Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
!!!!
Messalina, nemoj da se ljutis ali nista gluplje skoro nisam procitala.
Pretpostavljam da kad bi sutra naisla prva (pre hitne, policije, etc) na mesto neke velike saobracajne nesrece, ti pre nego sto pozoves hitnu krenula rafalno da ih ispitujes da li su dobri ljudi, da li su gresni, da li varaju svoje supruznike, da li biju svoju decu, da li su drkali na ikonu gde blesne sisa, etc, etc, u nedogled, pa onda tek ako si zadovoljna svim odgovorima pozoves hitnu?
U pravu si ali nisam poentiro na to,daju oni saglasnost ali oni mogu ti ubrizgaju arsenik a tebi da objasne kako je to lek sa esencijom ljubicice :)
Ne,uglavnom ih otera u picku materinu uz argument da ona nije Hasim Taci i da se doticnom obrati ako hoce nesto da utopi,Hotel "Zuta Kuca",Nekad im i kaze da ovo nije Indija
Sto se tice ljudi iz zdravstva koji sto ti kazes posreduju to se uglavnom radi u unutrasnjosti ovde je veliki rizik.
Da ali to je onda mac sa dve ostrice jer ako imas visak logicno je da ces ti da gledas da to utopis onima koji nemaju.
vidis...o tome ti pricam...
Мислио сам: у целом свету кад би постало масовно.
kakav višak, da li znate o čemu pričate?..
kod nas organe čeka preko 1000 ljudi..a godišnje u saobraćajkama pogine isto toliko..dakle svi treba da budu mogući donori, svima treba sve da bude zdravo, vitalno, neoštećeno pa da se podmire svi koji čekaju...
pa da je to tako ne bi bilo nigde u svetu nedostatka organa...nije fizički izvodljivo...
Opet mi pojede. Da vidim, to je meni prepederski. Sutra ce je udariti autobus i nece spasiti nekoliko zivota zbog lenjosti.
Opet mi pojede. Da vidim, to je meni prepederski. Sutra ce je udariti autobus i nece spasiti nekoliko zivota zbog lenjosti.
Ne mozes ti da utices na ljude da daju organe ako je to protiv njihove volje pa makar to spasilo i neciji zivot,jebiga ako neko nece da da nece i gotovo.
Јавио, не размем се много у тему, али, колико знам, од једног леша може да се спаси неколико болесника. Не узима се само један орган од једног донора. А и не користе се органи само оних који загину у саобраћајкама.
Zasto mislis da uticem? Ja samo htedoh da cujem neki valjan razlog i ne cuh ga do sada. I ja nisam za to da se ljudima otimaju organi bez pristanka, vec da se donese zakon koji bi rekao da mozes da odbijes, ali da si automatski donor i da toga naravno svi budu svesni. Zar je to zlocesto?
jeste GM, može i od onih koji su zaginuli od vatrenog oružja...na primer...
to bi bilo idealno kad bi od jednog donora mogao da pokrpiš 5 ljudi..ali vrlo često ne možeš..nisu odgovarajući faktori, neće organizam da prihvati, sjebana jetra i bubrezi, srce neodgovarajuće veličine...ima tu mnogo faktora...
na zapadu je to mnogo razvijenije, donatorstvo organa. pa opet u americi 100 hiljada ljudi čeka neki organ...
Или шлога.
u, razvila se tema! ja imam par stvari da vas pitam, baš me zanima:
1. a što vas dvojca (muss i majmunovski, čini mi se, mrzi me da listam u nazad) nećete da podelite info, kao nije za javnost? pa jeste za javnost! o tome mora das se priča! kriminalce treba raskrinkati!
2. oko ovih moralnih pitanja: da li stvarno mislite da neki masovni ubica/silovatelj/pedofil zaslužuje drugu šansu? da li biste neki svoj organ dali onom friclu što je ćerku 30 godina držao zaključanu u podrumu i silovao? ja bih pre sebi ruku odgrizla nego da tako nekome dam novu šansu za život! šta će taj da radi sa tom novom šansom?!!?!? da siluje ćerku još malo?!?!?
3. da li neko zna podatke koliki je procenat uspešosti tih transplatacija? tj. koliki je procenat onih čiji organizam ipak odbaci novi organ i ipak rikne?
Lekari ne znaju nista o coveku kada ga lece, zar ne? Ja mislim da svako zasluzuje sansu, a taj covek bi bio naravno u zatvoru, tako da i nije neka steta. Liste onih koji cekaju nisu po Iq-u, nisu po cistoti duse, nisu po broju dece, vec po fizickom stanju i potrebnosti operacije.
Pretpostavljam da kad bi sutra naisla prva (pre hitne, policije, etc) na mesto neke velike saobracajne nesrece, ti pre nego sto pozoves hitnu krenula rafalno da ih ispitujes da li su dobri ljudi, da li su gresni, da li varaju svoje supruznike, da li biju svoju decu, da li su drkali na ikonu gde blesne sisa, etc, etc, u nedogled, pa onda tek ako si zadovoljna svim odgovorima pozoves hitnu?
Haha, šta li si ti skontala iz mog posta.
Htela sam da kažem da to što bih ja zaveštala moje organe i time spasila nečiji život, da mi je svejedno čiji je život spašen, dede milionera ili 16-ogodišnjeg momka prosto jer na takve stvari možeš u životu samo da se drkaš, ne i da promeniš. Malverzacija ima i biće ih, a tebi dok si živ može jedino biti da kažem - prijatno što ćeš možda, kad ti dođe čas biti u mogućnosti da nečiji život spaseš.
Sad malo kenjam, razmišljaš šta ćeš dobro da uradiš kad umreš, ali jebi ga, ima nečemu u tome.
Jebote, ja bas shvatih obrnuto. Izvinjavam se ondak.
+1 :)
Hm, mislim da je to veoma humano, i mislim da je to lepo... i mislim... i mislim... i mislim... i mislim.... i mislim....
I mislim... I mislim... I mislim... I mislim...
I mislim da je zavestanje organa nesto sto bi trebalo da se uradi.
I mislim da mi ne trebaju organi kad riknem.
I jesam li rekao da mislim?
Ali messalina, ti si ovo rekla. Kako mislis da je na savesti to lekarima?! Nije njihov izbor zaboga.
Samo da skrenem pažnju na ovo jer sam se šokirala...
- Iskrena da budem - ne znam. Inače, ja sam za svaku vrstu pomoći, ali sam u dilemi da li zaveštanje organa odstupa od načela koje propisuje hrišćanstvo.
Za one koji jesu religiozni, i brinu se šta će SPC imati da kaže u vezi ovoga, sve je u redu. Možete bez problema da donirate, crkva to podržava. Gledala sam neku emisiju na tu temu, i neki sveštenik je obrazložio zašto se to ne kosi sa hrišćanstvom. A ako je ovo stvarno izjavila jedna poslanica... Zapravo ne znam zašto se čudim.
I da, ne sećam se zašto zaveštanje organa nije u koliziji sa vaskrsenjem, u slučaju da nekog interesuje.
http://www.youtube.com/watch?v=_6_WQqJiJfE
Naaaaajs end naaaaaajs...