Milan Nedić : patriota ili izdajnik?
  • Gospod Bog

Koje je vaše mišljenje o ovoj ličnosti?
    Heroj ili crna mrlja srpskog naroda?
    Da li je veći patriota Draža, koji se borio protiv Švaba, i vodio naš narod u smrt, ili Nedić, koji je naš narod koliko-toliko čuvao od toga?

• Ox

Sve si pogrešno postavio u početku. Dakle, ti pitaš ko je veći patriota, kao da je to ultimnativni kriterijum prema kojem se razdvaja dobro od zla. Ko je heroj, a ko mrlja srpskog naroda, pitaš ti. To je baš onako... pase.

• [

Piše se patriJota!

• Butt

Da li je veći patriota Draža,

Meni lično nijedan. Možda imam previsoke kriterijume patrijotizma. Ni sam svoje ne ispuljavam.

• Alkaloid

Jedno je sigurno, obojica su mega luzeri.....

• Роки Билбао™

Milan Nedić- naša najrazumnija i najtragičnija politička figura Drugog svetskog rata i čovek koji je samo gledao kako da poštedi narod stradanja.

• Gospodin Čoek

Milan Nedić- naša najrazumnija i najtragičnija politička figura Drugog svetskog rata i čovek koji je samo gledao kako da poštedi narod stradanja.

• Цар

+1

Da li je veći patriota Draža, koji se borio protiv Švaba, i vodio naš narod u smrt, ili Nedić, koji je naš narod koliko-toliko čuvao od toga?

Е па јебига сад.

• Цупић

Сваки патриота би учинио исто.

• Š

Heroj ili crna mrlja?
    Prošlo je doba kada se istorija gledala u crno-beloj perspektivi,Tito,Draža,Nedić,niko od njih nije baš heroj,ali su i imali dobrih dela...Iskreno Nedića ne simpatišem,možda je kolaboracija tad i bila razumna,al' to moja svest ne može da prihvati. :) Elvis je u pravu,obojica su na kraju ispali mega luzeri,jbg i ja bih više voleo da je u građanskom ratu pobedila Dražina struja,ali činjenice su činjenice,ko pobedi istoriju piše,četnici bi sto posto isto tako ocrnjavali partizane.

• Dub

A ko je bio taj lik?

• Gospod Bog

Pogrešno sam postavio pitanje, istina. Jebi ga, numem lepo da se izražavam.
    Hoću da pitam :

Da li je Draža nepravedno obožavan od dobrog dela srpskog naroda, iako je manje uradio za Srbe nego Nedić?

• Krv

Nemamo svedoke koji ce nam potvrditi teze, tako da je cela diskusija sama po sebi izlisna. Jedva da znamo koliko toliko istinu o poslednjim ratovima na nasim teritorijama, pa sam sasvim siguran da ne znamo ama bas nista o ratovima koji su se odigravali pre vise od pola veka.

• Crna Guja

Krv je u pravu, nemamo odakle da dobijemo objektivne informacije o događajima iz drugog svetskog rata... na jednoj strani imamo komuniste, na drugoj četnike, a i izvori sa strane nam ne vrede mnogo, jer su mnoge strane sile uprljale ruke u Jugoslaviji u to vreme, kao na primer Rusi i Englezi...

• Л0Л

О чему се овде уопште прича, па Недић и Дража су били на прст у дупе. Шта ћеш, издајник се с издајником дружи...

• Burzija

Pa i nisu bas

• Burzija

UBR
    Draza se i nje mnogo istakao u borbi sa svabama

• Роки Билбао™

Draza se i nje mnogo istakao u borbi sa svabama

Za razliku od glupih komunjara zbog čijih su gluposti Nemci streljali nedužan narod dok su se oni posle toga bežali po šumama. Patriotski činovi i sjajna taktika, nema šta.

• Gospod Bog

Moraću da se složim sa Rokijem. Neko je jednom rekao :

Nije junak onaj koji sto glava razbije, već koji sto glava sačuva od razbijanja.

Tako nešto.