Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
ма пољаци иду, оно, осамдес' посто. само треба да добију британце. е сад... турци играју са шпанијом... ако турци изгубе, и пољаци изгубе, гледа ли се међусобан скор, или кош-разлика? сви нешто причају о кош разлици, па зато питам... у том случају, пољаци морају да добију, тако да ћу ја да сачекам квоту, и да бацим неке паре на њих, па куд пукло да пукло.
едит: и на грке, против хрвата. аупичкуматерину.
едит2: још је добро што македонци и босанци играју у 8, а хелени са хрватима у 5. тако да, ако хрвати рсну као што мислим да хоће (грци морају да се искупе за онај пораз од македонаца, а то су већ данас осетили и црногорци), македонци могу да калкулишу, јер су добили хрвате, и више би им одговарало да они прођу (због преноса бодова и то), па би онда требало да очукају босну. како ја мислим. видећемо сутра.
Александре, Македонци су обезбедили прво место у групи 4 бода пренели, ја тако малопре прочитао на б92.
rutinski smo nakantali zi dzrmans,bez ikakvih oscilacija u igri,prva tekma koja mi se skroz dopala!
savanovich genije! =]
Зоки човече, шта ти је ово са екстремитетом?
Zaboravih da kazem, SAVAN JEBE! PRAVOSLAVNIM KURCEM U SVAPSKU PICKU! I U SVAKU DRUGU PICKU KOJA MU STANE NA CRTU!
Bili smo dobri, mada moglo je i bolje. :)
Stefan Markovic i Krle kapitan su danas odradili veliki deo posla i to onog najtezeg. Sve pohvale za Macvana i fenomenalno cuvanje Novickog pogotovo u prvom poluvremenu.
Александре, Македонци су обезбедили прво место у групи 4 бода пренели, ја тако малопре прочитао на б92.
много сам уморан да бих сад комплетније одговарао, већ сам кренуо на спавање, пошто нисам трен'о синоћ. ал' мислим да ту није крај. босна и даље има шансе за пролаз, ако бију македонце сутра. а онда они (македонци) преносе само бодове које су узели против грка. а ако хрвати иду даље (односно, ако победе грчку, или македонија победи босну), онда преносе бодове које су узели и против грка, и против хрвата.
очо сам. то бе цонтинуед томмороњ.
Потурицама је битнији меч Пољска - Британија, него сопствени, јер, реално, шансе немају да добију Шпанце. Уколико Денг и другари добију, ствара се троугао и гледа се кош разлика. Турска има +44, Британија -45, а Пољска -16. Зато ће муслиџе будно да прате дешавања на том мечу, а свој да играју чисто толико да не изгубе са 50 разлике.
Momci jebu grupno!
Dzankee, šta ti je Teo skrivio pa ga toliko mrziš?! Ok, čovek uzima dosta nerezonskih šuteva, ali zato igra pa rastura! I samo dokle god to ne radi protiv nekih košarkaških sila, tipa protiv Španije, biće sve ok. Imamo timčinu, momci igraju za 10 medalja! Što reče Stiven, taman ne dao nijednu trojku do kraja života, on će za mene biti igračina i kraj! Ja idem na doček taman da ispadnemo od Poljaka! Zvučim kao neki retard koji ga drka na Đovaka, ali jebote, momci ubijaju!
Момци показаше срце и јаку игру (што би Денда рекао) кад је најпотребније.... Саван, Крле и Тео (којег опет нешто није хтео шут) нешто изнад осталих, Мачван одрадио и више него добар посао против Новицког у одбрани, као и Марковић.... Ако и сутра будемо овако добро држали одбрану можемо се надати победи, но најважније је да преносимо једну сигурну победу.... Као што је и Владе Ђуровић рекао, фалили су још неки поени код неких играча, ал' добро, нема везе....
Стефан Хаман ме је доста изненадио код Немаца, јер до овога није имао Бог зна какав учинак....
Елем, мало остале утакмице:
А група
Велика Британија - Португал
Очекивана и рутинска победа Велике Британије (којој је и победа Пољака над Турском пружила шансу за пролазак даље) која није показала неку игру на овом шампионату.... Да су им ту Менса-Бонсу и Гордон, уз Денга, Фриленда и Арчибалда би то била једна доста неугодна екипа.... Карлос Андраде је имао са 24 поена и 10 скокова изузетно добру улогу по мени против Денга, једног врло доброг НБА играча, који је исто имао дабл-дабл учинак са чак 31 поеном и 10 скокова....
Пољска - Турска
Велико изненађење у овој групи и победа која Пољацима може донети пласман у наредну рунду и нама лакшег противника.... Још кад се узме у обзир да су дошли без тројице вероватно најбољих њихових кошаркаша (Логан, Лампе и Гортат), ова победа им још више значи.... Неизвесност је владала целу утакмицу, а коначан резултат је 12 секунди пре краја поставио и најбољи играч овог меча, Дардан Бериша.... Али опет, ако Пољаци изгубе од Велике Британије може ту још тога да буде....
Литваније - Шпанија
Неочекивано лака победа Шпанаца у утакмици која је решена малтене у првој четвртини коју су Шпанци убедљиво решили са 31:12, јер док су Литванци грешили и фино се испромашивали, Калдерон и Наваро су их решетали.... Валанчиунас је био једини сјајан код Литванаца, нешто лошији су били Поцијус и Каукенас, остали мрка капа.... Код Шпанаца је Ибака имао зачуђујуће добру партију, док се Марк Гасол није пуно ни трудио.... Превише лака партија Шпаније против домаћина и једне изузетне екипе ме доста узнемирава....
Б група
Израел - Летонија
Дерби зачеља је решен на самом крају у корист Јеша уз врло добре партије Елијахуа (26 поена, 10 скокова), прве звезде Израела са једне стране и Блумса (27 поена, 6 асистенција), прве звезде Летоније са друге.... Иако је виђено пуно поена (91:88), Израелци су се пристојно испромашивали са дистанце и дали само 4 тројке.... И једни и други морају још пуно радити ако хоће на Еуробаскету да буду нешто више од екипа за кош разлику....
Италија - Француска
Велика штета за Италијане, бољи су ривал били већи део утакмице, ушли у задњу четвртину са +7, Белинели је почео да шутира тројке како треба, Паркер је био затворен (али је и играо мање него обично), али опет, као и против Немаца изгубише меч у задњих пар минута.... Али ако Паркера није хтело, хтело је Дијаа и Батума, од којих је први дао 21, а други 20 поена.... Код Италијана, као што сам рекао, Белинелијев шут са дистанце је прорадио, али касно, 19 поена је дао, 4 тројке, Барњани 22 и Галинари 18.... Морају још Италијани да раде, да направе опет целу сјајну екипу какву су имали кад су узели олимпијско сребро, јер са тројицом добрих играча не могу далеко да догурају....
Ц група
Македонија - Финска
Мало је фалило да Македонци Финцима дају и већу улогу у овој групи, иако је био равноправан меч, губили су Македонци скоро целу утакмицу, тек на крају су ипак Мекејлеб и Антић решили ствар и донели БЈРМ пласман у наредну рунду и сигурну пренету једну победу, а можда чак и две.... Већ поменути Мекејлеб и Антић (чак 19 скокова је имао) су уз, помало неочекивано, Војдана Стојановског били хероји данашњег тријумфа, док је код Финаца неколико играча било равноправно, Коивисто је дао 3 тројке, Ли, Коти, Копонен, Мотола су такође међу њима....
Финци у задњој рунди морају да победе Црногорце и да се надају да ће Босанци да изгубе од Македоније, али и Хрвати морају да изгубе од Грка, што доноси круг од три екипе код којих ће се гледати међусобна кош разлика у којој би Финци због +28 против Босне имали огромну предност....
Црна Гора - Грчка
Један од ретких нормалних резултата у овој групи. Грци су показали да се онаква очајна реализација као против БЈРМ неће скоро поновити. Затворили су целу екипу Црне Горе у којој је једино Пековић са 15 поена и 7 скокова нешто показао, а остали су били очајни.... Код Грка су сјајни били Куфос, Фоцис, Калатес и Василеиадис.... Јесте да им фали гомила добрих играча, пре свега тројкаша, али добро су играли на свим мечевима, осим против БЈРМ.
Босна - Хрватска
Још један збуњујућ меч у овој групи. Мирза Телетовић, као што сам и рекао раније, један меч одигра добро, други меч одигра срање. Колико је лош био против Финске, толико је добар био против Хрвата, Домеркант опет сјајан, са друге стране Анте Томић је опет показао свој квалитет, Богдановић је потпуно подбацио на тројкама.... Босанци су потпуно разбили и докусурили Хрвате у задњој четвртини и тиме им вероватно ускратили пролаз даље, ал' ко зна, ово је опет довољно луда група.... Иначе, за Хрвате сам чуо да су као и ми на Еуробаскету 2005, туку се међусобно, свађају и слично, иако им фали доста добрих играча, и у томе би требало тражити разлог за врло слабе партије....
Д група
Грузија - Украјина
Рутинска победа екипе нашег Игора Кокошкова. Иако су губили у првој четвртини, у наставку су просто бриљирали, поготово у одбрани, где су у даље три четвртине допустили само 36 поена нејакој Украјини (само 20 су примили у целом другом полувремену). А ако није хтело Пачулију, хтело је Цинадзеа, Маркоишвилија и Шангелију. Код Украјине су једино Печеров и Берт колико-толико вредно помена, остали слаби. Овим се екипе Грузије знатно приближила другој фази јер сматрам да против Бугара не би требало да имају неких проблема.
Бугарска - Русија
Руси баталили одбрану и одиграли нападачки. Кириленко, Фриџон, Хријапа и Мозгов су са свих позиција тукли Бугаре код којих су добру улогу имали Виденов, Иванов и Роланд, али их остали нису пуно пратили. Но, без обзира, Руси су целу утакмицу играли на истом нивоу и однели рутинску победу и верујем да ће сутра однети победу и против Словеније.
Белгија - Словенија
Словенци су ми превише бледи на овом турниру, што су потврдили и на овом мечу. Тек су у задњој четвртини решили питање победника. Горан Драгић је коначно добио улогу какву заслужује, Мирза Бегић је био солидан, а Јака Лакович се није ни видео, а тројке, изузетно јако оружје Словенаца, нису улазиле. Са друге стране, бивши центар Реала и миланске Олимпије, Томас ван ден Шпигел је коначно имао добру партију, а солидни су били и Фаисон, Лауверс и Бегин. Владе Дивац је апсолутно био у праву, боље да су Словенци вратили Јуреја Здовца на клупу. Словенија, једноставно превише бледа и Грузију и Украјину, као и Белгију су више добили на срећу него на добру игру, ал' видећемо их сутра против Руса....
http://static.politika.co.rs/uploads/rubrike/53036/i/1/duda-i-tim21.avg.jpg
Onaj osećaj kad nemaš crnca u ekipi.
Meni košarka mnogo dosadan sport, ali imam osećaj da uzimamo zlato.
gesihte, jebote
Polako, grofe, to je ipak malo optimistično. :) Svaka čast momcima i treba da pucamo na zlato, ali ipak je tu jedna Španija koja, ako se uigra, može vrlo lako da nas dobije. Ali sve je to hipotetički. Ne treba već razmišljati o zlatu i biti u ludačkoj euforiji, nego korak po korak pa dokle stignemo...
Hehe, Filozofe, otkucao bih i jos detaljnije, al' bih celu noc kucao u sred roka, a to mi bas nije nesto dobro.... U drugoj fazi cu jos detaljnije da se potrudim da sto bolje napisem o utakmicama koje sam gledao i koje nisam....
Spanci su se, cini mi se vec ozbiljno razigrali....
Тео је играо повређен, примио ињекицје пре меча...
http://www.mondo.rs/s216785/Sport/Kosarka/Teodosic-_Neka_igra_i_Parker.html
nisam ja euforičan, Blejk, imam kao neku intuiciju, ovo pišem da bi se iduće nedelje u ovo vreme kurčio kako sam pogodio :)
OVO SE DUDA REGISTROVO NA VUKU I ANALIZIRA ZA OVU NAPAĆENU OMLADINU... NEMA DRUGE
E DA, ČESTITAM TI NA VOĐENJU REPREZENTACIJE, NISI LOŠ :)
Pa Teo i Markovic su, ako se ne varam, zadobili po neku manju povredu protiv Izraela....