Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
Da radi malo brže, ali se više greje.
Jel može alkohol umjesto benzina?
Оверклоковала га ниси вероватно...
Али и да јеси некако случајно, уђеш опет у БИОС и вратиш клокове на дифолт вредности, за процесор, магистралу и меморију, и напоне ако су дизани нарочито...
Ја сам то радио и алкохолом и није био проблем, е сад... препоручујем ипак бензин :)
Ma kakva pasta, go kurac.
Ja redovno rasklopim ceo komp radi fizičkog čišćenja i nikad nisam stavljao pastu, i za 5 godina koliko imam ovu konfiguraciju, baš samo sa procesorom nikad nisam imao problema, još je klokovan na 110% otprilike,
Overhiting NE MOŽE da nastane samo zato što nema paste nego ako kuler (ceo sa radijatorom) nije lepo namešten u ležište ili ako ventilator usled vremena počne da gubi obrtaje.
Dakle, prvo proveri da li lepo naleže (skini i opet stavi) a onda proveri da li ti je "CPU fan speed" barem 2500 (2700+ je poželjno).
Паметно ;)
Паста служи да врши брз трансфер топлоте са процесора на хладњак, без пасте може да ради, али вероватно скраћујеш животни век процесора.
Мислим оно, нису је измислили за џабе, и зна се чему термалне пасте служе.
A misliš ako ga priupitam lepo i ponudim najlepšim željama da će da mi kaže koliki mu je fan spid? Kako da znam to kad neće da se upali :D
Брзина вентилатора може бити и 600 рпм, и да је довољно. Паста је изузетно битна, а овај савет "паста го курац", је у најмању руку неозбиљан :)
Pa vidiš u BIOSu fan speed.
Ne serite leba vam.
Da je pasta bitna moj svaki komp bi trajao dva dana.
Ma neće ni u bios da uđe, ono možda se ne sekund pojavi i pada, prekratko je upaljen.
Mensečini da vi nju muvate. Samo čekam da neko odapne, :"E pa, mnogo ćemo brže ovo srediti ako ti upadnem na gajbu, na uviđaj, podmažem gde treba, dunem koji put, ovo-ono!" :)
"Ne serite leba vam.
Da je pasta bitna moj svaki komp bi trajao dva dana."
Ок, како ти кажеш :) Не бих се даље расправљао око тога :)
Doći ću ja pa će da uđe, ako me razumeš, a i nikad ne pada. Jel sad ok Slavk0? :)
Хахаха, Славко, царе провалиЈо си нас :( Јебига.
To Čače! Samo konkretno :)
Naravno, krajišnički :)
Hahahaha :)))
Slavko, spemuješ mi temu, dečko! :D
Črča, a na čemu si sad?
Ako ti već ne radi taj tvoj.
Славко овде је ионако вруће, треба некако охладити, а ти подижеш температуру додатно, улећеш клизећи и то без пасте... ццц :)