Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Warner von Latinsche
Штос' мене тиче, погледавши постове по овој, ал' више и другим темама, све више ценим да је требало да нас сравне к'о Хирошиму.
И ја исто мислим кад прочитам постове попут твог.
+1 i omiljeno
uzevsi u obzir i to da ti je nick ime jednog naciste
Скините Победника са Калемегдана, ево га нови.
http://www.youtube.com/watch?v=pRBB_CE-aBc&feature=related
Šta kažu djeca? Za inat?
Bravo Srbijo, još jedna pobjeda!
:)
Nije vezano za dolazak NATO-a u Srbiju, ali evo samo da pomenem šta su gospoda moćnici i ovdje radili za vrijeme rata.
Smrt 12 banjalučkih beba je događaj koji se desio za vreme rata u BiH, kada je na odeljenju za intezivnu negu u banjalučkom porodilištu umrlo 12 novorođenčadi usled nedostatka kiseonika potrebnog za adekvatan tretman. Nestašica je bila posledica blokade srpske teritorije od strane hrvatskih vojnih snaga. Ove smrti kao i sve veća nestašica osnovnih životnih potrepština su bile razlog za veliku vojnu operaciju „Koridor“, gde su se snage Vojske Republike Srpske sukobile sa hrvatskim (HV i HVO) vojnim snagama. Sukobi su trajali od 14. do 26. juna 1992. godine i završili su se probojem blokade.
U to vreme su hrvatske vojne snage pod blokadom držale „posavski koridor“, koji je povezivao Bosansku Krajinu i Srbiju. Ovim je bilo onemogućeno da se potreban kiseonik do Banje Luke dostavi kopnom. Jedni put kojim je kiseonik bilo moguće dostaviti je vazdušni, ali zbog zabrane leta nad teritorijom BiH od strane Saveta bezbednosti, avionu koji je trebao da iz Beograda dostavi kiseonik za Banja Luku nije bio dozvoljen let.
Upućeni su mnogi apeli za pomoć putem radija, televizije, Glasa Srpskog i ostalih novina, ali iako su predstavnici UNICEF-a i ostalih međunarodnih humanitarnih organizacijama bili dobro upoznati sa ovim problemom, avion sa bocama kiseonika je nekoliko dana čekao dozvolu za poletanje koju na kraju nije dobio. Nedugo zatim zbog nedostatka kiseonika umire 12 novorođenčadi na Klinici za dečije bolesti u Banjoj Luci. Iako su doktori pokušali da upotrebe „industrijski kiseonik“ kojeg su dobili od VRS i nekoliko privatnih poduzetnika, kao i od nekoliko građana, to je bilo nedovoljno da se bebe spasu.
Evo i pjesma koju je snimio Viteški ples. Kad god da je čujem ili kad god je godišnjica (bila je pre neki dan) rasplačem se. Imala sam 6 godina i sjećam se toga kao da je bilo juče.
http://www.youtube.com/watch?v=I49L_SYP83Y
gazimudo
uzevsi u obzir i to da ti je nick ime jednog naciste
Скините Победника са Калемегдана, ево га нови.
Sto da nisam negde pogresio?!
To znam ja, selenijum, misliš da nekog ovde boli kurac za to?
Jok brate, SAME SU BEBE TRAŽILE DA CRKNU. Čitaj malo ranije postove. Otprilike ti to ljudi poručuju.
Ниси ти, мукицее, погрешио, него онај ко ти је усмеравао перцепцију.
ЕДИТ ОБРАЗЛОЖЕЊА: Откуд ти идеја да је то нациста самоп зато што има надимак на њемачком?
Ma da, dosadio im život...
To znam ja, selenijum, misliš da nekog ovde boli kurac za to?
Jok brate, SAME SU BEBE TRAŽILE DA CRKNU. Čitaj malo ranije postove. Otprilike ti to ljudi poručuju.
То сам ја хтио да кажем. Жртвовао их Слобо, сто посто, ради вишег циља.
Jeste,u pravu si. Stavljati naciste u nick i avatar je znak neslaganja sa njima. Ajde molim te,mimoidji me,nije to ovde tema. Kao sto je onaj LDP-ovac sasvim slucajno izneo misljenje koje se poklapa u pixel sa onim koje propagira LDP, tako je i ovaj sasvim slucajno napisao da nas je trebalo sravniti kao hirosimu.
Poenta Tadićeve politike je "daj im sve dok ne dođeš do toga da nemaju više čime da te ucenjuju ", ali kao što se zna NATO-u i Zapadu nikada neće biti dosta i mislim da će nas ucenjivati do zadnjeg Srbina.
Ja se slažem da nas treba potrijebiti ko vaške, al' ne kao Hirošimu, već da je nekako ograditi zidom i pustiti vodu, ili kanalizaciju, pa da se potušimo svi redom, da se mučimo.
Koj kurac ima da živiš kad te jebe i Hans i Džon i Đakomo i Žan i Huan i Behljulj a ti samo klimaš glavom ko cuko u autu i smješkaš se? Ne moraš ih ti udariti, pljunuti ili nešto slično, al' ajde bar iskaži stav, budi ponosan i dok te gaze, zar nas to nisu učili kroz istoriju svi koji su se digli protiv dušmanina? Slabo ste vi učili istoriju, možda znate datume ali ne znate suštinu.
I čeljadi mala, samo za vašu informaciju, koju nećete čuti od Čeda i pički materinih, rat u BiH je počela Hrvatska, da, da, Republika Hrvatska i to da rastereti svoj deo ratišta jer je dobrano gubila po svim šavovima u samoj Hrvatskoj u to vreme. Redovna vojska RH je prešla most između Slavonskog Broda, u Hrvatskoj i zapalila što rafineriju nafte što grad Bosanski Brod i par sela među kojima najpoznatije Sijekovac u kojem su pobili i neku decu. Srbi su spremno dočekali rat, nije da nisu, ali rat nisu počeli Srbi a kamoli nekakva velikosrpska agresorska bulumenta iz Srbije. Žalosno je danas slušati falsifiikovanje, ajd što od drugih, al od samih Srba, valjda su Srbi- e to je...pegla. Ako je pomirenje, onda je svima isto, valjda tako treba. Ili ne?
Tako je! I to što kažeš je vrlo zabrinjavajuće da sve više naših ljudi počinje da razmišlja kao "svestan" narod koji prihvata svoje greške.
Treba prihvatiti svoje greške, naravno. Svima suditi, puno je tu raznih govana bilo. Ali pljuvačina samo po jednom narodu i fabrikuje one maloletnike koji se hvataju za kurac dok židaju neki molotovljev na policiju po Beogradu.
Nema njegov stari vremena da se drka s njegovim vaspitanjem jer verovatno radi tri posla da mu stavi hleb na sto a mali je slušao, slušao, sluša kako su Srbi krivi, Srbi krivi, Srbi krivi, a on zna npr. da mu je rista bežao od tamo nekog sitnog kriminalca Nasera Orića i sličnih i šta drugo može da se rodi u njegovoj glavi nego revolt.
Pa jebem ti sunce B92 je prozvao RTS za ratnohuškačku politiku jer je pustio svojevremeno intervju oca jednog od te ubijene dece iz gore pomenutog Sijekovca?!
Danas se RTS izvinjava za govor mržnje, alo bre...
Ne zna se šta je gore, danas ili devedesetih slušati i gledati ovaj govnjivi javni WC Srbije-RTS.
Јачи је увек у праву. Можеш да негодујеш, можеш да говориш колико хоћеш да је то неправда, џаба ти то. Јачи ће те сломити и биће на крају како он каже. Ако те сломи и савлада, победио је слабијег, значи да си и требао да изгубиш, јер си слабији. Проблем целокупног српског народа је што све сагледава кроз емоције, никад кроз разум. Овај народ све прима к срцу, никад к мозгу. Потребно је да буде што хладнокрвнији и прибранији. И потребно му је да се олади од емоција и укапира да је јачи увек у праву.
Aha, to tako hoda? Pa jebi ga, ako je Sloba već propustio da se ušlihta jačem ne znači da treba ja da se radujem što me neko guzi, mene boli al mu moram govoriti kako mi je lepo. Dakle- i da nije Srbija u pitanju, protiv sam NATO-a jer je to jedna smrdljiva organizacija koja će na kraju da sjebe planetu, samo ako joj pružimo dovoljno vremena.
edit Ako je jači uvek u pravu, a Srbi su bili jači u ratu u Bosni, da li to znači da smo u pravu mi a ne muslimani i Hrvati? Jer onda ti negde ne štima logika.
Sa ovim se ne slažem. Baš nas je i klackalica Rusija-Amerika i dovela do ovde gde smo. Bilo je savršeno dok su obe bile podjednako jake sile, ali kad tad jedan kraj klackalice mora da pretegne. I to se i desilo, Rusija oslabila raspadanjem SSSR-a, Amerika svetska sila broj jedan i onda prc. Ne možeš da održavaš dobre odnose i sa jačim i slabijim, pa da očekuješ da ne moraš jednom da izabereš.
Sad, NAJVEĆI problem je bio to što su se naše kretenčine i pored užasnog slabljenja Rusije opet njoj okrenuli. Jebeni idioti.
Zato se sa ovim ne bih složio isto. Nisu ovo podjednako jake sile. Ne treba u odnosima sa Rusijom dupetom da zatvorimo vrata, ali trebalo bi se prikloniti realno najvećoj vojnoj sili na svetu, NATO-u. Nije NATO samo Amerika, već alijansa tehnološki i ekonomski najjačih država na svetu. Jedina protivteža im jesu Rusija i Kina, koje se ni same baš ne slažu kako treba i imaju i dovoljno svojih problema da se jebu sa nama, boli ih kurac. Opet, to je dve države, a ovamo mnogo više. Već imamo slučajeva u istoriji šta se dešava kada se 2,3,4 države uortače i misle da im niko ne može ništa, pa krenu u osvajanje sveta.
Ja vam teme i govana.
Džimi opet naravno drži banku i lupeta samozadovoljno i bahato, po navici.
<čitam ti post Džimi, lično sam znala jednog iz grupe onih, kako si rekao pa da te citiram SAMI SU KRIVI od onih koji su izginuli u RTS-u. Mislim da će mu se rodbina radovati kad im budem pričala.
Drvite kurac bez ikakve veze. Ko jebe NATO i njihove konferencije a i ove smradove na vlasti. Nadam se da ćemo samo prvu svečanu uniformu za budući avganistganski rat dobiti lično Ivica Dačić.
I eventualno mi neko od zagovornika ulaska u taj divni savez reći kako to da se obe članice NATO-a Grčka i Turska drve i dan-danas oko Kipra, što ne nađoše rešenje lepo
Aurora, mene je sramota što ovo čitam...
Sve je to lepo krasno što vi pišete, ali od nas njima treba samo mlado meso. Ono topovsko. I primaju, zamisli, klince u vojsku, samo potpiši. I ti tako lepo sediš jednog dana, imaš sina ili ćerku, nešto se posvađate, ne daš na koncert a ono hoće i baš se naljuti na tebe i potpiše pristupnicu vojsci. Sledeće će ti biti razglednica iz tako nekih egzotičnih zemalja. Pišem ti po iskustvu nekih svojih prijatelja koji su svojvremeno zbrisali u Ameriku i Australiju, da deci obezbede mir. Malo smešno, je l da?
I opet... Neću više da te citiram, iako su ti i ostali postovi transferčine.
Apro ja sam uvek za saradnju sa jačima, ali ako umirem od gladi i živim na ivici egzistencije, ako mi otmu kuću i proteraju me sa porodičnog ognjišta, kako ću ja da reagujem? Kako bi ti reagovao, kroz razum ili emocije?
Poenta je da ako smatraš da su ti načinili zločin kao državi i tvom narodu ti moraš da reaguješ...Podnesi tužbu, bilo šta, samo učini nešto...Naša najveća greška je što nismo podnoslili tužbe Međunarodnom sudu Pravde i što se nismo borili i ne borimo se za naša legitimna prava...
Tužba je podneta i povučena.