Prijava

Изгледа ми способно, е сад... Није да се разумем.

А опалац ово је баш најновији оклоп урађен по свим америчким стандардима, што ће рећи циљ му је да одведе што више људи на безбедно место а да може да трпи експлозије из свих праваца.. Лазар ми се баш чини ко добар пројекат да је испао..

Ovaj batica je prešišao Hamer sa performansama, a prave ga u Italiji.

http://www.military-today.com/trucks/iveco_lmv.jpg

Још сам да стане нормалан човек поред Италијана..

Koliko trosi ovaj 'iveco' dzip, hamer, sta god da je? 30-40 litara?

I da ozivim temu malo :D

Zna li neko kako se kreću cene pištolja kod nas? Legalno naravno. Bereta, tetka i to. Šta je najbolje od tih za koje može da se dobije dozvola?

Zna li neko kako se kreću cene pištolja kod nas? Legalno naravno. Bereta, tetka i to. Šta je najbolje od tih za koje može da se dobije dozvola?

Pa tetejac možeš da kupiš za sto evra ali je pitanje koliko je to metkova ispucalo i ko ga je održavao.
Beretta 92 koji je po meni najlepši pištolj a ljudi koji se razumeju kažu da je i medju najkvalitetnijim košta oko 1000 evra nov. Pa računaj koliko može da bude polovan.
http://www.staikako.com/wp-content/uploads/2012/05/pistolj-beretta-92.jpg
Mada ti ne bih preporučio polovnjake da kupuješ osim ako baš znaš čoveka.

Ма не бих половњаке ни куповао, него ако скрпим кинту за неки штољпи, можда се узме.

Evo tri modela koja bih ja kupio kad bih sad kupovao.

1 Ona bereta gore
2 Ovaj Brauning ( HI power)
http://cheaperthandirt.com/blog/wp-content/uploads/2010/01/Browning75th_2.jpg
3 Ili ovaj S&W (686)
http://olegvolk.net/gallery/d/9639-5/L_frame_06.jpg

Ја бих пре ову, само сам кратак хиљаду евра. :Д
http://www.modelguns.co.uk/images/bereta.jpg

Nadam se da nisi služio vojsku civilno, tačnije da nisi podneo onaj prigovor savesti, onda ništa od dozvole.

Ма де сам служио војску, то укинуто пре него што сам дошао на ред. Треба да одем овамо у ловачко друштво да полажем и за пушку и за пиштољ, па ћу тек онда да јурим ово. И да, да скупим лову прво.

Годишњи порез на пиштољ ти је око 130 евра. Боље узми што скупљи пиштољ.
Поред тога смеш да купиш педесетак метака за пиштољ. То је јако мало. Зато што се оперативна моћ утоке састоји великим делом од тога колики си ти промил Мандушића Вука. Односно мораш редовно да вежбаш гађање.
Овај недостатак бојеве муниције може да се надокнади учлањењем у стрељачки клуб/дружину. Они ти продају метак за од 30 динара за 7.62 до 80 динара за магнума. Па ти види, када купујеш пиштољ да те не изађе скупо стрељиво.
http://www.novisad1790.com/
Овде се на кратко враћам на порез. Можеш стално да користиш пиштољ стрељачког друштва и да вежбаш вештину. Тако избегнеш трошак пореза.
Не проверава се да ли си имао приговор савест. Дозволу издаје МУП, а приговор је заборављен у МО. Фигурира само папир који каже да си ти на овај или онај начин регулисао војну обавезу.
Процедура добијања дозволе за набавку оружја траје. Овде је од велике помоћи чланство у ловачком или стрељачком клубу. Ако вам треба пиштољ за сутра, онда је касно.
Грађани који поседују оружје у Србији су грађани другог реда. Ако поседујете пиштољ и неко МУПу поднесе пријаву да сте га физички напали, МУП ће вам уредно одузети легално оружје на месец дана или дуже. Порез и даље плаћате и ако вам је одузето оружје.
И за крај, још само да кажем, да су дуге цеви закон. Јако је тешко погодити било шта са пиштољем. Осим ако ниси Јасна Шекарић.

Драгишићу, упућен сам у материју, али хвала у сваком случају. Једино ово за порез нисам знао. А кад имаш неког у суп-у, дозвола стиже много брже. :)
Само не знам где се код нас налази стрељачки клуб, али планирам да нађем и да се учланим. А можда још боље у ловачко удружење.

U kom gradu se ti nalaziš?
EDIT
Znam ovo, jer ja ne posedujem oružje, ali idem redovno da vežbam gađanje. Što reče sardžent Gani:"Kada meni bude trebala puška, biće dovoljno pušaka na zemlji."

U KG imaš klubove "Čika Mata" i "Strelac". Da se to izguglati. A i streljane su dosta velike, ne daju se tako lako sakriti. U Kg se pravi oružje i održava se Zastavin turnir. Mora biti i klubova.

Који ће теби курац пиштољ?