Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Hahah, Grofe, prejako!
trebao si ispod radeta da napišeš: tu sam ne brini gekončiću
fala, Cak...samo sam se zajebo kod Radeta, nisam skinuo wwwtackafolkotekatackacom :)
jbg, na brzinu ispalo. :)
Postoji legenda da je čuveni šahista Fišer pre svake partije slušao VII Radetovu simfoniju, da bi otvorio um za nove dimenzije šahovskoga polja!
http://www.youtube.com/watch?v=6SMq37JJaps&feature=player_embedded
ЛЕГЕНДА КАЖЕ ДА ЈЕ ЛЕПИ, ПАРДОН, РОЏЕР, ОВУ ПЕСМУ ПОСВЕТИО РАДЕТУ, ЈЕР ЗНА ДА ЈЕ РАДЕ БОГ, ТАКО ДА ЈЕ СТАЛНО "ИЗА ОБЛАААААААААКА!"
Постер о Радету и благом погледу је апсолутна победа!
ahahahaha, Lepi :)
Rade Lacković je jedini lik kome je dozvoljeno da peva kad su dani žalosti.
Погледа благог, жарном зеницом Неверника
Печеш,
Сироту душу обмануту шареним велом
Лечиш,
Залутале блуднице меке коже
Арчиш.
Лопата песка, лопата цемента
Малтер.
Прва нота, друга, трећа -
Трилер.
Кошуља од свиле, буткица од свиње -
Свадба.
fck na prošloj strani prebijo glave
Milioner je uveo još jednu vrstu pomoći - ''Pomoć pravog, istinoljubivog, smernog prijatelja''. Naravno, Rade se javi.
Milan Tarot je jednom davno bio normalan sektaš i stvarno je video istinsku budućnost. kada je mali (a veliki) Rade rođen, milan mu je predvideo lošu sudbinu, i zatim ga je mali (a veliki) Rade prokleo da to nikada više ne uradi.
Тарантино је хтео да му Раде ради музику за Кил Бил, али када је дошао код Лацковића да чује музику у међувремену се одушевио и хтео да га Раде јебе у педу, али како се Раде сажалио на млађаног Квентина, опростио му и јебао га само у десно уво. Од тада Квентин има благо деформисану ушну шкољку.
:граби гусле и мешину медовине:
Ајен, адва, ајен два три!
Раде и петнаест иљада Турака
Боже мили, чуда великога,
кад се ћаше по земљи Немачкој,
по земљи проклетој јевропској,
Када наш Раде по Хановеру,
По Хановеру граду бијеломе,
Када Раде по граду походише,
Гостовања уговараше,
када му се Украјинке удвараху,
Украјинке младе косе русе,
Косе русе и чарапа дугијех,
Дозиваху га меднијем гласом,
Но се Раде не даде,
Не даде се јунак наш,
За пороке и венеричне болести.
Кад се Раде сит нашеташе,
Нашеташе и находаше,
Припи му се рујна вина,
Вина, а не пива швапскога,
Потражи он вина рујна,
Но у целој Немачкој,
Вина нема ни за лека.
Кад зачу Раде грмљавину,
Грмљавину ко од светог Илије,
Иза брда како допире,
Допире и дозива меднијем гласом,
"Дођи Раде, млад јуначе,
Дођи Раде, под шатру,
Дођи Раде, на јањетину"
Заиграло срце у јунака,
Пријела се њему јањетина,
пријеба му се шатровска пичетина,
Па удари млад јуначе Раде,
удари по швабскоме аутобану,
аутобану Итлеровом!
Када Раде до грмљавине дође,
до грмљавине страшне,
виде Раде о чему се ради,
Петнаест иљада Турака га чекаше,
Петнаест иљада Турака,
И једно Арнаутче љуто,
Чекаше га сво љуто и надркано,
Са јатаганима наоштреним и њ упереним,
Виде Раде да излаза нема,
Да га Турад сунећема опколила,
и џефердаре аутомацке на њега уперила.
Тад Раде скочи преко Турчина,
Олоша гастарбајтерскога,
Скочи Раде кано соко сиви,
Скочи и ка шатри се упути,
Шатри од које пој допираше,
Допираше, и Турске песме пушташе.
Тад му на пут Арнаутче стаде,
Стаде и проћи не даде.
Посече га Раде поломљеном флашом,
Флашом сјајном, у срце убоде,
И микрофон зграбише,
Зграбише па запеваше.
Петнаест иљада Турака,
Турака сунећенијех,
на земљу попадаше,
попадаше и прекрстише се,
Арнаутче устаде ране зацељене,
зацељене и пребољене,
А Турци се бацише на свињетину,
и "Са мањаче кренули су Вуци" запеваше.
Bog te mazo, većina stihova ti u desetercu, svaka čast, dobro, doduše uleti tu i poneki deveterac i penal tj. jedanaesterac, ali za poetičnost čista desetka. Delo dostojno jednog Radetovog sledbenika.
Drug Tito je jednom prilikom pozvao Rada na ručak, na red je došlo glavno jelo i pred Rada su stavili jaretinu, Rade je rekao "Ali Tile, druže, ja ne jedem jaretinu", pošto je Tito bio veliki ljubitelj Rada Lackovića (možda čak i veći nego mi) naredio je sledeće "U Radetovu čast da se zatru sve koze u Jugoslaviji, i da se ubuduće svi oslovljavamo sa druže, a ne sa gospodine, mnogo mi se svidelo sad kad mi je Rade rekao "druže" majku ti Božiju"
Како Раде сад свршава док ово чита! Тренутно најпопуларнија особа на нету лололо
врхунска песма, чим налетим на неког гуслара има да га терам да ми поје ову песметину.
Само да вас обавезстим да је Гвозденовић поменуо Радета у овом(убр, одличном) тексту
http://www.tarzanija.com/cetvrti-as-cetvrti-musketar/
РАДЕ ОСВАЈА ИНТЕРНЕТ!
E da, ja sam prekopao net ali nisam uspeo da nađem Radetov datum rođenja (što opet otvara mogućnost da je neka od naših legendi tačna, ako ne i sve), mislim da je potrebno da to nađemo kako bi mu na taj dan uputili čestitke od srca, i kako bi taj dan proslavili u radosti i veselju. Ko uspe da nađe tu informaciju ima od mene pivo.
A da mi napravio Vikipedijin članak, prvo na srpskom, a posle i na engleskom, jer koliko sad vidim samo na rumunskom ima, lol
U,bilo bi dobro.Ajde napravite,jer ja ne znam kako se to radi.:)
Da na taj način oplemenimo širi internet populaciju!
Ja sam za, ali neki onako objektivan, bez velikog preterivanja, i molim vas, nađite mi datum rođenja Radetov! Sveti Nikola izvini, Rade je Rade, taj dan će biti moja nova krsna slava!