Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Usput, nedavno je i Dačić to predložio.
То је чуо од Бранка Ружића. А Ружићу је мој буразер недавно предложио да изађу са тим храбрим предлогом. Тако да се слободно може рећи да је мој буразер иницирао покретање тог питања. :)
A ti rekao burazeru, a pre toga si to pokupio ovde od Stefana Kostića ili Jovičića. Čija je zasluga, Džimi?
KOSOVO JE SRCE SRBIJE!!!!!!!!!!!!!! SRBIJA!!!!!!!!!!!!!! SRBIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!Karlobag, Karlovac, Ogulina i VIROViTICA!!!!!!!!!!!!!
Па, сад... :)
Елем, мрзи ме да читам све постове, а мој став о Косову углавном сви знају овде, тако да... Углавном, подржавам поделу. А истина је да остаје проблем Прешева, ту ће се кад-тад заговнати ситуација. Мислим да ни град Врање неће бити поштеђен лоше ситуације.
a pre toga sam ja pustio ideju o prodaji Kosova za debele novce pa ste izvukli da je bolje da ga podelimo...
definitivno je prodaja bolja opcija...
i u slučaju podele priznajemo da je nešto naše ali im dajemo i u slučaju prodaje...znači nismo nešto naše dali za DŽ nego smo uzeli pare...
tu lovu bi lepo podelili narodu...50 iljada po glavi stanovnika...400 milijardi evra...sića...
Ljudi,kakva podela?Kosovo je izgubljeno i teška je situacija da ga ikada vratimo pored 2 miliona Albanaca dole.Sada bi više trebalo da nas brine kurčenje Šiptara na našoj teritoriji i poboljšanje života onih mučenika koji su ostali na Kosovu dole da žive u srednjem veku. Nema tu od podele ništa, to je samo teorija koju je teško izvesti. A za to treba zahvaliti našoj politici od 48' pa do 99'.
Dobili su celo nezavisno "Kosovo". Zašto bi ustupali sever? Propagiraju demokratsku državu sa multientičkim društvom. Kakvo je to multietničko društvo bez Srba na severu. Pregovori su utopija.
http://www.blic.rs/_customfiles/Image/slike/2009/06_jun/14/politika/mongomeri.jpg
prodaja bre..kakva podela nema od toga ništa..nego da tražimo kintu...
možda ima više njihovih ovaca ali je livada i dalje naša..prodamo im lepo livadu i ćao, zdravo...
А шта би с Метохијом?
Купује се на трафици...
Крава музара? Пре ће бити мали дебели волина који хоће да убоде оца у срце.
Srecom se, po verodostojnosti ove tvrdnje, Prvi svetski rat zavrsio pre dva meseca...
Blatiste? 1700-tih ako se ne varam, i od tada je proslo neko vreme...
Jel kao što su Rusi prodali Aljasku pa sad nemaju nikakve šanse da je nekad vrate?
Ko bi prodao svoju zemlju taj bi prodao i rođenu majku (možda zvuči bezveze ali je tako). Evo ti samo primer iz naroda: jel znaš šta predstavlja najveću bruku i sramotu međ' narodom sa sela? Odgovor: Prodaja zemlje i imanja uopšte. Ali ne one zemlje koju si ti recimo za života stekao. Ti si je stekao i sa njom radi šta oćeš, ako ćeš da je ostaviš potomcima još bolje. Ali ono šta si nasledio od oca, a on od tvog dede itd. moraš da sačuvaš za svog sina a ovaj za svog...
Dakle onako kao smo nasledili Srbiju, moramo da se trudimo svim silama da je takvu od nas naslede i naša deca.
Iz svega ovoga a i iz onoga što sam već pisao u prethodnim postovima da sažmem sledeće: Ne treba da priznamo Kosovo niti da ga delimo. Isto tako pri sadašnjem stanju ne treba nam natrag zbog 3 miliona šipaka. Najbolja stvar je da čekamo povoljan momenat bilo za 5-10-15 godina (veleo bih da mogu da kažem KAd dođe, ali ipak moram AKO uopšte dođe taj momenat). Priznavanjem bi ga izgubili zauvek (kao Rusi Aljasku), a ovako šanse posoje makar one bile i 0,001%. A ta priča da je priznanje Kosova preduslov za ulazak u EU je prodavanje magle kao što su i svi ostali uslovi. Do pre par dana je bilo 'kad uhapsite Ratka eto vas, samo što niste ušli u EU', čim je uhapšen nakon sat vremena slušam Baroza i ostalu bagru 'sve je to lepo što ste ga uhvatili, ALI...'. dakle po pitanju Kosova - čekanje.
Eu IMA alternativu, i po pitanje EU - ako uđemo uđemo ali ne na silu.
Тако да кажем: само стрпљиво и истрајно, не да се залећемо у ватру, већ да прорачунато идемо.
Bas cemo mi tako...
Severni deo Srbiji uz neke veće gradove, dok bih jug prodao albancima za neku siću jer ovako nema leba od toga, ima ih pun kurac tamo dole.
Ovo je vreme za Obrenovićsku politiku.
Има више. Неки типују да Приштина има 800000.
I šta, za tih 5-10-15 godina ti bi POBIO te šiptare sa kojima ti ne treba Kosovo? Neće oni nikud da odu, definitivno. Jedina realna opcija pored celokupno njihovog Kosova jeste podeljeno, svakom svoj deo i a u pičku materinu, skinemo to s kurca više.
Тако да кажем: само стрпљиво и истрајно, не да се залећемо у ватру, већ да прорачунато идемо.
I šta može da se desi? Daj mi jednu hipotetičku situaciju, eto, sve okolnosti su se pogodile i mi dobijamo Kosovo.
Попис типује да их има 1,8 милиона (без севера).
Mislim da to bez rata ne može, a nama su ratovi nekako bliski pa nam ne bi bio problem... Naravno da ne bih voleo da se rat desi ali realno, mi ne znamo drugačije. A i što bi to bilo toliko loše, ako su Hrvati mogli onoliko Srba da proteraju i niko A da im ne kaže, moglo bi i nama da prođe uz dobru organizaciju i uz neki drugačiji svetski poredak gde Amere i Nato boli kurac za baze na balkanu i gde je albanski lobi slab a naš jak.
Prvo - nije da to nikada nismo radili, drugo - nije da nama to nikad nisu radili...