Prijava

Nas svemir je nastao ekplozijom koja se desila u u septilionitom delicu sekunde(ovo sam lupio ali otprilike je toliko) i sirio se velikom brzinom nekoliko sekundi...zatim je prestao da se siri i ostao iste velicine u narednih 5 milijardi godina...zatim je poceo da se siri pod uticajem tamne energije koja se pojavila u to vreme o kojoj ne znamo bas nista...sirice se jos nekoliko milijardi godina,a zatim ce krenuti da se suzava i nestace kako je i nastao...u delicu sekunde...kao balon koji se naduvava i pukne...pre velikog praska nisu postojali ni prostor ni vreme a pogotovo materija....sto se tice crnih rupa,one nastaju eksplozijom velike zvezde koja sadrzi ogromnu kolicinu energije(sunce nije dovoljno masivno da napravi crnu rupu),a zatim usisava prostor,gravitaciju,svetlost i materiju kreirajuci mini univerzum sa drugacijom vrstom prostora,vremena i materije...takodje nastane u delicu sekunde,takodje se siri prvih nekoliko sekundi i ostaje staticna sve dok ne usisa neku materiju ili manju crnu rupu...postaje sve veca sve dok ne postigne velicinu dovoljnu da formira disk od prasine i zvezda oko sebe...taj disk se zove galaksija...gravitacijom crnih rupa galaksije se privlace,sto znaci da sve galaksije rotiraju oko one koja ima najvecu crnu rupu u svom centru...e sad,nas svemir je crna rupa nastala eksplozijom nekog masovnog objekta,neke vrste zvezde u tom vecem svemiru,i nakon 5 milijardi godina poceo da usisava materiju iz tog svemira i da se siri...ta materija je ustvari crna energija i nas svemir je crna rupa u centru neke vrste galaksije tog veceg svemira...mislim da je taj svemir sestodimenzionalan,zbog toga sto su velikim praskom nastali prostor,vreme i paralelni svemiri(3,4 i 5 dimenzija)

ПРОТИВ!!!!!!!!!!!!!!!!!

udji u trip...videces da ima slisla i to velikog...stavise ne znam teoriju koja bolje objasnjava nego ova

A šta ako svemir ne postoji? Čak naučnici razmatraju ideju da je sve ovo jedan veliki, kompleksni program, a neki smatraju da je ovo sve jedan običan san, što je moguće zato što niko ne može da dokaže da nisu u pravu..

covekdlakaprepun

Nas svemir je nastao ekplozijom koja se desila u u septilionitom delicu sekunde

Ovo je nemoguće. Ne može nešto nastati ni iz čega. Kako može svemir da nastane nekim praskom tek tako. Ok, razumem ako je na uštrb drugog svemira ali kako je nastao taj svemir. Kako je uopšte nastao prvi svemir, gde se sve to nalazi i kada mi odgovoriš gde onda mi odgovoi i u čemu se to neko "gde" nalazi!

Не зна се тачно како је настао, постоје само хипотезе...

Ne moze se dokazati, za sad. Ovo sto Cara kaze i mene uvek muci. Kako je nastalo ono PRVO?!! IZ JEBENOG CEGA I KAKO???

caro,upravo sam rekao kako,eksplozijom nekog masivnog objekta koji se nalazi u vecem svemiru...lucid dreamer,znas kako,mnogo sam razmisljao o tome da je sve ovo san iz koga se budimo kad umremo u ovoj realnosti....tu teoriju potpuno podrzavam...ili je um beskonacan,ili je svemir beskonacan,dvoumim se izmedju toga jer treceg nema

Koja je šesta dimenzija? I koje su prve dve dimenzije?

Ovo je besmisleno, ali me mrzi da obrazlažem sad zašto.

covekdlakaprepun

caro,upravo sam rekao kako,eksplozijom nekog masivnog objekta koji se nalazi u vecem svemiru

Nisi ti ništa rekao. Nisi mi odgovorio na pitanje u čemu se nalazi celokupna materija postojanja iliti prostije, u čemu ili gde se nalazi kompletno sve što je postajalo bilo gde ili bilo kada na svetu i oko njega.

Ne može da bude beskonačno da ga jebeš. Sve ima svoj kraj

Ја мислим да се у сваком зилионитом делићу једног зрна песка налази по зилион малих универзума еквивалентних нашим схватањима свемира ....... по тој логици на самој површини наших дланова тренутно настане и створи се хххххххххххххххххххххх универзума ....

Ја мислим да краставци.

L@ki,3D sadrzi visinu,sirinu i duzinu...2D samo sirinu i duzinu...sto znaci da svaki delic 3D sadrzi beskonacno mikrokosmosa koji su 2D i da svako zrnce beska sadrzi beskonacno 2D kosmosa

Ovo je nemoguće. Ne može nešto nastati ni iz čega. Kako može svemir da nastane nekim praskom tek tako. Ok, razumem ako je na uštrb drugog svemira ali kako je nastao taj svemir. Kako je uopšte nastao prvi svemir, gde se sve to nalazi i kada mi odgovoriš gde onda mi odgovoi i u čemu se to neko "gde" nalazi!

Мислим, како не капираш? Није да није било ничега, ок? Мислим било је нечега, капираш? Мислим, као неки гас, капираш, у некој соби. Капираш? Е, онда је неко, мслим оно, креснуо упаљач, ок? Мислим, и онда као КАБУУУУУМ...капираш?

Meni se sere od svih tih teorija nastanka svemira picka materina vece budalastine ni u kafani kristal ne mozes cuti.

Ne može da bude beskonačno da ga jebeš. Sve ima svoj kraj

To sad nije u potpunosti tačno, postoji teorija diskontinuiteta. Ako zamisliš svemir kao loptu unutar koje smo mi koja ima svoju granicu, onda bi se zapitao šta je izvan te granice? Jer mora postojati nešto jel tako. Ali ako to posmatraš na polu-neograničeni način, recimo ako dodješ do ivice svemira, dospeš na suprotni kraj lopte time stvarajući privid neograničenosti.