Štrudle.
250g masti
800g brašna
4 cela jajeta
pola kvasca
izrendana kora od limuna, dobro operi limun
250ml mleka
250g mlevenog oraha ili maka
Priprema:
Umutiti 4 cela jajeta, dodati mleko, kvasac, mast, mutiš, polako dodaješ brašno. Ostaviš da kisne (naraste). Podeliš na 4 dela i svaki deo oklagijaš tanko u pravougaonik. Filuješ poparenim makom umešanim u šećer ili mlevenim orasima, urolaš, ređaš u podmazan pleh. Ubaciš u rernu prethodno zagrejanu na 250 stepeni i pečeš.
Ок, то је нешто што личи на рецепт... Танко није СИ мерна јединица. Колико танко??? Не пише да треба да млеко буде млако, нити да се дода шећер због квасца... Зашто на 250, а не на стандардних 200?
Моја подпитања су у најбољем интерсу кора и штрудли.
Еееее! Нема најбитнијег бре! Да ли је млеко целокупна течност која се додаје или иде у обзир и вода? 800 грама брашна и 250 милилитара течности је екстремно густо тесто и оно споро и тешко нараста...
Samo mleko. Tako piše u receptu. Ako ti je previše gusto, dodaj malo vode. Jebem mu, ko je pisao ovaj recept!
'Ajd napraviću sutra štrudle pa ću te obavestim kako su moje ispale.
To Gogo. Kopala sam po receptima i nađoh nešto što liči na recept za štrudle i ispade kao da je recept za hleb. :)))
Nešto ovde nije kako treba.
Baš dugo nisam pravila štrudle pa sam zaboravila. A recepti su svekrvini. Moram da kontaktiram kevu. Jebem li ga ona najbolje zna. :)
Meni kiselo testo ič ne "ide".U stvari,hoće,ali ja znam samo na velike količine da pravim :)
Prvi put,kad sam pravila krofne,ispalo 72 ili 75-ne sećam se.. :))
Al' ne da su bile..ceo komšiluk i rodbina me blagosiljali :))
E,da ti delaš zaista koliko si na rečima opasan,hahahaha!! :)))
Aj' bež' na mušku temu,oću da se pričam sa vučicom.
Па што бих то радио??
Мислим да смо се договорили ко дела, а ко командује.
Ma i to što kažeš-bolje da gledam na tvoje prisustvo kao da je tu neki kućni ljubimac.. :))
Шта би било да сам тражио да ми направиш те коре...
Štrudle.
250g masti
800g brašna
4 cela jajeta
pola kvasca
izrendana kora od limuna, dobro operi limun
250ml mleka
250g mlevenog oraha ili maka
Priprema:
Umutiti 4 cela jajeta, dodati mleko, kvasac, mast, mutiš, polako dodaješ brašno. Ostaviš da kisne (naraste). Podeliš na 4 dela i svaki deo oklagijaš tanko u pravougaonik. Filuješ poparenim makom umešanim u šećer ili mlevenim orasima, urolaš, ređaš u podmazan pleh. Ubaciš u rernu prethodno zagrejanu na 250 stepeni i pečeš.
Ок, то је нешто што личи на рецепт... Танко није СИ мерна јединица. Колико танко??? Не пише да треба да млеко буде млако, нити да се дода шећер због квасца... Зашто на 250, а не на стандардних 200?
Моја подпитања су у најбољем интерсу кора и штрудли.
Tanko k'o vrh ženskog malog prsta. :))
Dodaj šećer. Baš me čudi da ovde ne piše da treba šećer. o.O
Može i na 200.
Еееее! Нема најбитнијег бре! Да ли је млеко целокупна течност која се додаје или иде у обзир и вода? 800 грама брашна и 250 милилитара течности је екстремно густо тесто и оно споро и тешко нараста...
To je onaj recept za one male, prilično tvrde štrudle. Ne volim te.
Samo mleko. Tako piše u receptu. Ako ti je previše gusto, dodaj malo vode. Jebem mu, ko je pisao ovaj recept!
'Ajd napraviću sutra štrudle pa ću te obavestim kako su moje ispale.
А ја рекох оне мекане, пуфнасте... Коме и што писах песму, јој мајко моја!
Vučice,ti si napisala recopis za "Štrudla šes' nedelja" :))
To Gogo. Kopala sam po receptima i nađoh nešto što liči na recept za štrudle i ispade kao da je recept za hleb. :)))
Nešto ovde nije kako treba.
Baš dugo nisam pravila štrudle pa sam zaboravila. A recepti su svekrvini. Moram da kontaktiram kevu. Jebem li ga ona najbolje zna. :)
Izvini Doteru.
Проклета да си! Нико никада да ти више не напише поему! Преварен сам! У КАЗАН СА ТОБОМ!
Meni kiselo testo ič ne "ide".U stvari,hoće,ali ja znam samo na velike količine da pravim :)
Prvi put,kad sam pravila krofne,ispalo 72 ili 75-ne sećam se.. :))
Al' ne da su bile..ceo komšiluk i rodbina me blagosiljali :))
vidi vi ovde stvarno ramijenjujete recepte.... :DDDD
Pa,lepo ti kažem,Bronte! :))
http://tortekolaci.com/kolaci/strudla-sa-makom
Izvini.
pa ekstra.... kad smognem vremena ima da iščitam sve vaše kuhinjske mudrolije