Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
a daj peki jebi ga... ako planiraju da budu sampioni,treba da pobede svakoga ko im naidje.
jebes ekipu koja kuka na zreb. to ostavi nasim fudbalerima.
ako se ne buni ivkovic i igraci, necu ni ja. verujem u njih, pa i da ne osvoje... pa i da ne prodju jebenu grupu, boze moj.
mada hoce.
Vala baš. Pa da su djeca iz vrtića to radila bolje bi skontala. Debilizam.
Ja mislim da smo imali i sreće u žrebu. Dobijemo Turke ( a zgazićemo ih kao FAP žabu ) i eto nas u četvrtfinalu, a tamo nas čekaju levati, svejedno ko nas zapadne trebali bi ladno proći. Polufinale je druga priča, tu nema favorita.
Buksno, primetio si sigurno ogromnu bezidejnost u napadu, zbog toga sam rekao da smo loše odigrali u napadu, a i trojke i bacanja smo mašili. Baš sam se i ja upitao kako smo im i pored toga, i takođe pored činjenice da nismo iskoristili dominaciju u skoku, uspeli da utrpamo 90 poena... Jebiga, sralo ih je k'o majmune, mi smo i dalje bili pod uticajem one utakmice protiv jebenih usranih Francuza, jebem li im mater usranu. Ma samo Turke da dobijemo, jebe mi se za sve ostalo, pa makar i ne prošli dalje, a proći ćemo ako ih dobijemo. Oni Španci me mnogo brinu, majku im jebem nenormalnu, oni i kad loše odigraju dobiju. Mnogo jaka ekipa, i petorka a i klupa. Baš sam se začudio odakle im Ibaka. Malo im braća Gasol nego i njega regrutovali, pederi jedni...
4 ekipe prolaze...
Није у томе ствар, него је ствар у томе што су шешири за жреб очајно расподељени, па је зато жреб био такав да је једна Италија већ испала, а могла би да бије сваку репрезентацију из другог дела жреба. То није зато што нису имали среће, већ због очајно диригованог жреба.
Схватам ја да морамо најбоље да победимо, али једно је кад ми до ЧЕТВРТФИНАЛА морамо да је јебемо са Немцима, Италијанима, Французима, Шпанцима, Литванцима и Турцима који су најбољи тимови шампионата. И то само до четвртфинала, па после тога ако прођемо у полуфинале, а до полуфинала је препрека вероватно Грчка, Русија или Словенија, чека нас опет неко из ове прве групе што сам набројао.
С друге стране, једна Грузија (Еј, Грузија?!) има шансе да то исто уради преко Белгије, Украине, Бугарске и сличних. Ма дај...
big dil. zabole me ovde... dusa me zabole sto su ispali italijani :)
poenta onoga sto kazem je da ako oces da budes sampion, realno trebo bi da te boli tuki za zreb. to je bitno samo onim ekipama kojima je cilj i uspeh da prodju grupu. kao nasim fudbalerima.
nase ne smatram za to, vec ih smatram za finaliste/pobednike, tako da ne vidim nikakvu kosmicku nepravdu u zrebu. pretpostavljam da ni oni ne razmisljaju tako ili da duda malo prebije nekoga ko bi kukao u timu tako ko ti. dobra su ekipa. :)
Литванце је много хтео шут, имали су добру поблику, а и судије нас нису толико оштетиле колико мислимо, али свакако су фаворизовали Литванце....
Катастрофална одбрана (још пре се Дуда жалио на концентрацију и агресивност) је довела до тога да једна Литванија која је позната по сјајном шуту има чак 20 шутнутих тројки и да примимо чак 100 поена.... И са таквом одбраном превише пуштамо остале екипе да се разиграју....
Фалили су Свановићеви поени у првом полувремену, као и Теодосићеве асистенције целу утакмицу, што се доста осетило у нападу.... Ако ништа, Тео је макар почео лепо да шутира....
Но, било како било, нека се момци мало тргну, па нека победе Турке за даљи пролаз.... Рекох да се више плашим Литваније него Шпаније, тако да верујем да ће лакше одиграти ту утакмицу него данашњу....
Видећемо, све најбоље момцима у наставку....
Не разумеш Келте шта хоћу да кажем.
Причам ти уопштено да је лош жреб, не само за нас. Дакле, пљујем по ФИБИ која је то тако организовала, не кукам за наше. Наравно да морам најбоље да победиш да би био најбољи, али ја ти само причам о томе да је ФИБА усрала ово одлуком да пар месеци пре почетка дода још 8 екипа на турнир.
ja kontam i Kelta i Pekija...
Ali pazite ovako... Jeste to što Kelt kaže: ako hoćeš da si najbolji moraš da biješ sve! To je istina, i to i ja rekoh jednom prilikom. Ali zamisli koliko umorniji ulazimo u četvrtfinale, kada nam je svaki dan jaka tekma, a nemamo Gruziju i Finsku da se malo odmorimo... Ja mislim da je i zbog toga veliki propust...
Nemci se dobro nosiše sa Špancima, nadao sam se da pobede, pa da zakuvaju, ovako oni sigurno ispadaju, naše je samo da dobijemo Turke... Mislim da posle onog pokradenog polufinala motivaciju imamo, muda imamo, drugo nam ne treba! :D
http://www.youtube.com/watch?v=eISq3Xc3b2M
Moramo da bijemo u odbrani. Padne nam i koncentracija,svaku tekmu zaređamo 3-4 očajna minuta. Znam da ne može cela u istom ritmu, al ne sme tako dugo bez koša.
Fali njima jedan Dule Vujošević da im kaže MA JEBEM TI JA MATER ONU ŽVALJAVU U PO CENTRA CENTRIFUGE! IGRAAAAAAAAAAJ!
Letili bi oni ko zvižđe.
Šalim se :)
Nije Litvance toliko srao šut, oni tako šutaju na svakoj utakmici. Zakazala je odbrana našeg tima. Dva pleja imaju 14 asistencija za čiste koševe, 2 na 2 je katastrofa, sudaraju se naši dok Litvanac prolazi, skokovi, zaštitni znak Srbije - zakazali, nadskočili su nas u našem reketu.... Nešto im se preklopilo u glavi.
Napad solidan. Jebiga, drugovi, 90 koševa nije malo pa makar i izgubio.
JA se unaprijed izvinjavam na upaljenom caps locku, ali moram. KOSTA PEROVICU COBANINE BANGAVI JEBEMTIMATER SMOTANU!!!!!11 UHVATI MAKAR JEDNU LOPTU POD SVOJIM KOSEM!!! O NAPADU DA NE PRICAM!!! Skoci, nikad ne skocio!! Daj horog, nikad ga ne dao dabogda!!!
Jos jedared, izvinite, ali mi ide na kurac opako, balvan jedan!
JBG Kosta bi morao malo da poradi na brzini i kretanju...ali Litvance je išao šut samo tako!
Kakvi nas levati čekaju čoeče. Idemo il na Slovence il na Ruje (teško da će Makedonci uraditi nešto sada, iako su 1. u grupi, verovatno ih tuku i Slovenci i Rusi) pošto ćemo verovatno proći kao četvrti, a to će biti zajebano jer ako recimo pobedimo Ruje u četvrfinalu, pošto će verovatno oni biti 1. idemo na 3. iz naše grupe koji će verovatno pobediti 2. iz ove šugave (realno Španci, Litvanci ili Francuzi ko god da bude 3. kod nas jači je od Slovenije Rusije ili Makedonije), što znači da u polufinalu igramo ili sa Francuzima ili Litvancima, računajući da će Španija biti 1. kod nas (mada isti kurac i Francuzi da budu). E to je zajeban put do finala gde nas onda verovatno čekaju Španci. I kelte o tome je Peki pričao, nema smisla da se u polufinalu nadju verovatno 4 reprezentacije iz E grupe.
Šta god da sam sad rekao, nadam se da me je neko razumeo. Da rezimiram u polufinalu će sigurno ostati sve reprezentacije iz naše E grupe, a smatram da ćemo se tamo naći jer smo jači od svih timova iz F grupe, onda ako nas usere ta polufinalna utakmica eto nas u finalu, i onda ko zna. Zato je zajeban ovaj sistem, mnogo se igra, i možeš sebi dozvoliti par poraza, ako zablistaš u pravom momentu lako uzimaš medalju. :D
Jebote... Šta su ljudi sve pogodili... Ali sami smo krivi, znali smo da dobro šutiraju trojke, a pešes puta su ostajali sami na šutu.
Teo preterao malo sa onom tehničkom, ali razumem ga, verovatno ga je ono govno iznerviralo do maksimuma. Tepić u poslednjoj četvrtini imao 3 izgubljene lopte, morao je malo da ohladi, a Rašić da uđe. No, zna Duda šta radi. Jedino žalim što nemamo kvalitetnog drugog centra, da Krle može malo da dane dušom.
Dali smo sasvim zadovoljavajućih 90 poena, ali jebi ga kad njima sve ulazi.
Malo kalkulacija. Mislim da su Turci jači od Nemaca i da će ih dobiti. Tako da bi bilo dobro da dobijemo Špance da bismo u poslednji krug, pred meč sa Kurcima, ušli poravnatih bodova. Gledajući igrački kadar, realno jesmo slabiji od furije, ali ubeđen sam da možemo da ih savladamo.
I samo mi objasnite sledece : Zna li neko tacan broj faulova koje je napravio Teo? Mislim, na 3 licne, dobija tehnicu (sto se valjda racuna kao licna?!), onda napravi jos dva?! faula, pa i treci i tek onda izadje. Ja sam izbrojao da je sedam?! sa tehnickom napravio. Jesam li se istripovao,ili...
деџоне, та техничка је писана док је бијо ван игре (дакле писана је клупи) и не рачуна се играчу, без обзира на то ко је скакао са клупе и најебавао се милосне мајке судијама и играчима. мислим.
Dedžone, paz' ovako. Tehnička je pisana klupi, ne njemu.
Dalje, umesto Bjelici da upišu jednu ličnu, grafika nije bila dobra, pa su napisali Teu još jednu. Ali to je do grafike, sudija je lepo pokazao da je Nemanjina lična.
Dakle, od tih 7 oduzmi ove dve i dobijaš tačno 5 faulova.