Repstacija sporta Košarke

1. Ja nešto mislim da će nas ubijati ekipe preko centara, Radulja je par puta isplivao u odbrani pika. Vidi se da nije dugo igrao, promasio je odmah na pocetku 3 šuta koja nisu bila pretjerano komplikovana. Nedović slab na pleju, trči ko muva bez glave. Simon je ok bio, steta sto nije ubacio koju od onih trojki. Bijeli je zvijer, vidi se da je fizički najspremniji.

2. Kalinić je bio isto dobar za vrijeme koje je proveo na parketu.

3. Tekma s Kinom nije pokazatelj, al bez obzira, sinoć se videlo koliko imamo kvalitetan roster. Pun kuac igrača koji su za nijansu nadprosečni, plus par vanserijskih. Jedino su Španci jači u tom smislu. A Sale će ove umeti da složi, jes da mu neće biti lako...

4. Niko da spomene Litvance koji ce nam jebati mamu kad nas dohvate..

5. 1.Miloš Teodosić,
    2.Stefan Marković,
    3.Nemanja Nedović,
    4.Bogdan Bogdanović,
    5.Dragan Milosavljević,
    6.Nikola Kalinić,
    7.Marko Simonović,
    8.Marko Kešelj,
    9.Nemanja Dangubić,
    10.Nemanja Bjelica,
    11.Luka Mitrović,
    12.Zoran Erceg,
    13.Vladimir Štimac,
    14.Miroslav Raduljica,
    15.Ognjen Kuzmić i
    16.Nikola Milutinov

Otpašće još četvorica. Stvarno je tvrdo, kontam da nijanse odlučuju. Iz ove perspektive mi se čini da će se Sale zahvaliti Kešelju, Milutinovu i Mitroviću opet, jebiga. Kontam da je Mitar pod pritiskom velikim, frka mu da opet ne otpadne u zadnjoj turi. Sinoć ga uvodi prvi put na kraju kad je sve odavno riješeno, svi zabijaju koševe - on fula zicer. A što se tiče četvrtog koji otpada, vodiće se mrtva trka između Milosavljevića, Dangubića i Simonovića. Opet, kontam da ovih 4-5 preostalih utakmica u pripremama mogu dosta promijeniti.

6. Kapiram da Simon treba otpasti

7. Ljudi, Simon u svim ovim utakmicama pokazao da je fizički najspremniji, igra agresivnu odbranu na šta Sale svršava, ima dobar šut. Pravi čovjek zadatka. Mislim da će Gagi otpasti jer mu ova povrjeda nije omogućila da se uigra fino sa ostalima i još Mulitinov, Luka i Kešelj. Kuzmić sigurno ide jer je od skoro Saletov igrač u Panati. Štimara je u strašnoj formi, a ima i Saletov respekt zbog zalaganja na terenu. Radulja je definitivno prvi centar. Erceg mi ne djeluje baš najspremnije, ali vidjećemo šta će biti do kraja priprema.

8. Sve ovo što je Mitke rekao.

9. Meni se Kuzmic nimalo ne svidja. Pre bih voleo Milutinova umesto njega. Kontam da je Stimara siguran jer je najveći borac u ekipi, a i treba nam takva čudna glava da skače pored klupe haha... I Simon je siguran po meni. Kešelj, Erceg i Gagi otpadaju po mom mišljenju.

10. Vidjećemo, ima još vremena da se pojedinci istaknu na preostalim utakmicama. Iskreno, nisam siguran za Ercega, a za ostale ne bih imao ništa protiv koga god da povede, svi su dobri momci. Erceg mi nije ni blizu one forme iz Galatasaraja i djeluje jako nezainteresovano na terenu.

11. Ja sam ubedjen da ce voditi Mitru iz vise razloga. Prvo jer ga je hvalio kako se gospodski ponasa i na terenu i van njega, a dosta je mlad. Drugo je je dosta napredovao ove sezone i pokazao da moze, sazreo je. Trece je to sto je momak skroz na mestu, i ne bi se drkao da igra 5-10min po mecu kakav bi verujem bio slucaj sa Ercegom za koga kontam da je poprilicno umisljen. Cetvrto ispao je prosle godine kao 13, siguran sam da je muda hteo da pojede sto nije deo ekipe koja je druga na svetu, mislim da ce ga ispostovati ove.

12. Milosavljević još nije imao priliku da se pokaže, mislim da će dosta igrati u narednim utakmicama. Slažem se da je borba između Milutinova i Kuzmića... A kontam da će Erceg da se trgne još.

13. Nije Sale u fazonu da nekog treba ispoštovati ili ne. Vjerovatno da će dati Mitru dosta šanse, ali ako ovaj ne odradi kako valja, pustiće ga niz vodu jebiga. Jeste dobar dečko, ponaša se i sve, lično ga baš gotivim, ali ima ponekad crne minute (čitaj: poluvremena) kad ga nema nigdje na terenu, jednostavno kao da se ugasi. Vidjećemo još..

14. Baš sam ovo htio da napišem. Ove sezone ga u dosta utakmica prosto nije bilo. Neće frajera pa to ti je. Uostalom, mlad je. I da ne ode sad na Ep nije neka velika šteta, još godinu dana jakih utakmica sa Zvezdom će mu značiti za sticanje iskustva i da legnu još neke stvari na svoje mjesto. Vidjećemo još kako će proteći ta borba za poziciju njega i Ercega, obojica do sad još nisu pokazali ono najbolje, to je definitivno.

Što se Gagija tiče, jako ga cijenim kao igrača, bez obzira što sam Zvezdaš. Mislim da je imao jako tešku sezonu i vukao je na svojim leđima Partizan junački, kao i to da sav taj trud zaslužuje nagradu. Volio bih da pokaže da je spreman i da ide sa ekipom ove godine.

Kešelj mi je onako, može da ubode trojku i da lijepo zabode u reket, ali mi je u odbrani mekan što je očigledno posljedica sezone provedene u Megi. Znači, Simon bez odbrane. Kontam da će baš zbog toga Sale prednost dati Dangubiću zbog kontrole skoka i egzibicija koje su potrebne ekipi za podizanje motivacije i energije tokom utakmice.

Kuzmić i Milutinov isto kao i Erceg i Mitrović, tek će se vidjeti.

U svakom slučaju, pravo uživanje je gledati pripremne utakmice sa ovako kvalitetnim momcima.

15. ма кешељ је увек био курац у одбрани, неће он у репку осим ако мишко не натера салета пушком да га убаци

16. Jeste nerealno, ali moze da se desi da Sale povede 3 cetvorke, gde bi se Bjelica spustao na trojku npr. Videcemo, svakako je kouc na slatkim mukama.

17. Штиме јебенти, јуче се ложио кад дао полагање на +20 реко дал си реалан јебем ти матер шашаву.

18. A šteta za Bobija, bili bismo bar 20% jači da je on tu.

19. Бјелица се неће спуштати на тројку, то је бар сигурно.

20. Ерцег је сигуран путник уколико нешто гадно не зајебе. Ово остало зависи од Милосављевића.

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.