Komunizam: za i protiv
  • Burzija

Vase misljenje o komunizmu (propraceno argumentima)

• dusan1001

Ja sam ljubitelj komunista ali nisam komunista

• Butt

Ja sam ljubitelj komunistkinja ali nisam komunista.

• d

Protiv!

Razlog:

- Dovoljno je to što je OZNA uništila srpsku privrednu elitu (industrijalci, trgovci i zanatlije)

• Давид

Уређење осуђено на пропаст после смрти диктатора, затим следи хаос. Примери-Кина, СССР, Југа

ДОЛЕ БАНДО ЦРВЕНА

• Burzija

Pitam za komunizam kao ideologiju (nevezano za istoriju)

• Burzija

Kina je i dalje komunisticka zemlja!

• d

Pitam za komunizam kao ideologiju (nevezano za istoriju)

Kroz istoriju je dokazano da je ta ideologija nemoguća... osim na papiru.

• celt

protiv. glupa ideologija. protivna ljudskoj prirodi... koliko god ti se cinilo da si srecan, svako se smori i na kraju postane nezadovoljan.
    zato nigde i nije funkcionisao, nego se pretvorio u diktaturu.

• Butt

• Л0Л

За. за и ЗА!

Комунизам је реално најбоље уређење које једино може да спаси овај народ, јер ми нисмо створени за капитализам и за богаћење другог на наш рачун, него нам је потребна чврста рука...

• celt

kina nije vise komunisticka zemlja, a i bila je samo na papiru, inace je diktatura... tamo su sve samo ne svi jednaki.

• celt

Комунизам је реално најбоље уређење које једино може да спаси овај народ, јер ми нисмо створени за капитализам и за богаћење другог на наш рачун, него нам је потребна чврста рука...

poistovecujete komunizam sa diktaturom, a to bas nije hteo autor ove teme :)

• d

Koji procenat kineza živi dobro?

• Towelie_

Za. Bolje smo ziveli, imali smo vise para, a ljudi su bili zadovoljniji.

• celt

"demokratija" je nacin da se mase ucutkaju i da sljakaju za elitnu klasu za crkavicu
    "komunizam" je nacin da se mase ucutkaju i da sljakaju za elitnu klasu za crkavicu.

ono sto ih razlikuje je promena u elitnoj klasi i promena u nacinu na koji se ucutkavaju mase.

ako hocete da pricate o komunizmu kao o necemu sto je zamislio karl marks, ne mozete da krenete sa treba cvrsta ruka kurac palac :)
    to je upravo suprotno tome...

• Warner von Latinsche

protiv. glupa ideologija. protivna ljudskoj prirodi.

++

Против. Комунизам и хуманизам = секуларни теизам. Уместо светог Саве, по школама виси Титина слика.

Не желим да делим имовину са другима, хоћу приватну својину.
    Не желим да уживам једнак статус са сељаком који нема 3 разреда основне - желим разлику између умног и физичког рада.
    Комунизам је само још један вид догматског мишљења које се прерушило, а треба га искоренити.

+ Марксова подела рада је куртон.

• celt

slusajte warnera, pametan covek, odo ja :)

• Л0Л

poistovecujete komunizam sa diktaturom, a to bas nije hteo autor ove teme :)

Хвала што ми персираш :) Али нисам хтео да кажем да нам треба диктатор, него нам треба квлт личности као што је био један друг раније који би стао и рекао - Тако и тако! и све овце би га пратиле...

• d

Evo Vam jedan primer...

Leskovac...
    Preuzeto sa Vikipedije:

Sredinom XIX veka Leskovac je po veličini bio drugi grad u Srbiji, posle Beograda, a bilježi se da je imao trinaest fabrika tekstila, pa je zato kasnije i dobio nadimak "Srpski Mančester" koje se danas jako rijetko koristi.

Kada su komunisti ušli u grad, uhapsili su vlasnike fabrika, neke su ubili a neke osuduli na doživotnu robiju.
    Neke fabrike su preseljene u Hrvatsku... veći deo.
    U Leskovcu pre II svetskog rata je bilo predstavništo "Standard Oil", vlasnik te firme je Rokfeler. Naravno komunisti su srušili tu zgradu....
    I ovo danas što nam se dešava je posledica komunizma.