Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
pa eto, ni ja nisam veroavala da ćeš toliko da se naljutiš na mene, znaš koliko te gotivim i koliko obožavam tvoje postove! al majke mi si me zbunio, pokušavam da skontam neke stvari...
dobro, znači možemo da kažemo da moralna dilema svakako postoji, ali se snagom vere prevazilazi?
Koliko ja znam, oni moraju proci rigorozne "pripreme" da bi dospeli na listu. AKo je u pitanju pijanac potpuno sam ubedjena da bi morao da ostavi pice pre nego sto bi dospeo na listu. Kada je vec ostavio i dobio novu sansu automatski kontam da su manje sanse da se nece vratiti alkoholu.
Objasni mi samo kako je greska do sistema ako organ dobije recimo neki sociopata koji izgleda savrseno mentalno zdrav, pa cak i kao sjajno ljudsko bice? Ne razumem sto je jedini kriterijum za to da li je neko dobar covek to da li je kriminalac. I sitni, obicni ljudi, pa i nase komsije, ne moraju biti ubice niti silovatelji, a ipak biti anusi od ljudi.
pa jeste Pufnice..ali oni su naši..a ovi drugi nisu naši...čak i mom ćalcu da treba bubreg dao bih mu..jer on je moj..kakav god da je...
a za nekogtamobogapitajkogbolemedupe, ne znam baš..
a i prizivaš nesreću...:))
Trolu, ne lozim se.
I ne samo to, zar i eks alkoholičari ne postaju automatski manje podobni za transplantaciju zbog toga? Ne'am pojma gde sam to čuo...
Posvetio sam ti defku :)))
ko je bre trol, Pufnice?..alo bre, ne može čovek ni da iznese svoje mišljenje a da ga ne nazivaju skarednim imenima?..na šta to liči?....
modovi, Pufnica mi rekla ružnu reč..buuuaaaaa...modovi, spasavajte...:))
Jos uvek nisam nalozena.
Pufnice, ko te nanervirao?... da ga počastim pivom....
Ma niko, samo rekoh daleko si, trudi se jos.
To ne znači da ne zaslužuju da žive.
Gamby, to nisam ni rekla. Samo htedoh reci da kriminalac nije jedino merilo da li je covek dobar ili ne.
Kakvi ste kontrol frikovi. ;)) Ne znaš gde ti ide organ, ako ga daješ, daješ ga bezuslovno, produžiće neki ljudski život. kakav god. I dalje je ljudski život.
Ne možeš da predvidiš ili kontrolišeš i nije tvoja odgovornost. Uostalom, odakle znaš da neki divan i pride, genijalni čovek neće već sutra poludeti i postati masovni ubica? Ne znaš. I to nema veze s tobom. Ne znaš ni kakva će biti tvoja rođena deca. Nemamo kontrolu nad tuđim životima, stoga ni odgovornost prema istima. Mož da uradimo kolko je u našoj moći i da se nadamo da smo nečemu već doprineli.
pa dobro, zyc i ja smo sinoć zaključili da postoji određena moralna dilema, ali da se snagom vere prevazilazi i celoj stvari se pristupa kao da nema moralne dileme. što sad opet o tome?
inače, statistike koje su me zanimale, niko mi nije dao, pa sam ja malo guglovala, i ne mogu da nađem nke novije. na wikiju sam našla da recimo kod presađivanja srca, šansa za uspešnost je oko 80% (u prvoj godini čini mi se, u narednih 5 taj procenat se smanjuje)...
Мислим да је то лепо, да је људски. Али, како нормалан човек да буде миран и уверен да ти органи неће завршити у неким ''нелегалним токовима'' или да на неки начин неће бити употребљени како треба.
Разумем и оне који другачије мисле, да желе да комплетни оду под земљу а не раскомадани.
Мој став је при средини, мало нагињући ка завештању.
Zasto je bitno kakav odes pod zemlju? Crvi ne biraju.
Ne biraju, ali vole lepo da si poručkaju.
godinama dajem krv dobrovoljno, bez nekog posebnog razloga, jednostavno dobrog sam zdravlja i može mi se pa mi nije ni teško... nešto nisam eksplicitno za zaveštanje organa, barem ne unapred, ali sam ženi ostavio instrukcije da, ako je lekari pitaju, potpiše dozvolu u moje ime... opet, meni će biti svejedno, ali nekom drugom možda neće - moral lekara ostavljam njima na dušu
jebeš crve, treba izaći pred svetog petra:)
pa sad. neki ljudi veruju da energija koja obitava u našim telim, samim tim i organima, predstavlja ono što religije nazivaju dušom. pošto se energija ne može uništiti, već samo menja oblik, onda ti ljudi možda ne žele da im se ta energija raštrka tako što će obitavati u nekom drugom nakon njihove smrti.
Ala olajava ova lemaja, di bre oš da me raštrkavaš, pu daleko bilo!