Sveti Rade, Oče naš koji si u dijaspori
čuj naše molitve, spasi nas i pomiluuuuj naaaas.
Očisti nas od greha koje radismo protiv tvoje volje,
pomiluj i nas najteže grešnike u veri tvojoj,
koji jagnje nisu pojeli i špricer nisu popili nedelju dana.
Oprosti nam ako nismo ni jednu tvoju pesmu danas čuli,
još gore ako je nismo pevali ili na nju nismo mislili.
Pomiluj braću našu, koji ne pomisliše o ženskom čeljadetu
pomozi onima koji nemaju šta žensko da ga nađu.
O veliki Rade podaj nam sreće i ljubavi,
pojačaj plate i penzije, da možemo sebi priuštiti gozbu kakva ti doliči.
Pomozi nam da istrajemo u večnoj borbi protiv onih koji ovu veru ukaljavaju,
daj nam snage da se izborimo sa onim ćelavcem Crnim i njemu sličnima.
Ne uvedi nas u iskušenje, da slušamo druge pevače,
nego izbaci neki novi hit, prosvetli nas.
Jedini naš vodiču, pokaži nam pravi put,
koji ćemo sa zadovoljstvom slediti.
Hvala ti Rade na svemu što do sada za nas učini,
molićemo ti se, pevati, jesti i misliti o tebi.
U ime Oca Radova, Sina Radova i Duha Radova, Ramin!
U doba kada svet još beše mlad i ne iskvaren, Zemljom iđaše Rade. I bi svetlost! I bi voda! I bi čovek od kosti i mesa! Rade se uzdiže iznad njih i reče im da ga slušaju i mole se u njegovo ime i biće sve što požele. I behu prve civilizacije. Rade im je podario pravilnike, životinje, biljke, sve što ljudi poželeše. Svet je bio savršen bez da je to znao. Rade je često dolazio među svoje sledbenike, prerušen da ne bi znali da je to on. Često ih je testirao, a oni su testove prolazili. Onda im je podario pragnjetinu i špricer. No on načini pogrešan korak (mada to zaista nije bio pogrešan korak jer On takve ne pravi), i ljudi su to zloupotrebili. Počeli su da trguju i prave biznis od toga, a Rade im je to izričito zabranio. Uzeo je natrag najbolju pragnjetinu i najbolji špricer a ostavio im loše otpatke. Ljudi su naučilli svoju lekciju tada.
Rade je bio u paktu sa carem svetskim i jevropskim što stolovaše u Rimu, i ovaj ga zamoli da smiri divljake. Prođe Rade dolinu između Urala i Kaspijskog jezera, i objasni divljacima da ne smeju to da prelaze da ih ne bi on lično anajalejtovao. Nazva dolinu Vrata naroda. I niko to ne prelaziše, dok jednom neki idiot po imenu Atila ne odluči da se drzne na višu silu, prođe vrata i jebe kolje grabovo čitavoj Jevropi. Rade , čuvši to, prekinu mirenje indijanskih plemena, udruži se sa vojskovođama diljem Jevrope, i kobjasni Atili ko je glavni.
Jevanđelje po Tomi Zdravkoviću
Imao ja nekih 30 prasića, jednog dana odem u svinjac i imam šta da vidim, oni se usukali, smršali 20 kila a taman bili za prodaju, uhvatila ih neka depresija, ma užas... Zvao ja veterinara, kaže on da im nema spasa... Izručivao im ja tako svaki dan po džak koncentrata u nadi da će da jedu ali ništa, ni da ga okuse. I tako ti ja jedan dan čistio nešto kod njih i zaboravim tu kod njih da isključim radio, a u njemu neki cd Rada Lackovića s njegovog početka karijere, onako, neki pravi hardkor, pičilo to celi dan i noć, ja odlazim ujutru u svinjac i imam šta da vidim, okupili ti se prasići i teraju neko improvizano kolce, naždrali se, pojeli 10 džakova koncentrata, vode popili silu Božiju, opao mi nivo u bunaru za 3 metra, ali to je ok, uz Radetovu muziku mora dobro da se popije i pojede. Vidim ja ozdravili mi prasci, nadoknadili kilažu, ali vidim ja tu 60 prasića, a ne 30, ispostavilo se da se krmača opet oprasila, oplodila je Radetova muzika koja je uzgred budi rečeno i katalizator pa je ubrzala sav taj proces... Elem, oteram ja svih njih 60 na pijac, uzmem pare, i evo sad vam se javljam iz Monte Karla, pozdrav momci, moram da idem, zovu me neke pičke...
Sreo sam malopre onu njegovu dronfulju, kaže ima Đovak nekh obaveza tamo po Amerikama, doćiće sledeć nedelje. A princ Albert mi malopre reče da je nudio Radu presto jer ga je Rade odvalio dok su igrali šah, kaže matirao ga bez ijednog poteza, ne zna ni sam kako, Rade je presto kategoričli odbio rečima "Jebeš državu koja je manja od mog Bogatića".
izvini grešio sam. A oprostiće meni komšija moj
Ајде неко нек удари литурђију, ред је.
Rade iz Frankfurta moj, blagoslovi narod tvooooooj...
I Dzonija učenika i Pjera mučenikaaaaa....
Sveti Rade, Oče naš koji si u dijaspori
čuj naše molitve, spasi nas i pomiluuuuj naaaas.
Očisti nas od greha koje radismo protiv tvoje volje,
pomiluj i nas najteže grešnike u veri tvojoj,
koji jagnje nisu pojeli i špricer nisu popili nedelju dana.
Oprosti nam ako nismo ni jednu tvoju pesmu danas čuli,
još gore ako je nismo pevali ili na nju nismo mislili.
Pomiluj braću našu, koji ne pomisliše o ženskom čeljadetu
pomozi onima koji nemaju šta žensko da ga nađu.
O veliki Rade podaj nam sreće i ljubavi,
pojačaj plate i penzije, da možemo sebi priuštiti gozbu kakva ti doliči.
Pomozi nam da istrajemo u večnoj borbi protiv onih koji ovu veru ukaljavaju,
daj nam snage da se izborimo sa onim ćelavcem Crnim i njemu sličnima.
Ne uvedi nas u iskušenje, da slušamo druge pevače,
nego izbaci neki novi hit, prosvetli nas.
Jedini naš vodiču, pokaži nam pravi put,
koji ćemo sa zadovoljstvom slediti.
Hvala ti Rade na svemu što do sada za nas učini,
molićemo ti se, pevati, jesti i misliti o tebi.
U ime Oca Radova, Sina Radova i Duha Radova, Ramin!
(Kratka) nedeljna liturgija:
U doba kada svet još beše mlad i ne iskvaren, Zemljom iđaše Rade. I bi svetlost! I bi voda! I bi čovek od kosti i mesa! Rade se uzdiže iznad njih i reče im da ga slušaju i mole se u njegovo ime i biće sve što požele. I behu prve civilizacije. Rade im je podario pravilnike, životinje, biljke, sve što ljudi poželeše. Svet je bio savršen bez da je to znao. Rade je često dolazio među svoje sledbenike, prerušen da ne bi znali da je to on. Često ih je testirao, a oni su testove prolazili. Onda im je podario pragnjetinu i špricer. No on načini pogrešan korak (mada to zaista nije bio pogrešan korak jer On takve ne pravi), i ljudi su to zloupotrebili. Počeli su da trguju i prave biznis od toga, a Rade im je to izričito zabranio. Uzeo je natrag najbolju pragnjetinu i najbolji špricer a ostavio im loše otpatke. Ljudi su naučilli svoju lekciju tada.
Jevanđelje po bratu Dejsu 3:12
Rade je bio u paktu sa carem svetskim i jevropskim što stolovaše u Rimu, i ovaj ga zamoli da smiri divljake. Prođe Rade dolinu između Urala i Kaspijskog jezera, i objasni divljacima da ne smeju to da prelaze da ih ne bi on lično anajalejtovao. Nazva dolinu Vrata naroda. I niko to ne prelaziše, dok jednom neki idiot po imenu Atila ne odluči da se drzne na višu silu, prođe vrata i jebe kolje grabovo čitavoj Jevropi. Rade , čuvši to, prekinu mirenje indijanskih plemena, udruži se sa vojskovođama diljem Jevrope, i kobjasni Atili ko je glavni.
Jevanđelje po Tomi Zdravkoviću
Bravo sa liturgijom!
http://www.youtube.com/watch?v=apn6X4I0wuU&feature=related
Раде Исус!
Imao ja nekih 30 prasića, jednog dana odem u svinjac i imam šta da vidim, oni se usukali, smršali 20 kila a taman bili za prodaju, uhvatila ih neka depresija, ma užas... Zvao ja veterinara, kaže on da im nema spasa... Izručivao im ja tako svaki dan po džak koncentrata u nadi da će da jedu ali ništa, ni da ga okuse. I tako ti ja jedan dan čistio nešto kod njih i zaboravim tu kod njih da isključim radio, a u njemu neki cd Rada Lackovića s njegovog početka karijere, onako, neki pravi hardkor, pičilo to celi dan i noć, ja odlazim ujutru u svinjac i imam šta da vidim, okupili ti se prasići i teraju neko improvizano kolce, naždrali se, pojeli 10 džakova koncentrata, vode popili silu Božiju, opao mi nivo u bunaru za 3 metra, ali to je ok, uz Radetovu muziku mora dobro da se popije i pojede. Vidim ja ozdravili mi prasci, nadoknadili kilažu, ali vidim ja tu 60 prasića, a ne 30, ispostavilo se da se krmača opet oprasila, oplodila je Radetova muzika koja je uzgred budi rečeno i katalizator pa je ubrzala sav taj proces... Elem, oteram ja svih njih 60 na pijac, uzmem pare, i evo sad vam se javljam iz Monte Karla, pozdrav momci, moram da idem, zovu me neke pičke...
dobra nedelja bila :D
Поздрави Ђовака Џони. :)
Добре литурђије, Раде је сигурно задовољан.
Sreo sam malopre onu njegovu dronfulju, kaže ima Đovak nekh obaveza tamo po Amerikama, doćiće sledeć nedelje. A princ Albert mi malopre reče da je nudio Radu presto jer ga je Rade odvalio dok su igrali šah, kaže matirao ga bez ijednog poteza, ne zna ni sam kako, Rade je presto kategoričli odbio rečima "Jebeš državu koja je manja od mog Bogatića".
EDIT: Brat Roki opet popio ban :(
Prozivao hrvate.
http://www.youtube.com/watch?v=HPN6lvOB1bk&feature=results_video&playnext=1&list=PLCF7613EE6A9E533E
РАДЕ ЈЕ ЈЕДИНИ ЛЕК!!!!!!!!!!!!!!!
Marks je jednom čuo Rada kako peva hepi end, i odma je istripovao da postoji utopija.
Где то?
Pomolimo se za našeg brata Rokija,
što je zagrezao u ovu veru, pa druge ne priznaje.
Molimo ti se Rade da oprostiš bratu Rokiju,
da ga sačuvaš, i da se vrati jači nego što je otišao,
da bude jači od onog imenjaka njegovog iz filma.
Da u ovoj pauzi, pojebe neko lepo žensko čeljade
i da tako ublaži ovu veliku patnju i bol.
Da svaki dan jede po jedno jagnje
i popije pet litara špricera.
Da ga tvoja muzika produhovljuje,
i da u njoj nalazi smisao života.
Pomolimo se braćo još jednom za našeg brata.
U Ime Oca Radova, Sina Radova i Duha Radova, Ramin.
Amin.
Špricer pije Lackoviću Rade, pola pije, pola Marku daje...
Kada Rade lupi mačo šakom o sto, izbija gas po Sibiru a naftne bušotine po Iraku.