Rade Lacković, iskonska dobrota i domaćinluk, od sada i sa twitter profilom

1. Као што сам негде видео да је силни011 предложио, подржавам предлог да се на долазећем попису изјаснимо као Радетовци (без икакве зајебанције). Ја ћу то учинити! Да вас чујем?

2. Радославне вере...

3. Stari sam ja član ove naše vere brate Dejs! al zle silu su me sprečile da se javim Radetu. Rade da im dušu 'prosti. Omeli su me da se javljam ali nisu poljuljale veru u meni.

4. Раде опрашта, Магазин. Немој ништа да се бринеш, све он види и памти, и вратиће им дебело.
    Значи изјашњавамо се као Радославци?

5. Крушна мрва и три прста, Сарајлија покрај крста, то је симбол од давнина Радославца и Србина!

6. Stari sam ja član ove naše vere brate Dejs!

Izvini! Molim ti se Rade da mi oprostiš! TI praštaš! :radi dvajes sklekova:

Radeista, Radetovac, Radoslavac? Nemojte da stvaramo konfuziju... Jedva čekam da vidim facu popisivača kad im to saopštim! Oni su Radohunlici... Svi do jednog! Ako nas bude preko 100 možda uđemo u statistiku, a novine nam ne ginu :D

7. Ја сам ЗА! Да им покажемо да смо јаки. Само да се договоримо који ће назив бити од та три која користимо? Да сви исто кажемо!

8. http://en.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4ck%C3%B6_Castle Lacko Castle, dom naseg Radeta! Kazu ljudi da bi se doslo do tog zamka da treba da se prodje milion krivina, ali da to tako treba jer je tako put kraci nego vazdusnom linijom :D

9. za popis su dobre fore :)

Odlični predlozi za naslov...sada ću da promenim u jedan predloženi, nadam se ostali rade... (dopunite) neće ljutiti. :)

10. grofe, ubaci u naslov i da se svi izjašnjavamo na popisu kao RADETOVCI... u oblasti veroispovesti... a za nacionalnost kud koji mili moji...

11. Може, може, чуо си Грофе. Значи изјашњавамо се као Радетовци. Живео Раде!

12. Kada je MC Hammer snimio svoj hit U Can't Touch This, RL je doleteo svojim džet-pekom još tog minuta kada je izašla pesma u javnost (davne 90-e), lupnuo par šamara mladom Čekiću i pipnuo to....

Pre par stotina godina, Rade je živeo na Uskršnjim ostrvima sa tamošnjim domorocima. Bio im je vođa, naučio ih jeziku, prosvetlio u polju nauke, umetnosti i svih ostalih polja civilizacije. Ono po čemu su se istakli bio je rezbarenje kamena. U tome su bili nepremašivi. Rade je svoju Ofšor kompaniju uposlio i slao je njihove rukotvorine širom sveta. Ali, kako su oni dobijali najbolju prasetinu i jagnjetinu iz samog obora Radetove farme, uobrazili su i počeli da kradu i da se bahate sa hranom i špricerom... Ovo je Radeta izuzetno naljutilo, ali kako je Rade pravi džek, nije ih sve uništio već je bacio kletvu na njih da nikad više ne probaju pragnjetinu sa pašnjaka Radovih i viknuo svojim gromoglasnim zapovednim glasom: U se i svoje kljuse!

Od tad su stanovnici tih ostrva ljudožderi koji jedu jedni druge, a od Radeta su im ostale samo kamene skulpture...

http://www.philipcoppens.com/easterisle01.jpg

13. Radeisti je kulturnije... Više će da se čude :D

14. hladan.krompir

Радетова врла рука је пренела моју поруку теби, погледај у ПВТ!

Радетовци, колико ће нас бити на попису? Морамо скупити још људи!

15. Имаш одговор, Јанковићу!
    Ја ћу да натерам ћалета да се изјасни као Радетовац. лололол То неће бити тешко.

16. Radeista ili Radoslavac. Radetovac zvuči kao da navijamo za Rad.

17. Ljudi ja samo da kažem da sam pronašao Rada u sebi davno, u vremenima kad se afera u Čokešini tek otkrivala i da sam baš juče seo sa Radom da popijemo po koji šrricer i Rade mi se požalio da se mnogo o njemu priča kao o zajebanom beskrupoloznom tipu. Rade je pre svega smeran i dobrodušan čovek, pravi domaćin i brižan otac. Ako je i razbio par glava u mladosti, to je prošlost, sada samo želi da jede vruću jagnjetinu, pije hladan špricer, pomaže ljudima i naravno pravi nove pesme. Stoga vam prenosim njegove reči: pokajte se i slavite me onakvog kakav jesam! To su reči Radetove ko se ogluši na njih do kraja života će mu svako jagnje biti žilavo a špricer slab.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.