Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Čekaj, Smare, sad si me skroz zbunio, za koga si ti bre navijao? :D Inače, raspad smo teški. Baš teški. Izgubiti od Crne Gore 2 meča, to ne može svako. Mislim, svaka čast Crnogocrima, ali da se ne lažemo, to jedva da može da se smatra ozbiljnom reprezentacijom bez Pekovića i Vučevića, i ako im još neko fali, nisam siguran. A šta li smo tek mi trenutno, to ni ne znam da definišem...
Искрено за Србију, не могу да навијам за ЦГ све док се политика мијеша у сваки могући смрдљиви кутак ове смрдљиве државе.
Карата није било у слободној продаји, све су раздијелили по мјесним заједницама активистима ДПС-а који су на власти јелте, и објавили да су фирме купиле те карте. Јес', купио је Радоје Дакић карте што је затворен ео 20 година или КАП које боли курчина за утакмицу....
И одем ја тамо, купим карту код ових наказа испред и кренем, оћеш курац, не дају да се уђе, добро, вратим се фино, нађем овога и врати ми паре, и одем да пиздим у локал...
Каква ЦГ, ђе ми, везе немамо, каква црна наша кошарка, распада се, то су нуле обичне, само што их је можда мало публика понијела, а Срби, брате, апсолутно везе немају, исто распади...
Чега, играју онамо бре, репрезентација која је некад освајала све и свашта, гледам сад и плачем за оном репрезентацијом, дођу ту и фрљају се с лоптом бре, ка' да гледам аматере обичне...
смаре крајње је време да направите преврат.
А нама је крајње вријеме било прије 10 година, сад можемо само да се препуштимо и га легнемо да нас говна носе низговно, па да видимо ђе ћемо завршит' јер су све около пичкетине распале.
е то ће стварно бити занимљиво да се види, где ћете ви и где ћемо ми да завршимо.
У три лијепе и ви и ми
SMARE SRBINE
Nek' si ti pametan, pa nek ide zivot...
Pa niste jači. Kada kažu jači obično se misli na objektivnu ocenu kvaliteta reprezentacije, a vi niste kvalitetniji ni sa Pekovićem, a kamoli bez njega. Isto kao kada smo mi pobedili Njemacku na onom svetskom prvenstvu, mi smo tad bili jači od njih??? Ne, imali smo jebene sreće.
Ne čoveče, ovako, jača je ona ekipa koja to pokaže na terenu, ne na papiru, znači tebi je bitno to što je Španija bila jača od nas na papiru 2010, a mi smo ih pobedili, i bili na TERENU jači od njih.
Na kraju sport je ovo a ne ekonomija pa se gleda teren, a ne papir, on samo predstavlja izgovor 'slabijeg' u duelu.
Toliko od mene, mislim da sam bio jasan.
Jesu bili jači na terenu, ali to ne znači da su jači trenutno. Da li su sad na terenu kada već hoćete da teramo mak na konac? Jednom ih utrefio dan, ali ne znači da su jači trenutno.
A šta po tvom mišljenju znači 'biti jači trnutno' i ne pobediti nekoga u dve tekme zaredom?
Šta treba izgubimo deset zaredom da bi priznao da su jači trenutno.
Ne razumem šta hoćeš reći, možda oćeš reći nisu na papiru jači trenutno, tu se u potpunosti slažem sa tobom, ali na parketu bogami jesu.
Biti jači valjda znači biti kvalitetniji, i mi jesmo daleko kvalitetniji od tih anonimusa koje je dva puta usralo pa nas dobili.
Pa ako smo kvalitetniji što ih nismo dobili? I nemoj reći sralo ih je - to je argument za PES, u reprezentaciji se ne gleda kvalitet pojedinaca, već kvalitet cele ekipe, a pošto ti pojedinci kod nas ne funkcionišu ne funkcioniše ni ekipa. Ovaj kolektiv CG je kvalitetniji od kolektiva Srbije, to pokazuju na parketu, teo ti da priznaš ili ne...
Zašto da ne kažem sralo ih je? Veća je šansa da su naši bili totalno neraspoloženi za igru, nego da je evropski viceprvak iz 2009 slabiji od nekih anonimusa koji ni grupnu fazu ne mogu da prođu. Imamo bolju koš razliku od njih iako imamo tri poraza.
Црногорце је кењало у првој утакмици, у задњој није, већ су само играли своју игру.... У другој смо ми све сјебали јер од 15-20 отворнеих шутева ми погодимо свега пар.... Тих шутева мора 2/3 да уђе.... Бацања су такође била сјебана - 10/16.... Дуда им каже да одиграју троугао или рогове на страну, ови враћају лопту Теу, па нек Тео решава....
Црна Гора има играче, јер боље је играти пола сата у Будућности него играти 2 минута у Олимпијакосу.... Ми имамо гомилу играча који су у клубовима резервисти или само играчи са улогама.... Једино Тео, Крле и Саван нису такви и носиоци су својих тимова....
Мада ме Саван разочарава, а нема Новице.... Јер јеби га, ако Саван не може да убаци 15 поена, може Новица или обрнуто, Штимац је борбен, али за то што он покушава му фали 7-8 центиметара висине и већа брзина.... Од Крлета се не очекују скокови, он никад није ни био такав центар, већ као Барњани - поентер, да ли у рекету или са полудистанце.... Кешељ није ни стагнирао већ је назадовао, а наши клубови уместо да доведу и разиграју њега и Тепића, они доводе јебене Американце који ће ту бити једну сезону.... Али за то су криви Сагадин, Жика паук, Човић и остали који су довели нашу клупску кошарку до тога да зависи од Јадранске лиге и да преко тога траже пласман у Европу.... Рашић и Тепић - у нападу го курац, а Рашић је го курац и у одбрани.... Али и поред таквих Рашића и Тепића ми у овом тренутку немамо бољу двојку....
Не знам, не фале овом тиму ни Новица ни Мицов колико Марковић и Перовић/Радуљица.... Коста јесте успорено дрво, али може да загради рекет, може да ухвати лопту, а не да нам јебени играч од свега два метра висине покупи четири, пет скокова у нападу (онај ћелави Алекса Поповић).... А Марковић може да растерети Теодосића јер после њега он јесте наш најбољи плеј, Тео се лепо помери онда на двојку, као што је и био случај неколико пута и онда се не морамо бринути за Рашића или Тепића.... А уз све то Марковић је и добар дефанзивац.... А Радуљица је говно уображено, уместо да се извини, лик глуми набеђену звезду јер је очекивао да ће уместо Крстића бити на завршном списку за СП у Турској (пошто је Крле био кажњен са три утакмице због чувене столице)....
Видећемо, победа против Израела нам доноси пласман, а и нека Црногорцима свака победа у квалификацијама, тако нас и у ватерполу добијају редовно у групи па их јебемо када треба....
А и испали су огромни лицемерии са оним ,,аплаудирајте српској химни''.... Јер шта су све кошаркашицама викали не тако давно.... Све више и више их не волим....
Читао сам и пар вести везано за то, опет се јављају имбецили који терају Дуду, говоре да је сенилан старац (неко ко то говори једино може бити јебени имбецил) и шта ти ја знам, човек је најбољи тренер Европе, са Олимпијакосом је потпуно неочекивано узео Евролигу поред неколико доста јачих тимова....
Момци нека изгину у овим задњим утакмицама и нека поправе утисак на јебеном првенству па ће се ово заборавити....
Imam jedno prosto pitanje na osnovu koga ću odlučiti da li da nastavljam dalju raspravu.
- Za koga navijaš Partizan ili Zvezdu?
Ја? За Звезду, али не за овај Чокијев изрод за прање пара, већ за праву Звезду.... Дакле, тренутно ни за кога у кошарци....
Dipper nije pitanje ya tebe za trankilu, već dva dana priča da smo bolji od CG, i da viceprvak evrope iz 2009 ne sme gubiti od CG...
Opušteno...
Zvezdu.
А јеб' га, ја видео да је пост одмах испод мог....
Квалитетнији смо, али кад нашима уђе из буље у главу то и да не смеју ни у једну утакмицу улазити са надменим приступом - лако ћемо решити, онда ћемо бити и бољи јер једноставно и са овако десеткованим тимом такву Црну Гору морамо добијати 10-15 разлике у гостима.... Па пре само пар месеци смо јебали све на Адеко купу и Трофеју Београда, где су играли Хрвати, Словенци и Турци који су јачи и од ЦГ и од Израела.... А и као што рекох, Црногорци имају играче, а ми имамо резервисте или ''улогаше''....