Језичке недоумице

1. Požegi ili Požezi?

2. Kaže se po žegi.
    Npr. Vadili su lubenice po žegi.

3. Ovo treba zaključati.

Bila nekad normalna tema.

4. Jer se kaže nedoumice ili nedounice?

5. Osiguravanje roba u transportu.

Osiguravanje robe u transportu.

Na oglasu piše prva rečenica, a ja mislim da je pravilnije "robe", jer "roba" može da se odnosi i na "kmeta/slugu".

6. aj ejnt no kila,bat dont push mi,rivindz iz lajk d svidest dzoj next tu getin pusi,pikchur paragrafs anloded,vajz vrdz bijing kvoted

7. Хахаха Чуле него јеси ли осигурао тај ЧКОДЕ аватар?

8. Jedna interesantna stvar. Ljubavna saputnica se naziva žena ili supruga, a osoba sa kojom je varamo ljubavnica. LJUBAVnica, a kod žene, supruge nema ljubav. SLUČAJNOST?! NEBI REKO!

9. jel se kaže pretkategorija ili predkategorija?

10. Pret
    Kao pretkosovski ciklus
    Itd.

11. Ово што Каунт каже.
    Ево доказ са Валдемаровог сајта.
    http://i.imgur.com/ry3mryu.png

За "предк" нема резултата.

Д не прелази у Т у речима као што је предтакмичење, подтип, подтекст, да не би постале нејасне.

12. Наслов клипа са Јутјуб канала Биљане Крстић > Речници српског језика

ок

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.