Prijava

Да ли је ово љубавна песма или само вапај Галета за добрим парчетом вулве? Одговорите леба вам, ово питање ме већ дуже време мучи.

СПЕМ СТОП!

Војводина није крава музара.

Aj okači linak pesme ako možeš.

Pa pazi u svakoj "ljubavnoj" pesmi imaš skrivenu poruku DAJ PIČKE ZNAM DA IMAŠ! Mislim da ni ova ne zaostaje, samo to vešto skriva.

Verovatno najgluplja tema na vukajliji,svaka cast.

Тонре, од круцијалне је важности. Не спемуј тему.

Lololo treba mu za školu.

Pa pazi u svakoj "ljubavnoj" pesmi imaš skrivenu poruku DAJ PIČKE ZNAM DA IMAŠ! Mislim da ni ova ne zaostaje, samo to vešto skriva.

objasniJo xD

hej jos samo ovu noc mi daj

Mislim da je ovo presudno.

Naravno ja sam manijak i zagoreli teslaš. Meni je ugrađeno u mozak da svuda vidm onu stvar. Nisam ja kriv, bolest je takva...

Реме, ево професор објаснио како се прави хит.
http://www.youtube.com/watch?v=9vDrtYEwSW8

Pa pazi u svakoj "ljubavnoj" pesmi imaš skrivenu poruku DAJ PIČKE ZNAM DA IMAŠ! Mislim da ni ova ne zaostaje, samo to vešto skriva.

Управо.

Видим да углавном делите моје мишљење. Хтео бих да чујем и контрааргументе, да бих био сигуран.

Сви хоће пичке, тако да ...дефинитивно.

Ma da,to sve pickopacenici ti pevaci...

Pesma je primer isklišeiziranog stvaralaštva domaće rok scene osamdesetih.
Isto ono što sam rekao, samo sistematičnije za nijansu:

odlazi noc voze tramvaji poslednju partiju
nestajem nosi me vetar k'o zgazenu hartiju
odlazi noc plasljive oci sanjivo pitanje
sacekaj da rasanim reci sacekaj svitanje

U atmosferu pesme uvodi nas sumorna deskriptivna slika, sa blagim i neveštim nagoveštajem refleksivnog motiva čovekove prolaznosti i beznačajnosti pred večnošću.
Drugi deo strofe aludira na mladost. "Sanjivo pitanje" znači da su do jutra bili budni, a pomirljivost lirskog subjekta i odsustvo straha od smrti govore nam da joj nije blizu. Ovu tezu potvrđuje i imperativ "sačekaj svitanje", najverovatnije intenzivno ljubavno motivisan, koji, upućen voljenoj devojci, govori o proceni preostalog vremena onog ko ga upućuje. Njegova procena je da je pred njima još mnogo vremena. Dakle, mladi su, što otvara prostora za viziju budućnosti, koja se javlja u narednom distihu

jednom kad noc probudi te kad ne bude vazno k'o pre
priseti se barem na tren jednom kad ne bude me

Lirski subjekt predpostavlja kratkotrajnost njihove veza. Kreirajući viziju budućih događaja, on polazi od toga da nisu jedno kraj drugog(motiv zle kobi - on je siguran u rastanak, ali ne govori zašto). "Kad ne bude važno ko pre" deo je stiha koji u čitaocu treba da evocira najintenzivniji emotivni doživljaj. Starenje menja prioritete i kristališe sistem vrednosti. U ovom distihu prikazan je život u svojoj surovosti, koji je ništa drugo do besosećajnog spleta slučajnosti i koji ljude razdvaja i raznosi po logici puke verovatnoće. Takođe, lirski subjekt želi da se u njoj sačuva njegovo sećanje. Svejedno da li stihovi "kad ne bude me" aludiraju na prevremenu smrt ili samo na rastanak, on želi svoje nepostojanje kraj nje da prevaziđe. Sećanje je njegov put do večnog postojanja i nada se da će posle njega ostati priča o njemu koja mu neće dati da potpuno nestane.

hej jos samo ovu noc mi daj
ne trebam vise
hej i bice dovoljno za kraj

Ovde najjače dolazi do izražaja primitivizam njegove poetike. Refren predstavlja potpun zaokret i smisaoni kontrast strofi jer u se on njemu od mislioca transformiše u najniži oblik postojanja - U čoveka, običnoh i praznog, u čoveka-organizam sa pukim ljudskim potrebama. Postaje biće trošnosti i prolaznosti koje svest o trošnosti negira i živi za trenutak, isprazno i nagonski. Želja za nadvladavanjem vremena više ne postoji. Ostala je samo žudnja za fizičkim.

umire noc poslednju zvezdu skrivaju oblaci
ne plasi se jednom kad snove probude koraci

Ponovo uvodi motive sa početka pesme, koji su na smisaonom planu kontrastno i krajnje nevešto ukomponovani. Iz priloženih amaterskih stihova, možemo da zaključimo da je pesnik nedosledan, neiskren i netalentovan i da mu stvaralaštvo po kvalitetu jedva odmiče od kvaliteta pesama sa profitersko-serijskog štancovanja. Ali, naravno, ja ne bih bio toliko brzoplet da to zaključim na osnovu jednog teksta. Svi imaju svoje pehove.

Само да кажем да ме разочарава површност syngrafeas-ове анализе песме.

Ја мислим да је прилично стручно изанализирао песму. Мада ја Кербер волем.

svaka ljubavna pjesma koju pjeva muskarac je samo vapaj za dobrim parcetom vulve dobro umotan i zasladjen ljubavnim preseravanjima !!!