Prijava

Kad Kurta i Murta mogu da imaju temu na ovom podforumu što je on ne bi imao. Zaslužio je. Legenda, definitivno.

Šta mislite o njemu? Omiljene pesme?

То, Реме!
Па, шта мислити о Бобу факин Марлију?! Легенда.
Нисам ти ја у регеу ама ич, али Марлија слушам.
http://www.youtube.com/watch?v=whKUTowVmpE
Ето, то је Марли. ^

Dobra tema, zna se da je legenda. Mada ja ne slušam rege, često uzmem pa se zapitam da li ima smisla baviti se regeom, kad se zna da ćeš uvek biti No2, u Marlijevoj senci, i da nikad nećeš biti najbolji, to jest No1 u regeu. Smor.
---
Nešto kao Hendrix, mada ima dosta gitarista koji su "tu negde", i nije tolika njegova dominacija. U regeu su svi u Marlijevoj senci, koji je on kralj.
---
Opet razmišljao sam i o tome da li bi da nije duvao napravio sve to, jer jedino naduvan čovek zna kakva muzika naduvanom čoveku prija (kakvi zvuci, tekstovi, atmosfera pesme itd). Tu je recimo kao Gorillaz, koji (više nego jasno) prave stondersku muziku.
---
Dodatak rečenici da ne slušam rege: ne slušam rege u celini, ali slušam Marlija (pogolem broj pesama) i slušam Gorillaz (sve što su ikada snimili) mada ne slušam kao "standardnu" default muiku, nego kao sporednu, samo u nekim situacijama (ako me razumeš :D).
Ako se neko pita, glavna muzika mi je metal (čini mi 95% muzičke kolekcije, a i po vremenskom postotku slušanja je tu negde).

Matori, ni ja ne slušam rege, ali na Marlija bacam ako ćemo realno, nemam pojma, čovek je bukvalno večiti broj jedan, nijedan rege muzičir ne može da mu prismrdi. A i pored svega toga, ono što znam o njemu i ono što drugi pričaju o njemu samo potvrđuje to da je legenda. Ne znam, jednostavno smatram da njegovu muziku svako mora da voli, jebem li ga, makar bio metalac, roker, bluzer, džezer, reper, ili svirač kurcu. Ne znam, još nisam upoznao čoveka koji će da kaže da je njegova muzika sranje. Imam utisak da neverovatno unosi sebe u svaku pesmu, jednostavno prenese emociju na svakoga. Otkud znam.

http://www.youtube.com/watch?v=JLYOOezs3DA
То је то, немам више ништа да кажем..

još nisam upoznao čoveka koji će da kaže da je njegova muzika sranje

Ja još nisam sreo nikoga ko se "svađao" oko regea uopšteno, a kamoli oko Marlija. "Svađe" su samo oko metala, repa, folka i turbofolka (granda) i možda ovog fenserskog popa (tipa riana lejdi gaga britni spirs i te nakaze). A i sa razlogom, rege je mirna, druželjubiva muzika, takvih pesama koje pretvaraju čoveka u pekmez koji se neće svađati. Poručuje ljubav i mir, a tako i zvuči. Marli mi zvuči kao svaku pesmu da je napisao autobiografski i peva ih sa ogromnim razumevanjem onoga što poručuje. Njegove pesme su izvanvremenske i izvangranične, nema tu mi, vi, oni, beli, crni, bogati siromašni, Ameri, Rusi, Srbi, muslimani, kao da peva samo jednoj naciji i samo jednoj državi.

Ма где бре нема свађа.. пустим мало јаче, у комшилуку мисле да сам наркоман, сви беже од мене.. А нису раније.. пусти у курац, србија, ограничени људи ко пакла цигарета.. може 20 да стане и ни једна више..

^ e, to.
edit: ovo se odnosilo na industrialov post.

Ма где бре нема свађа.. пустим мало јаче, у комшилуку мисле да сам наркоман, сви беже од мене.. А нису раније.. пусти у курац, србија, ограничени људи ко пакла цигарета.. може 20 да стане и ни једна више..

Ma dobro pusti tako te retarde, ja mislim na one sa minimum trocifrenim IQ-om, i da nisu cigani.

E da, ostao sam dužan omiljene pesme:
-Stir it up
-Waiting in vain
-Satisfy my soul
-Natural mystic
-Redemption song
-sve ostale XD

Фејзе, је л' се сећаш кад је Бурзум ономад изнапушавао Марлија, као у фазону смрдљива црнчуга, како смо се цепали? лололо :)))

ахахаха ДА тад смо умрели од смеха! И то је било искључиво зато што је то било смешно, никакви други утицаји! лолололо