Језичке недоумице

1. Па ништа, само ми чудно, како је ''неко'' одлучио да ми из Црне Горе не причамо правилно!
    Ааа, да... ми из ''зетско-јужносанџачог дијалекта'' не спадамо под књижевни језик!

2. Па, из ког си ти дела Црне Горе?

3. А не, не... Тренутно, у овој ''дискусији'' заступам гледишта људи из Рашке и Зете. И морам да признам, да их потпуно разумем. Ако ''власти'' настоје да угуше сваки могући облик дијалектичке различитости, зашто би ико то трпео!? Мислим би се и шумадинци требали организовати, на очувању својих дијалеката (тзв. смедеревско-вршачког, и косовско-ресавског). Не, да сад стварају нови језик, али бар да чувају оно што им је остало...
    Тужно је гледати како се то систематски уништава, однекуд, горе, наметањем неких правила, норми...
    Просто ми дође да дефинишем ''Пиши као што говориш...''

4. hmm ... ovaj video sam reklamu u kojoj se spominje konfor, a kasnije drugu koja kaže komfort ... pa sad .. ovaj .. jebemliga kako se kaže???

5. Ako ne volim što sam glup i neobrazovan, jebeš mi sve.

6. E Meśa, pa ti ne znaš onda kako je to kad si glup, neobrazovan a još pritom i ružan. E to je tek doživljaj!

7. U pravu si Mastrikste, to je doživljaj za "must see".

8. Viče li se kolegi ili kolezi?

9. Kolegi. Tako ima jedna televizija Duga i ja stalno pričao da sam to i to video na Duzi, što nije nikako ispravno. Moj brat me jednom pogrešno razumeo da ima supermena (film) da vidi na GUZI pa se svlačio pred ogledalom. Od tad pričam Duga, Dugi i ostalo.

10. Interesuje me odgovor na jedno "prosto" pitanje, viče li se "pički" ili "pičci"?

11. Ju ju, prost(ačk)oga li odgovora...

12. Picki, Meso, a sta bi ti to da pises neko zvanicno obavestenje Picki?
    Ili hvalospev Picki?
    Ili na poklonu za Novu godinu posvetu: Tebi, mojoj najdrazoj picki :)))

13. kaze li se Irak ili Iran? I zasto mi se ljudi smiju kad to pitam?

14. Austrija ili Australija? Indijac ili Indijanac? Mlijeko ili var'nika? Hamburger ili pljeskavica? Ljudi, pomagajte.

15. mislim da tebi nema pomoći:))

16. @Cold man
    Zavisi na čijoj si strani. Smeju ti se zato što si neodlučan.

@Meśa
    Austrija ili Australija?
    Oba su tačna, a ti koristi "Austrija" jer je u EU a to je sad moderno.
    Indijac ili Indijanac?
    Oba netačna. Kaže se Inđijac. Reč je o žitelju Inđije.
    Mlijeko ili var'nika?
    Tačno je "mlijeko".
    Hamburger ili pljeskavica?
    Ovde si nešto pomešao. Hamburger Sport-Verein (HSV) ili skraćeno Hamburger je fudbalski klub u Nemačkoj, a pljeskavica je vrsta jela. Znači, nikke veze nemaju ova dva pojma.

17. Ming, ne preskači objašnjenja.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.