Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Zašto mi je obrisan plakat "Napredno prelepljivanje umrlica" na kome je slika prelepljenih umrlica plakatima SNS-a?
Ne vidim uopšte ni jedan razlog za takvo činjenje .Sa druge strane plakat je orginalan, jer je u pitanju fotografija koju sam lično uradio na ulici svog grada.Sa druge strane ako brišete postere sa političkom tematikom, brišite ih sve.Na ovom sajtu ima dosta satire, i ja ne vidim zašto bi se neko vređao zbog postera koji sam postavio, a kojio je živa satira, da mu komentar i ne treba.Nadam se da ću od vas dobiti iole smislen odgovor, mada je stvar toliko očigledna, da je ipak jasno , da ovde o kreativnosti rasuđuje nečija politička orijentacija.
Јел зна неко шта могу да узмем за грло, јако ме боли ?
Друже, видео сам ти постер. Искрено, био је говно.
Dobro ako kažeš da je bio govno, jer se o govnima i radilo kada je tema postera u pitanju.
A ti James Bonde potraži lek od Dr.Jankovića, ako već nije mogao da pomogne sebi, možda pomogne tebi.Mada čisto sumnjam.
Не треба мени лек да бих сконтао да ти је отварање посебне теме о кукању за обрисаним постером било непотребно. Има тема на форуму за то.
http://vukajlija.com/forum/teme/20344-pitanje-autor-odgovor-moderator?strana=1
И да- ако ти је постер толико значио, што ниси ударио водени жиг, заштитио га ауторским правима и проследио га даље? Ниси? Е, сад ћути и буди миран.
Dobro nisam znao da ima tema, nisam ni tražio.Poster mi nije toliko značio, naravno, ali sam pitanje postavio samo zato što smatram da ovde ima i sto puta gorih postera( u kojima se vređaju pojedinci ili grupe) pa ih niko ne dira.Eto samo to.
U svakom slučaju DR. hvala na linku i poučnim savetima :))
Markus, za takve buduće radove i fotografije, imaš "gledalac reporter" na RTS-u. Razlika je u tome što tamo možeš da dobiješ nešto, ukoliko prođeš dalje, dok ovde možeš dobiti 30 mišljenja o tome kako je poster nekvalitetan (čitaj: sranje).