Rade Lacković, iskonska dobrota i domaćinluk, od sada i sa twitter profilom

1. Nema Rade fejs, informacija iz prve ruke.

2. Nije me bilo 10 dana jer sam pijančio sa Radeom u Bačkom Monoštoru, to je skriveno mesto koga nema na kartama i do kog se ukaže put jedino kad stojiš u buretu punom žablje žuči sa obmotanim svinjskim tankim crevom oko vrata, tačno u ponoć kad je pun mesec. Deset godina smo pijančili, mezili i tamanili nove naraštaje pragnjetine, a prošlo je kao deset dana. Okolo su nas dvorile prsate plave Mađarice, ka' Banovića Straju u Kruševcu. Rekao mi je: Prenesi poruku vernim pratiocima mojim , da će uskoro sunce zauvek zaći za čovečanstvo, da Zemlja okreće drugi krug da iznedri novu inteligentnu rasu , jedino ćete vi najposvećeniji otići u večnost, odnosno u dvore moje u Monoštoru. A sad se vrati, dužnost zove.
    Radamin.

3. jel to znači da će nas pastir Rade spasiti? Ja se uzdam u njega, kao njegov veran sledbenik i pratilac...

4. Spasiće nas, i pružiti nam blagostanje kakvo se ne viđa na ovoj zemlji. Naša vera i borba protiv raznoraznih Panteli, Sretena i Jelene Karleuše će se isplatiti.

5. dajte rođaci, zašto ova tema ćuti, Rade planira da sankcioniše zbog ovoga!

6. Oživeće ovo, kad-tad!

7. Ja sam jeretik ja verujem u Pantelu! Izgubio sam Radeta u sebi ubijte me braćo na mestu.

8. ШТА ПРИЧАШ БРЕ? Раде никога није убијао ко му оде из стада, Раде није такав. И зајебао си се к'о ономад кад је Цукић мислио да ће му Раде дати аутограм (ал' даде му на крају), Пантела је Радетов апостол, тако да само мислиш да си изгубио веру, али још си наш.

9. Pantela je inkarnacija Radeta.

10. Rade čuva svoje stado!

11. E sad mi je lakše! Pragnjetine i belog za sve i puštaj Čarobnu ženu! Slava radu pastiru pravovernih.

12. Rade kaje doš'o u Avganistan, išamarao Hekmatjara i Bin-Ladena kurcem po čelu, prošetao se Kandaharom i Kabulom i našamarao bule kurcem preko burki. ( čitah skoro Hoseinija, pa sam pod utiskom)

13. Раде воли коврџаву црнкињу од позади док јој певуши куран на увце у ритму чаробне жене, а црнкиња му рађа инстант синове, к'о супа из кесице.

14. Rade kad zapeva čarobna ženo, čak se i Boj Džordž i Robert Patinson užele jebanja kurcem u pičku

15. Молитва за неутешне:

Опрости ми Раде, што сам дубоко забраздио у проблеме овоземаљске,
    Надам се да их сваташ, иако си ти, и буквално изнад свега тога...

Не посветих се служби, која није наша обавеза, већ наша воља,
    али постих како нам вера налаже, бејах само на јагњетини и шприцеру.

Опрости и свој мојој браћи која се понашаше као ја,
    толико смо мали у поређењу са нашим великим прекршајима.

Помилуј Раде, све неутешне хероје, да истрају у борби, приближе веру твоју
    обичним људима, паорима, сељацима и радницима, јер њих има највише.

Подај нам снаге, подај нам јањетине и белог вина, за киселу ћемо се снаћи,
    скупоћа је велика, зато ти се и молимо, помозиии нам.

Подај нам јефтинијех безоловног 95 и евродизела, да би стигли у свако место,
    сваки ћошак овог округлог света, да би и тамо проширили веру твоју!

Када нам све то обезбедиш, ако будемо доследни вери твојој,
    подели сваком од нас по чаробну жену, а ми ћемо знати шта ћемо даље!

У име Оца Радова, Млада Сина Радова и Светог Духа Радова, РАМИН!

16. И у трећи дан би свадба у Кани Галилејској, и ондје бјеше мати РАДОВА.
    А позвани бејаше и и ученици његови на свадбу.
    И кад неста вина, рече мати РАДОВА њему: Немају вина.
    РАДЕ јој рече: Шта хоћеш од мене, жено? Још није дошао час мој.
    Рече мати његова слугама: Што год вам рече учините.
    А ондје бјеше шест камених судова за воду, постављених по обичају РАДЕИЗМА очишћења, који хватаху по двије или по три мјере.
    Рече им РАДЕ: Напуните судове водом. И напунише их до врха.
    И рече им РАДЕ: Захватите сад и носите пехарнику. И однесоше.
    А кад окуси пехарник вино које је постало од воде, и не знађаше откуда је, а слуге знадијаху које су захватиле воду, позва пехарник женика.
    И рече му: Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада
    Овим, у Кани Галилејској, учини РАДЕ почетак знамења, и показа славу своју; и вјероваше у њега ученици његови..

17. Oво је Јеванђеље по Шабану?
    Сматрам да је истини у овој ситуацији ближе Јеванђеље по Синану:

И у трећи дан би свадба у Франкфурту Њемачкоме, и ондје бјеше мати Радова.
    А позвани бејаше и и ученици његови на свадбу.
    И када трећега дана славља неста ића и пића и певаљка паде раздрљених груди у блато, а певач се сруши са греде, позва мати Радова њега и рече му: Помози домаћину.
    Раде јој рече: Шта хоћеш од мене, жено? Још није дошао час мој.
    Рече мати његова слугама: Што год вам рече учините.
    А ондје бјеше шест камених судова за воду, постављених по обичају Радеизма очишћења, који хватаху по двије или по три мјере.
    Рече им Раде: Напуните судове водом. И напунише их до врха.
    И рече им Раде: Захватите сад и носите пехарнику. И однесоше.
    А кад окуси пехарник вино и ракију које је постало од воде, и не знађаше откуда је, а слуге знадијаху које су захватиле воду, позва пехарник женика.
    И рече му: Сваки човјек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино и ову ракију до сада.
    И рече им Раде: Где вам је кухиња?
    А они му одговорише да нема више хране и да је кухиња затворена.
    Раде им тад одговори да погледају поново, и они погледаше и одатле извукоше 7 печених волова и 7 печених прасића и 7 печених јагањаца, јер је знано да је 7 Редетов број.
    И тада се Раде саже и узе микрофон из блата и запоја божанскијем гласом и весеље се настави још 4 дана и 4 ноћи, а слуге све време износише нове ђаконије на столове.
    Овим, у Франкфурту Њемачкоме, учини Раде почетак знамења, и показа славу своју; и вјероваше у њега ученици његови..

ЕДИТ: Ово је мој први "допринос" теми :)

18. I bi oživljena vera u Njega, i osmeh Mu se vrati na lice, i nas obasjavahu zraci svetla Radovog.

19. Jer Rade je u Gospoda i Gospod je uz mene i nema te iskušenije koja će me navesti dalje od puta Gospoda i jedinog ispravnog puta. Gospod je Radov propovednik i prvi mu s desna i zajedno smo mnoge narkomanštine pobedili i Radovo ime slavili i veličali...

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.