![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Not bad. Slatko sam se nasmejala. Splu.
Nije loše, interni vukajlijaško-mobilni sleng.
Svaka čast. Sviđa mi se analogija.
ПранкМастер
Опште познати израз, може да се користи и у неком другом контексту, ниси лоше одрадио, пао је плус.
Dadoh + zbog primera.
Obožavam ovaj arhaičan pradedovski sleng.
Hahahahahaha! Urade, odlicna je! Odoh sada da se pomolim za novi mobilni! :D
Kvebek, jebem li ga, konfuzna je, nije lepo sročena, malo ga pretera.
Prank defka ti je vnugo :) Nisam doručkovao. I nemoj da se trpaš po ovoj temi da bi se reklamirao!
Vadi te pederski smajli decxko!
Pa nego šta ću? Kad ne čita stoka.
PrankMaster
Prilično mlaka definicija za poređenje. Može neki rahitičan +
Može. Možda nešto zanimljiviji primer, al' +, da te ne zadržavam.
Ahahhahaha Proser dobar da ne može bolji! Iskidala sam se!
jacka, plus jer je istina i jer koristim to!
Sviđa mi se, solidno sročena. +
Interesantno, iako nisam neki ljubitelj "komercijalnih" definicija.
Definisano iz teme "Ideje...". Od tebe sam, ja bih rekao, uzeo najviše. Ignorišite moj post, komentarišite Urradovu definiciju.
@urrad
Okej plus. Nesto se i nauci, ali dosta nabudžena.Po meni lepota je u jednostavnosti :D
Bravo, za razliku od mnogih izraza sa vukajlije ovaj se stvarno stalno koristi.
azza:
Isto i za tvoju definiciju. Plus. Jednostavna ali istinita.