Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Продуценти филма "Хрт локер" (Катанац за бол!?) решили су да повуку занимљив потез. Тужили су кориснике који су овај филм преузели преко торента. Оно што је занимљиво је да су одмерили износ тако да ће неки од тужених можда пристати на поравнање. Цена коју треба да плате је 2000 долара. Ако од свих тужених добију половину тужби имаће профит од 7-8 милиона долара. Шта мислите да ли ће евентуални успех овакве тужбе променити пиратски свет? И колико далеко ово може да оде?
sta ce mene tuziti, meni kazna za parking iz srbije ne moze da dodje a kamoli amerike.
Па нисам мислио да ће неко нас да тужи у Србији. Они су тужили кориснике у Америци. Ако им икако прође и остале продуцентске куће би размислиле о оваквој акцији. Ако настави да им доноси приходе, онда ће се повећати притисак и на Европу.
Ретардирано. Треба тужити оног који је поставио линк за даунлоад. Не оног који је то и скинуо. Тачка
Ko ih jebe, realno to mogu da plate oni iz Amerike, nas bole kurci.
vec odavno njih u amerikama fataju zbog torrenta i kaznjavaju
Они и покушавају да нађу систем којим ће више да зараде. То да туже првог торент сидера им се никако не исплати.
procitah i ja vest na b92.
nije ovo nikakva novina, radi se ovo u americi jos odavno, samo ko sto znas mediji malo biraju sta ce da pricaju. nije presedan, nista se ne menja ovim.
jedini komentar koji ja imam na to je: jebes umetnost kad moras na silu da je prodajes drugima.
Ja da imam američku platu išao bih na svaku premijeru filma u bioskope u BG... Ako hoće da me kazne, idem u tvorza jer para nemam.
torent, fejs. nema tu linka za daunload.
u americi ti stizu opomene od provajdera svaki put kad se zakacis na neki traker il tako neki kurac sa crne liste.
@Келт
Па уметност је једно. Ово је продукција која покушава накнадно да заради. Колико сам пратио досадашње овакве случајеве, нису имали овакав план. Обично су то биле мере у циљу превенције. Неуспешне, наравно.
Па да ја бришем филим са ХД-а, или да бацим читав хд, поломим компјутер, или да се, након свега још и преселим?
НАЋИ ЋЕ МЕ АМЕРИ КУРАЦ!
kod mene su koleginicu deportovali iz amerike zbog torrenta, ona mislila to moze ko kod nas, ljudi ufatili IP, pokucali, rekli da se spremi i tutanj srbija...
A i dalje imaš Real Player, gledanje stranih filmova na određenim sajtovima, pa lepo klikneš na download this video i miran si. Još preuzimanje subtitla ako ga nema u filmu i ete. Ne mogu ti ništa. Koji su peršun snimali film ako ne može pola sveta da ga gleda kod kuće. I pička im materina Američka!
kolko sam dosad stvari skinuo dobio bi 5 doživotnih kad bi me ivatili lolo
Ma,mogu svi da nam poduvaju kurčinu! Piraterija nije kradja! Mi ne pravimo nikakav profit niti otimamo nečiju svojinu, mi je delimo! Onda se i babe bave piraterijom, jer jedna kupi biljku i onda podeli pelcer svim ostalim babama u kraju za dz. Jel sad treba cvećare ili ko već da ih goni na sudu?
http://www.owensworld.com/sites/default/files/imagecache/Fullsize/pictures/piracy-is-not-theft.jpg
Како они размишљају ваљда је јасно. Они су снимили филм за 5 милиона. За сад су зарадили 120 милиона. Имају прилику да зараде још 10 милиона. Да би зарадили те милионе морају да наплате некако од људи који су погледали филм кући. За сад не успевају довољно да наплате, па покушавају на различите начине. Можда мало претерујем, али ми се чини да први пут покушавају нешто што би утицало на пиратске сајтове. А то је да баш узму новац од корисника битторента. Таман колико могу.
Ја сам скинуо Хрт локер, али га нисам погледао, друже судија. Мислим да сам у правном вакууму. Шта ће сад бити са мном?
Ma pička njima materina ona kapitalistička đubretarska, zarade 100 miliona i oće još 10. Pa jebem ja njima mater malo! Da karta za bioskop zajedno sa kokicama i pićem ne košta 500+ dinara i ja bih išao da gledam 3 filma mesečno, a ovako gledam jedan u 2 meseca. Ima da skidam, a ako dođu da me hapse, pobiću ih!
Неће доћи да те хапсе, али може да падне посета пиратским сајтовима и да буду више под ударом продукцијских кућа. Ево, рецимо, не можеш да нађеш пиратску верзију новог домаћег филма. Шта ако једног дана будеш приморан да идеш у биоскоп. И то за 1000 динара?