Prijava

Sto tenkove? bolje da motorizujemo i naoruzamo vrsalice mornarickim topovima!

Ja se slažem, 3MAJ bi bilo mnogo jako ime za borbenu mašinu. Kad to vidi mrski neprijatelj iz rovova nećemo ni morati da ih isterujemo jer će da se podave u sopstvenim govnima.

A i da upotrebimo za nešto korisno onu našu vladinu agenciju za istraživanje pomorskih nesreća, glancanje tih topova bi im taman leglo u resor.

Da se malo vratimo tradiciji. Ovakvim puškama se još uvek uveliko puca na raznim takmičenjima u Americi. Gađa se meta bizona na 800 metara. Da dobro ste pročitali, 800 metara.

http://www.cherrys.com/pedpics/LL782b.jpg

E ovo je puška, jašo.

Uobičajni lovački karabini naprimer ovakav http://www.gunandgame.com/forums/attachments/powder-keg/27504d1259731840-remington-700-info-remington-700-bdl-30.06-rifle-017.jpg ima domet 8 km. Krajnji efekat zrna 5 km. Plus, ovaj je kalibra 30.06 a to je univerzalni kalibar koji ima jako mali pad zrna i još manje preticanje.

Šta koj' kurac? Kako domet 8 km, a krajnji efekat 5? Nema puške na svet, da ima precizan domet 8 km, koliko ja znam, a znam. Kalibar 30.06, pa nije top, što ušikan pišeš, jebemu? Ispravi ovo, da ne vidi neko.

8 km je domet metka ali nema efakta ( i pod uslovom da pucaš pd uglom od 40 stepeni ali to je ipak 8 km ). Valjda da znam kad moj ujka ima ovu pušku kao i uputstva. Sad si me iznervirao, mora zapalim jednu.

Mislim da sa ovim ne možeš da gađaš preko 2 kilometra. Što zbog optike, što zbog metka jer ni velika pedesetica 0.50 BMG nije precizna preko dva kilometra. Realno pad zrna je veliki na takvoj daljini, tako da se ne nadaš nekom pogotku.

Meni je bitno na koliko metara taj metak ima dovoljno energije da penetrira i da bude smrtonosan.

Jedna uber pušketina - Beret M107 ili M82a1 ima efektivan domet od 1.8 kilometar u kalibru 12.7x99mm NATO (.50 BMG), sudeći po njegovim specifikacijama, međutim, kažu da u pucali i preko tih daljina i da su ubijali. A Beret je krajnja vjera kad se priča o nekim preciznim, anti-materijalnim, snažnim snajperima.

Al ima jedna priča... Neki momak je u Afganistanu ili Iraku, nisam sad siguran, klepio lika kroz pola metra zida na 2.5 kilometra, 10.5x83mm Barrett municijom. Razgledali su krajolik, vidjeli da se nešto dimi iz aćoška, momče je proračunalo putanju, opalilo i kad su naišli u tu kuću našli su lika sa metkom u tijelu. Mada mi je to više sajens-fikšn nego istina......

Kao što rekoh nema lova na dva kilometra.

Realno bolja je od plastikanera sa zapada. A i bar će zastava nešto raditi.

Po mom skromnom mišljenju - ne. Bez ikakve potrebe. M70 i dalje jebe kevu i jebaće sljedećih 50 godina.
Ovo čudo se proizvodi samo da se ispoštuje jebeno partnerstvo za mir i da se uglave u buljson NATO- u. Jebo ih 5.56.

A što da ne Skočko, nek je prave i izvoze ovima govnarima na zapadu. Mogu tu lepe pare da se uzmu, samo da je malo pameti u ovoj državi. Nek se ubijaju, ko im jebe mater. Samo da nama jednom krene.

Ok je izvoziti, i treba je slati što dalje od Srbije... Al' davati svojim vojnicima ovo da nose? Stepa Stepanović se prevrće u grobu...

Menščini da je lakša od M70 bar 200 grama lololo

Koji ste vi nemači pojma kad je reč o dometu ali me boli kurac. U lov sigurno ne idete pa ne znate.

Ko kaže da ne idemo u lov?