Naoružanje (tenkovi, avioni, puške, itd.)

1. Ako niste znali, imala je SFRJ neki projekat aviona 4++ generacije, kao stelt i te fore, samo sto je to proplao sa raspadom drzave. SRJ pokusala da nastavi ali nije bilo sredstava. Ima na youtube-u da se nadje, kacim lik ako uspem da nadjem.

2. U pravu je, ubio je vise od 400 sovjeta u tom ratu. Lik je pwnovao.

Може бити да их је убио много, али треба имати у виду утицај пропаганде на коначан број. Имали су и Совјети неког измишљеног бају који је убио више и од њега. Или, погледај нпр. нас у рату '99. Колико смо стотина авиона оборили? НАТО мора да је био у минусу.
    Тај рат у ком се Сима наубијао Руја је трајао неких 150 дана. Рецимо и да их је убио 400, то је скоро 3 човека на дан, у просеку. Сваки дан. Далеко сам од експерта, али скидати људе снајпером није тако лако као што се чини на први поглед. Нарочито ако узмеш у обзир да је могао само војнике да убија.

3. da, to je bio jedan u seriji orlova, ili galebova nisam siguran... Ali propao je jer nije bilo para :P ali ja sam kontao da smo mi taj projekat posle prodali rusima i da su oni delove neke sklepali u svoje avione...

Malo je falilo da upišem vojnu akademiju, ali jebiga rekla keva da će da me se odrekne i eto... XD

4. @ludi cak ajde daj nađi pliz...

5. Ako niste znali, imala je SFRJ neki projekat aviona 4++ generacije, kao stelt i te fore, samo sto je to proplao sa raspadom drzave. SRJ pokusala da nastavi ali nije bilo sredstava. Ima na youtube-u da se nadje, kacim lik ako uspem da nadjem.

Нови Авион.

6. @ludi cak

su 27 je mnogo stariji od svih tamo sto sam naveo, on je jos iz 80-ih, jedino je mig 21 stariji ali njega sam okacio jer ga puno vojski koristi...

I da, trenutno najbolji avion je sukhoj pak fa t-50... Jednostavno je nenadjebiv, nešto potpuno novo...a f35 je teško sranje koliko ja znam iako ja vise gotivim zapadnjačke avione... a znam puno o avionima...

7. nama treba potpuno nova flota, s tim da se ovi mig 21 bace il šta već, da se ovi galebovi i utve koriste za učenje letenja, da se mig 29 remontiraju, i da uzmemo 15-20 novih (slabijih tipa gripen, miraž, rafal il tako nesto) ili polovnih tipa mig 35, F18, eurofighter typhoon, su37 itd... To je neko moje mišljenje... Fora je u tome što ameri hoće da daju avione a da neki % može da se plati robom, a neki % parama, a rusi oće samo lovu... Za ostatak evrope ne znam... ali ne bi nas sve ukupno izašlo manje od 1,5 milijardi evra total...

8. i naravno novi PVO, bez toga jebeš sve... Ali ako i to uzimamo, daj onda i tenkove i topove da uzmemo :D ma kurčina od svega xD

9. trenutno najbolji avion je sukhoj pak fa t-50

Доказан у бројним жариштима широм света.

10. nije još nigde korišten, previše je nov... Ali po karakteristikama jebe f35 za par godina kako vidim...

11. Nisi u pravu, nije bez konkurencije, F-22 i F-35 su mu konkurencija, a
    razna testiranja su pokazala da su na istom nivou, s tim da je ovaj ruski
    jos u razvoju, a da americki imaju malu tehnolosku prednost. Takodje,
    T-50 jos nije potpuno stelt, niti je po klasifikaciji avion 5. generacije.
    Procitaj malo vise o tome.

on jeste avion pete generacije care... Takođe fora je u tome što ameri daju veliku prednost naoružanju dok rusi daju prednost tzv dogfight-u... Jebeš koliki ti je nož za klanje ako ne možeš da uhvatiš zeca... Ni f35 ni f22 nisu potpuno stelt. Jednom prilikom su 2 eurofightera pokupila 4 f22 na radaru ko iz pičke dok su preletali preko nemačke kao neka vežba bila... I izazvali ih na lock-on igru i skenjali 3 od 4 u toj igri...

12. Nisi u pravu, nije bez konkurencije, F-22 i F-35 su mu konkurencija, a
    razna testiranja su pokazala da su na istom nivou, s tim da je ovaj ruski
    jos u razvoju, a da americki imaju malu tehnolosku prednost. Takodje,
    T-50 jos nije potpuno stelt, niti je po klasifikaciji avion 5. generacije.
    Procitaj malo vise o tome.

on jeste avion pete generacije care... Takođe fora je u tome što ameri daju veliku prednost naoružanju dok rusi daju prednost tzv dogfight-u... Jebeš koliki ti je nož za klanje ako ne možeš da uhvatiš zeca... Ni f35 ni f22 nisu potpuno stelt. Jednom prilikom su 2 eurofightera pokupila 4 f22 na radaru ko iz pičke dok su preletali preko nemačke kao neka vežba bila... I izazvali ih na lock-on igru i skenjali 3 od 4 u toj igri...

13. msm, f35 prazan ide 1930km/h max brzina, a t-50 prazan gazi 2500 km/h... Pa o čemu mi pričamo ovde brate... T50 je naslednik mig 29 i su27 koji su se pokazali kao jedni od najboljih ikada u poslednjih 40 godina, pored f16... E zato je lockhead martin odlučio da napravi nešto novo (f18) ali taj je bio isti kao f16 samo je imao novi motor, novo oružje i novi radar, ostalo je sve isto. F22 su mnogi nazvali propalim eksperimentom,iako je napravljeno 188 komada, jer ga ameri slabo koriste, a ne prodaju ga i kao još rade na njemu, iako su objavili da su prestali sa istraživanjima na njemu zbog besparice, a i videli su da je uzaludno da uporedo prave f22 i f35, pa su se odlučili za ovaj drugi... F22 je vrlo podložan rđanju i stelt mu ne valja (zaboravio sam zašto, kad se setim napišem)... Realno, su47 je jebač, prototip je išao 2700 km/h ali je bio nestabilan, i projekat je zaustavljen radi t-50...

14. on jeste avion pete generacije care... Takođe fora je u tome što ameri daju veliku prednost naoružanju dok rusi daju prednost tzv dogfight-u... Jebeš koliki ti je nož za klanje ako ne možeš da uhvatiš zeca... Ni f35 ni f22 nisu potpuno stelt. Jednom prilikom su 2 eurofightera pokupila 4 f22 na radaru ko iz pičke dok su preletali preko nemačke kao neka vežba bila... I izazvali ih na lock-on igru i skenjali 3 od 4 u toj igri...

Sve zavisi od pilota.

msm, f35 prazan ide 1930km/h max brzina, a t-50 prazan gazi 2500 km/h... Pa o čemu mi pričamo ovde brate... T50 je naslednik mig 29 i su27 koji su se pokazali kao jedni od najboljih ikada u poslednjih 40 godina, pored f16... E zato je lockhead martin odlučio da napravi nešto novo (f18) ali taj je bio isti kao f16 samo je imao novi motor, novo oružje i novi radar, ostalo je sve isto. F22 su mnogi nazvali propalim eksperimentom,iako je napravljeno 188 komada, jer ga ameri slabo koriste, a ne prodaju ga i kao još rade na njemu, iako su objavili da su prestali sa istraživanjima na njemu zbog besparice, a i videli su da je uzaludno da uporedo prave f22 i f35, pa su se odlučili za ovaj drugi... F22 je vrlo podložan rđanju i stelt mu ne valja (zaboravio sam zašto, kad se setim napišem)... Realno, su47 je jebač, prototip je išao 2700 km/h ali je bio nestabilan, i projekat je zaustavljen radi t-50...

Brzina nije sve, i opet... sve zavisi od pilota. Na primer F15 nije bio nista posebno u odnosu na Mig29 i Su27, a opet je u brojnim ratovima od 1970-ih do 2000-ih obarao sa ucinkom 150:1 valjda, tako da sve zavisi od pilota.

15. http://www.youtube.com/watch?v=y1QjOxEFqOA

Evo nasao sam onaj nas projekat.

EDIT: Zajebao sam se, nije stelt, gledao sam to davno, pa sam bio u zabludi da je nesto super, mada nije lose.

16. guglao sam malo ali nisam našao nešto konkretno pa da pitam ovde pre nego što zovem riju... Jel postoji neka odredba u zakonu za nošenje noževa? Kolika je dozvoljena dužina oštrice?

17. bilo bi zaista neozbiljno da furam sukhoj t50 u đepu xD

18. Pa jel' još neko napravio stelt pored famoznog B-2 ?

19. b-2 je bombarder, i na njih je lakše primeniti stelt, iz prostog razloga što se kod njih ne koncentrišu u tolikoj meri na naoružanje samog aviona, na brzinu i slične stvari nego je na njima da što neprimetnije i tiše dođu do cilja i jebu majku.... Dosta bombardera sada je stelt... Pa i onaj F117 koji je oboren kod nas je bio stelt, ali mi imamo tako prastar PVO da ameri nisu ra;unali na to...

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.