Repstacija sporta Košarke

1. На моменте?

2. Dobar je bre, mojne srati. Najlakše je kritikovati, to neka radi Duda Ivković sa njima, ja mislim da dosta dobro obavlja poso koji mu se zada.

3. Па оно случај Славко Вранеш, не користи своју висину довољно.

4. Slavko Vraneš je pajser, mislim da ovom fali malo snage, al ono, mož da prođe, mi gradimo tim u koji se on uklapa, nismo mi Ameri pa da svake godine dovodimo leve igrače, sasvim druge.

5. Градимо ал никако да саградимо :)

Јес треба му снаге, видиш да лик има офанзивни скок само кад је државни празник...

6. MajstorBob7

Duka, zajebo si se, poraz ne donosi bodove...

Ne bih baš rekao majstore, u košarci ti poraz donosi jedan bod, tako da mislim da je moja tabela ispravna. Možda ne redosled od 2 do 5 mesta, pošto ne znam koš razliku, ali uglavnom mislim da je sve tačno.

7. Dzankee, jesi čuo nekad za Rakovića ili Miličića?

8. Чуо сам, страшни играчи :))))

9. Ne bih baš rekao majstore, u košarci ti poraz donosi jedan bod, tako da mislim da je moja tabela ispravna. Možda ne redosled od 2 do 5 mesta, pošto ne znam koš razliku, ali uglavnom mislim da je sve tačno.

Zajebo sam se ja, nisam se lepo odrazio. Hteo sam da kažem da se ne prenose bodovi od poraza u ovu fazu. Tako da mi imamo dva.

10. U pravu je majstor bob. U drugoj grupi imamo 2 boda svi sem Francuske(4) i Nemaca(0).

11. Поздрав људи, рекох јуче да ћу набрзака да анализирам остале мечеве данас, па ево их....

А група
    Велика Британија - Пољска
    Пољаци су имали даљи пролаз у својим рукама, али Британци су предвођени Денгом и касно пробуђеним Фрилендом (иначе, на овој утакмици је крилни центар Уникахе шутирао 12 од 12) једноставно у овој подоста неизвесној утакмици на крају били бољи. Код Пољака је Дардан Бериша, момак који се разиграо у задња три меча био за нијансу испред осталих, а пратили су га Хричанук, Кожарек и Келати, ал' то није није било довољно. По мени Пољаци су се показали у сасвим лепом светлу на овом турниру (осим меча са Литванијом) имајући у виду да су дошли без три сигурно најбоља играча. Далеко би занимљивија била ова група да су Гортат, Логан и Лампе били ту, као и код Британаца Менса Бонсу и Гордон.

Шпанија - Турска
    Одузми Шпанцима старијег Гасола и затвори Навара и добијеш сасвим другу екипу. Турци су у другом полувремену одиграли одбрану какву неће одиграти у наредних 100 година допустивши фурији само 19 поена, од тога у задњој четвртини само 2. Шпанци су били очајни, осим евентуално солидног Рудија Фернандеза, док ни Турци нису нешто блистали у нападу, али Прелџић је одрадио огроман посао, а значајан посао у одбрани су одрадили Иљасова и Ашик. Добра ствар је сви из ове групе носе по једну победу и са повређеним Гасолом тешко да ће Шпанци пуно урадити, али сачекајмо. Турци су можда најслабији у овом делу, можда су чак слабији и од Немаца, јер нити их више води Тањевић, нити имају судијску помоћ, видећемо....

Португал - Литванија
    Очекивано лака победа домаћина, мада се на полувремену и није тако чинило, јер су Португалци до одмора успели да смање на -6, али преовладала је и више него очигледна разлика у квалитету. Поцијус, Јасикевичијус, Јасеитис и Каукенас су имали сјајно вече, а и Литванија је потврдила своју репутацију као сјајне шутерске екипе са 7 тројки из 11 покушаја. Карлос Андраде, португалски центар је имао још једну солидну партију са 16 поена, као и Антонио Таварес. Но, Литванија очекује сигуран пролаз даље и ја их исто очекујем у четвртфиналу, али снагу ове групе нико не сме да потцени, онај који буде испашће. Португал мора да доведе неке америчке или наше стручњаке па да почну са прављењем квалитетних младих селекција, јер не видим неку њихову светлу будућност овде.

Б група
    Израел - Италија
    Неочекиван пораз Италијана који је мање-више резултат помирења жабара са испадањем и мањка жеље за играњем. Барњани, Галинари и Мансинели су били сјајни, али остали ни близу њиховог нивоа, Белинели је после сјајне партије против Француза гурнут у други план у корист Марка Мордента. Пнини је још након меча са Немачком показао да може и он некада да убоде, Елијаху је био добар, као и Блутентал. Но, Јеше су и биле и остале екипа којој још много треба за неки озбиљнији резултат. Италијани не могу само да се ослањају на НБА играче, морају опет да створе сјајну генерацију јер довођење силних странаца је угушило њихове таленте, репрезентација која има 10 медаља на Еуробаскету мора да оправда имена Дина Менегина, Грегора Фућке и оних сребрних момака из Атине, Сорање, Базилеа, Марконата, Булерија и осталих....

Летонија - Немачка
    Још једна неочекивано неизвесна утакмица коју су панцери ипак решили у своју корист са само једним поеном разлике. Ал' добро, Каман и Новцки нису одиграли ни пуно полувреме, али Шафарцик је имао сјајну улогу вође са дабл-дабл учинком од 11 поена и 10 асистенција. Бенцинг и Плајс су такође имали солидне улоге поред стандардног НБА пара. Код Летонаца Кукускис је тукао са свих страна и забележио 27 поена, али ни улога Бертанса није била мала. Летонија је показала по мени једну одређену дозу солидног талента, јер они су најмлађу на овом турниру и иако су сада екипа за кош разлику, кроз, 4 године ће моћи да се боре за првих 6 места, али морају да среде одбрану. Немци су били зависни од Новицког и Камана и биће од њих зависни и у другој рунди. Могу да добију Турке, али Литванце и Шпанце тешко, ал' ко зна, Новицки и Каман нису сигурно дошли да гледају остале екипе како их добијају.

Ц група
    Финска - Црна Гпра
    Неочекивана победа Финаца која их је још неочекиваније (ако та реч и постоји уопште) одвела у други круг. Вујошевић је требао да остане тренер јер због лошег тренера су Црногорци и испали. Имали су солидну екипу која је требала да се пласира у други круг, ал' добро. Пековић је био на нивоу и он је једини вредан помена у позитивном смислу, Дашић потпуно подбацио у задња два меча, а Кук је одиграо много лошије од очекиваног (и то не само овај меч, већ цео турнир). Ли, Виртанен и Коти су били сасвим солидни код Финаца. Финци су направили историјски успех у кошарци пласманом у други круг где их само чудо може одвести даље. Црногорци, као што сам рекао, да им је остао Вујошевић можда су могли нешто више, група није била тешка и по саставу су морали да пруже боље.

Грчка - Хрватска
    Грци сјајни у првом делу и опет су показали да је пораз од БЈРМ био пука случајност, а у другом су пали више него што су смели и од практично решене утакмице увели су непотребну неизвесност. Фоцис је ушао у форму и уз Василеадиса је био најбољи код Грка које би лоша форма Бурусиса требала да забрине, јер је у задње три утакмице дао само 5 кошева из 23 покушаја, а управо се укрштају са групом чије екипе имају доста јаке центре (Грузија - Пачулија, Словенија - Лорбек и Бегић, Русија - Мозгов). Код Хрвата Поповић, Томић и Бараћ солидни. Грци су очекивано прошли даље, али са поразом од БЈРМ, који је у групи са Русима, Словенцима и неугодним Грузијцима донео извесни проблем. Али, у одсуству доста стандардних играча и започињања смене генерација у најнеугоднијем тренутку (квалификације за ОИ) ипак су се солидно изборили. Хрвати су очајни били, прво су једва добили Финце, а затим попуцали од БЈРМ, Босне и Грчке, па потом и њихови међусобни проблеми, потом лош селектор. Написао сам раније да неће бити ништа чудно ако не прођу у четвртфинале, али друга рунда је била очекивана. Вранковић је морао звати Укића, Планинића, Куса па и Вујчића, а не тражити замене у америчким отпацима.

БЈРМ - Босна
    Наше јужне комшије су ми до сада најпријатније изненађење овог турнира. Однеше две победе у следећу рунду и врло вероватан пласман у четвртфинале. Било је неизвесно у првом полувремену, а онда пад Босанаца што су Вардарци искористили и заслужено победили. Мекејлеб и Перо Антић су опет били сјајни, Гечевски је био солидан, а на другој страни солидна партија Нихада Ђедовића и Кенана Бајрамовића. Елем, као што сам рекао, БЈРМ предвођена Мекејлебом и Антићем је свакако најпријатније изненађење овог турнира (јесам рекао на другој теми да могу проћи даље, али са максималним пренетим учинком нисам очекивао) и врло лако могу до четвртфинала. Босанци су ипак очекивано завршили такмичење у првој рунди, да су им играли Варда и Синановић то би вероватно била друга прича.

Д група
    Грузија - Бугарска
    Неочекиван пораз мени врло омиљене екипе, али њихов пролаз даље није неочекиван, солидну игру су имали и против Руса и Словенаца, али су увек некако на крају ипак губили. Водили су и овде до 4 минута пре краја са +5, али након повреде Пачулије су једноставно пали и Бугари су преокренули (на крају да су шутнули са трибине вероватно би им и то ушло). Пачулија је био солидан док није морао да изађе, а солидни су били и Маркоишвили, Саникадзе и Хејнс. Са друге стране, Роланд и Иванов су сјајно решетали тројкама. Грузија по мени и даље има шансу за четвртфинале (БЈРМ и Финце могу да добију, али могу лако и да изгубе), али зависиће од Пачулије и његове повреде, али исто тако, да би прошли, морају престати да лако изгубе утакмицу на самом крају (и против Руса и против Словеније и против Бугара је тако било). Бугари ипак завшрише са солидним скором од 2-3, али немају они неку будућност у кошарци, још морају да раде ако хоће неку већу улогу. Грузија може много и има потенцијал пре свега због Кокошкова, нису толико ни стари, а ако им се појави у међувремену још неки играч који може са Пачулијом да их носи биће они једна солидна екипа.

Словенија - Русија
    Неочекивано неизвесна утакмица која је ипак завршена победом малко више фаворизоване Русије која је ипак, против (на овом турниру) бледе Словеније морала то раније да реши. Лаковича неће па неће на овом турниру, али Лорбек је био доста добар, остали се и нису нешто показали. Код Руса Воронцевич и Хријапа мало испред осталих, али прави херој им је био Монија који је и дао одлучујући кош на 2 десетинке пре краја. Словенија је показала доста бледу игру у првом делу и мораће Маљковић то да среди ако хоће нешто више. Могу да добију све три екипе из групе са којом се укрштају и не би ме зачудило да овај поредак (1. Русија 2. Словенија) буде био и у овој групи. Руси су очекивано, уз сјајну одбрану, одиграли досадашњи део турнира и по мени су једини из овог дела жреба који могу до медаље.

Украјина - Белгија
    Дерби зачеља ове групе завршен победом за нијансу квалитетнијих Украјинаца. Цео меч су Украјинци контролисали без проблема. Код Украјине сјајан Кривцов са 13 поена и 16 скокова, солидни и Печеров и Колченко. Белгијанце су предводили Ван Росом и врло добар тројкаш Лојверс, солидну улогу је имао и Лојверс. Украјина је одиграла солидно овај турнир, уписали су 2 победе, имали су поразе од две доста јаче екипе и од једне за трунку јаче. Углавном, нису се обрукали, чак су и против Словенаца били надомак великог преокрета. Белгија је била у овој групи што и Португал у првој, мада не могу да кажем за њих да су очајни, јер нису у питању екипе са сјајним играчима који су подбацили, већ екипе са лошим играчима који су се потрудили да дају максимум, који је тренутно овакав.

Елем, за четвртфинале, надам се да нећу да урекнем некога, прогнозирам да пролазе:
    из наше групе (не мора овим редоследом): Ми, Шпанци, Литванци и Французи.
    из друге групе: Русија, Словенија, Грчка, БЈРМ

Видећемо, очекујем добру и квалитетну кошарку у наставку, а ФИБА је показала да не треба да се петља у неке ствари, све екипе које су ушле њиховом одлуком су, осим Грузије, већ испале.

12. ау, ал' изгубише турци глупо. стигли -13 у последњој четвртини, и у претпоследњем нападу омашише тројку са чисте позиције, а последњи испушише због извођења лопте, прошло три секунде. :Д
    ја нешто навијао за њих, ал' сад контам опет боље по нас, нек' буду шпанци и французи први-други, ми ћемо да се провучемо тихо на неком четвртом месту. или трећем.

него, уопште ове туркељине нису за зајебанцију. јесмо ми бољи од њих, али су показали зубе, добру одбрану играју. биће весело.
    а вечерас чукамо ове литванце пред пуном халом. само да затворимо крила лепо, и све супер. а онда турке на мишиће, онако, биће тешка текма, и после чукамо шпанце к'о из пичке. на! маму им јебем цигаЊску.

13. ahaha,kakav opis,mozhe i tako!
    uglavnom,sad je turnir postao jako zanimljiv,jedva chekam da vidim sta che biti!

14. Јебаћемо Литванце!

15. Не могу да верујем како их серу оне тројке, полупаћу нешто по кући ако овако наставе. И она пичка жабарска Ламоника, дупелизац један обичан, јебем ли му фамилију.

16. Nakaze zelene, na trojci se rodili. Perović je stablo jebeno.

17. Perovic retardiran. Kako mene kosarka moze iznervirat.

18. Много их иде шут. Ти Литванци су увек имали проценат за тројке као за слободна.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.