Blackle-Google za uštedu energije

1. Ovo je sajt koji se koristi kao osnovni Gugl samo što je u crnoj boji. Crna boja ne zahteva preveliko zagrevanja plazme u LCD ekranima pa se štedi struja. Zvuči debilno, ali kad bi svi koristili ovaj sajt, mnogo bi se struje uštedelo.
    http://www.blackle.com/

2. одлично, свиђа ми се :)

3. dođe mi da ti dam plus na ovo...

4. A i izgleda nekako cool :)

5. E, ovo totalno odmara oči :))

6. bezveze samo sto nema i images, video i news search.
    ali, ako niste znali, ima i igoogle, gde mozes da biras pozadinu.

7. stednja energije koristeci crnu boju radi samo na CRT monitorima, TFT i LCD monitori koriste manje stuje prikazivajuci belu nego crnu.

ja sam pametnica :P

8. Meni je smešno. Bolje bi bilo da povremeno isključimo komp, umesto da 2, 3 minuta provedenih na pretrazi na google-u, zamenimo pretragom na tom drugom.

9. Haha u pravu si. Ipak, mnogo je lepsi nekako... :)

A ako je ovo sto munch kaze tacno, nema smisla sada smisljati ovako nesto kada sve vise ljudi koristi TFT i LCD monitore.

10. Ovo daje pri prvom kliku samo pretragu unutar neke minijaturne baze, a posle daje opciju "web search". Bar je meni tako sada ispalo.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.