то фазон уогравам обично 4-4-2 или 3-4-3...

14. iskreno da vam kažem, problem sa primanjem golova u 90+ nemam. možda 2 tekme od 25, recimo. Za razliku od FM12 de je bilo neminovno da ispadnem iz nekog kupa u 90+, ovde toga nema, bar u mom slučaju.
    dalje, formacije i taktike. koju god formaciju da metneš, ako imaš jak tim za tu ligu, nemaj brige, opet, u mom slučaju, valja imati i one dodatne pomoćne dve, iskoristi ih kad misliš da treba, vredeće.
    PRIPREMA ZA MEČ, e to mene jebalo prve sezone, provalio sam. čas metnem tim kohežn, čas fitnes, zavisi od prilika, čas ataking muvment, difenziv pos, timv'rk i tako to, PAZI, od toga nema leba.
    evo, već dve sezone mi je u genralnom režimu TAKTIKA, a u priprema za naredni meč u TIMVRKU, i nema greške, jebem pa sabijam. i ne menjam, čak i kad igram pripremne pa treba nabijam fitnes. Jes da ćeš da pukneš neku za koju unapred misliš da ćeš da dobiješ, dešava se ofc, nisi svemoguć,ali znatno u manjoj meri nego na FM12, opet kažem, bar u mom slučaju. Ne žalim se na igru irezultate, zadovoljan sam što se toga tiče, 3. sezona za redom osvajam domaće prvenstvo s ciganima i kup, već drugi put ispadam iz četvrtfinala LŠ, zbog gola u gostima ofc, klasika. Lepše i bolje igram u evropi nego domaće prvenstvo, FAKAT

15. Zato sto kad gube, nemaju sta da izgube pa u poslednjim minutima verovatno igraju ono maksimalno da napadaju. Ti tu stavi na kontre i ako im uzmes loptu, daces ga ti u 90+ minutu. Nije neka mudrost...

Igram menadžer od prvog koji je izašao "Championship 97", naravno da to uradim. Kada to nije upalilo i ponešto drugo sam odrađivao ali ništa. Nekako prvi put imam jak osećaj da je rezultat zacrtan unapred, a da moj skil igranja nema veze sa tim ishodom, kao i da te namerno jebe.

Dzoni bracala, time wasting na max. tempo na minimum, smanji sirinu formacije, stavi da izbijaju loptu na bokove , obavezno sa bar jednim DMC u tim trenucima, tackling na hard, bez obzira sto ce mozda dobiti neki karton..

Naravno. Nisam lud. Ne pomaže. Dobro, neću to da radim protiv Smedereva kući, ali radio sam sve to. Ništa.

Daću mu još malo šanse, ali nije samo to, ima mnogo stvari koje su loše. Kao da su pojačali loše momente iz 2012. da budu još gori.

16. Не можеш сваку формацију тек тако да играш, имаш тамо да ти пише колико је уиграна, колико су играчи привикнути на менталитет, дубину, стил, ширину формације...

Igram sa 3 formacije i sve 3 su uigrane.

Nekako prvi put imam jak osećaj da je rezultat zacrtan unapred, a da moj skil igranja nema veze sa tim ishodom, kao i da te namerno jebe.

Upravo. Zbog toga kazem da nista ne pomaze, bilo kakvu promenu da napravim, bilo timu, bilo igracu posebno. Kao da je zacrtano kakav rezultat ce da bude na kraju.

Ovo Manijak sto kaze da namesta pripremu za mec, ja to uopste ne radim. Ali pocecu, cisto da vidim da li ce da bude nekih promena. Namesteno mi je automacki sta da vezbaju. A i kako ja da znam sta da vezbaju za neki odredjeni mec. Otkud znam da ce protiv Sautemptona vise da im odgovara da vezbaju fitnes umesto balans, bol kontrol, tim kohezn..

17. Uzeo Liverpul, ispao u kvalifikacijama za LE od Mlade Boleslav (0-0 i 1-0), nije da sam želeo, ali dobro će mi doći manji broj utakmica. Uvideo neke greške, dobio Junajted kod kuće, iako su bili bolji, a u sledećem kolu, razbijem Svonsi u prvom poluvremenu, 3 stative, u drugom mi šuknu dva gola za 10 minuta i aj zdravo. Zar moraju takvi porazi i u menadžeru?! Prodao sam Skrtela Bajernu za 14 miliona (a od toga dobio samo 5 za transfere, jebem ti upravo majku) i stavio Koatesa sa Agerom, razbija lik za sad. Potreban mi je AML ili MC za najviše 5 miliona, pomažite.

18. Stevane probaj Maor Melikson, čini mi se da je u Visli na početku, dođe za oko 3 miliona, jeme.

19. Код мене је све (мање-више) у реду, осим пенала којих има ко коњ. У првих десет утакмица треће сезоне мени су досуђена четири, док сам целе прошле сезоне имао два. Противници су ове сезоне имали три, од тога два на једној текми против Челсија, што је доста реално - кад играју лоше, добију пенал. Сигуран сам да је против мене прошле сезоне досуђено највише пенала, знам да их је у три утакмице са Арсеналом, Јунајтедом и Ситијем било 4. Ове сезоне сам солидан, лагано ћу бити око средине, а ако будем имао мало више среће с повређеним играчима, идем на седмо. Тренутно ми не играју 3 од 4 главна играча због повреда.
    Стивене, за те паре не можеш наћи имидијет импект играча, једино младог па ако те усере да одмах крене лепо да игра. Пробај са Фортунисом из К'лаутерна, Карнијем из Хала и Дејвисом из Вулвса. Мени у трећој сезони кидају, али су се и развили доста.

ЕДИТ: Ии играча довољно квалитетног за Ливерпул, да се разумемо.

20. Rekao bih da ovaj moj (Maor Melikson) može da posluži ipak, flair 17, first touch 17, acceleration & agility 16, technique 17, dribbling 16, pace 15... Za te pare teško da imaš boljeg, a pokriva ceo vezni (A/M RLC).

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.