Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
http://www.polovniautomobili.com/oglas1125058/honda_cbr_600_rr/#3 Pre svega- nisam napaljeni klinac koji ovog trenutka mašta kako ga gura ovakvom motoru u auspuh, ne planiram da kupim ništa slično. Bar ne u skorije vreme. Zanima me koliko bi koštalo da se ovaj motocikl sa stranih prenese na naše tablice. Znam da uzimaju u obzir kilometražu, godište, kubikažu i jebemligaštasvene, pa ako bi neko mogao bar sa nekim osnovama carinjenja/legalizacije (ne znam koji termin se koristi) da me upozna. Hvala.
EDIT: Izvinjavam se ako sam otvorio temu koja već postoji.
teško da će neko moći ovako napamet da ti kaže koliko bi te izašlo tačno, nego ćeš morati da odeš u slobodnu carinsku zonu, i tu bi trebali da oni imaju skalu za oporezivanje (il kako god se već zove). Pošto za svako vozilo postoji tabela o visini carine, znači, svako godište, model, kubikaža bla bla brdo drugih stvari utiče na cenu carinjenja.
A ne znam zašto se meni u podsvesti vrti neka cifra od 30% cene vozila da se dodaje za carinjenje. Al to nemoj da me držiš za reč
Moguće da je 30%, ali od njihove procene. E, sad- ako imaš vezu onu hondu bi procenili na 2000e, a ako nemaš, može da ode i do 5000 (valjda). Hvala na pojašnjenju pojedinih stvari :)
e pa upravo ta procena se ne radi napamet. Svaki model za svako godište ima posebnu procenu koja stoji u toj tablici
Da, ali kod nas sve može preko veze, tako da ova honda može da se ''promuva'' i za znatno manju sumu