Da nas vidimo pametne

1. Jao, Aurora, stresoh se, bljak! Pa zar je i incestoidan?!

Nije valjda, to je bilo pre nego što su ga uhvatili, ne verujem da više seda iko ikome :)
    I da, to im je čak bilo opravdanje za Monstruma- NE BI ON NIKAD SVOJE.
    pa šta ako ne bi svoje, tuđe je izuzetak, šta li?

Што се тиче наркомана - нека цркну, па нека су ми и род. Океј је и дрогирати се, али имај меру, брате!

Ovo, s druge strane, može pisati samo neko ko još uvek nema svoju decu.
    Šta ti sad rodiš ga, odgajaš, sve fino do neke njegove(ili njene) 16. godine ili još stariji i onda se počne pucati i ti kao Ko mu jebe mater, nek crkne? Jašta ćeš...

2. Svaka čast na temi, aurora. Do ovoga treba doći. Meni je to jedna od onih misli koju uvek iscenzurišem, pomisliš tako nešto, pa kao: ne, ne, ne, ne, ne...briši to...ju, ju, ju....
    A, realno, sve to može da se desi. Ja sam imala neke trzavice u porodici tipa oca alkoholičara i majke koja je pothranjivala alkoholizam, svesno ili nesvesno. I do skoro, ma serem-dan-danas me gricka savest da sam mogla više da pomognem, a nisam. I, ponavljam sebi ko pokvarena ploča: nisi kriva, nisi kriva, nisi kriva, bla bla truć. A niko nije bio masovni ubica. Prvo što bi mi palo na pamet (postavljam se kao mlađa sa nekim svojim razmišljanjima od ranije) je da se ubijem. Meni je to uvek prvo padalo na pamet, ali, očigledno, nikad nisam bila dosledna u tome.;) Verovatno bih (ne u slučaju masovnog ubice) pokušavala da pomognem. Ima u tom našem južnjačkom mentalitetu ta želja za požrtvovanjem, da nekom pomažeš, da ga vodiš po lekarima, da ga savetuješ, da se odrekneš svog života, pa posle da jedeš govna kako si svašta mogao za to vreme i kako ti taj i taj upropastio život, ti naši južnjački roditelji uglavnom bi bili najsrećniji kao roditelji narkomana, neverovatno kako je tamo izraženo drkanje na depresiju. Nadam se da do ovog drugog dela rečenice ne bih došla, možda bih uspela da pomognem. Možda ne. Ljudi smo, nismo svemogući. Ali mislim da bih došla do istog saznanja do kojeg sam došla i iz svojih sitnih trzavica: neke stvari ne možeš da promeniš i svako ima prava na sopstveni život i samo za isti je i odgovoran. Ima prava i da isti upropasti. Ne bih se odricala ako sam dete takve osobe, ni ako sam roditelj. Odricanje ne menja činjenicu da ti je takav neko nešto. Roditeljima uvek lakše padne odricanje: dete mi je gay, kurva, pička materina- mrš iz kuće.Rode nas, imaju priliku da nas vaspitaju, menjaju, utiču na nas i kad im se ne sviđamo, ne libe se da se odreknu, a deca im ceo život vode poštenje, kriju od njih sve što ovi ne žele da čuju, plaše ih se. Zašto oni imaju više prava na nas nego mi na njih i zašto imaju više prava na nas nego mi na sebe? Volela bih da budem roditelj koji nije izbrisao perspektiu deteta i na 'vata se odma' za odricanje. Elem, rekoh svašta što me niko nije pitao, ali suština je: tamo gde mogu da pomognem, pokušavala bih da pomognem, a vrlo je moguće da bih se na kraju pomirila sa zlokobnom činjenicom o tuđem životu, poslala tu osobu u zatvor, dom, ludnicu, bolnicu, već u zavisnosti kakva je, išla u posete, i, sa teškim ožiljcima, pokušala da se skoncentrišem na sopstveni život i pokušala da ne krivim nikoga da mi je išta upropastio.

3. Ima u tom našem južnjačkom mentalitetu ta želja za požrtvovanjem, da nekom pomažeš, da ga vodiš po lekarima, da ga savetuješ, da se odrekneš svog života, pa posle da jedeš govna kako si svašta mogao za to vreme i kako ti taj i taj upropastio život,

:) Ja mislim da ovo više ima neke veze s uticajem Turaka jer je i u Bosni tako, dok npr. u Vojvodini- cjok. U Bosni je i sad sramota poslati starca u starački dom a to što ti niti imaš mogućnosti da ga adekvatno izirgetiš ako je nepokretan, senilan i što će ti se na kraju zgaditi tvoj nakon xy godina koje sam sebi uništiš negujući takvog bolesnika- to nikom ništa.
    Ali i tamo se stvari menjaju, uglavnom na gore. Neće više niko da se žrtvuje ni za koga, ma ni jota.
    Ne znam- narkomana ne bih mogla tek tako prepustiti, ipak tu ima šanse da makar kažeš k'o Džek Nikolson u Letu iznad...- Barem sam pokušao.
    Pedofila- izopštiti, jer jebiga i ako ti se diže na decu- trpi, odseci ga sam sebi jebo ti on mater. Fora je u ovom slučaju što se liku garant više nije dizao ali otkrio da mrda na tek propupale devojčice.
    Što je još gore jer jebo si šta si jebo, što moraš i dalje? Ali jok, on je muškarčina, faca, potencija i dalje mora funkcionisati.

4. Енергија објаснила, на више нивоа.
    Проблем је што не знамо како би се понашали. Не можемо док се нама не деси. Знам доста наркомана и њихових породица, и свака се понаша друкчије са том бедом. На пример, отац је преминуо пре пар година, мајка живи са сином наркоманом који краде, лаже и питање је времена када ће да се предозира. Мајка и отац, док је био жив, су дали сваку пару на лечење. Старији брат лепо зарађује, одселио се, и не меша се док му се породица распада. И ко је ту паметан? Мајка која ће издахнути док јој све не исиса млађи син, или брат који је одустао од свега и не комуницира са млађим братом?

5. Energy roditljeji mislim da niciji nisu sjajni,,,svako od nas ima nesto da im zameri kao dete kazes svasta zato sto nisi svestan situacije,kao odrasla osoba zamerki nebi trebalo da bude,vec vodjenje onim stavrima,drago mi je sto si me rodila i izvela na put,nikog od nas nisu bacili u ruze pa evo jebite se....i kad nebi bilo tako potrudio bih se da slazem i oet isto kazem....Gledao bih da budem sutra dobar otac,al mislim da savrseno ne postoji, nemoz coek danas da iskontrolise ni sebe samog a ne jos nekog drugog.Izvukao bih sve greke mojih koje su napravili i potrudio bih se da ih ja ne ponovim....No luda vremena mozda bih pre ponovio sve njihove samo da ne napravim neku novu....

6. На пример, отац је преминуо пре пар година, мајка живи са сином наркоманом који краде, лаже и питање је времена када ће да се предозира. Мајка и отац, док је био жив, су дали сваку пару на лечење. Старији брат лепо зарађује, одселио се, и не меша се док му се породица распада. И ко је ту паметан? Мајка која ће издахнути док јој све не исиса млађи син, или брат који је одустао од свега и не комуницира са млађим братом?

Ovde je brat odustao jer je mama inertna i s nikakvim autoritetom. Gledam ja to svakodnevno. Imam prijateljicu koja je bila udata za budalu, namlatio je, ostavila ga ali i dalje je naravno zajebavav, a sin... Biće isti otac. Ali isti. A ona s njim kao da je mali sad s engleskog dvora uvezan u leptir-mašnu; raspravlja o njegovim emocijama bla bla. Mislim njoj će se obiti od glavu al hajd sad. I štaš ti sad tu? Interesantno je da kad nije s njima i možeš izaći na kraj s malim antihristom, u njenom prisustvu je pakao.
    I danas sutra, eto, daj bože da neće,ali...počne s glupostima mali šta će ona?
    Pa ta je tako metiljava da joj možeš govnima mazati po faci.

7. Kod mene u kraju ima jedan poznati alkoholičar, i to onaj teški alkos, mislim da nema još 30, a pije bar jedno 15 godina svaki božji dan, bukvalno je dan noć komiran od alkohola...kad je bio u zatvoru (zbog nasilja u porodici) pošto nije bilo alkohola pio je brion razmućen sa vodom.
    Nema šta ne radi toj jadnoj majci, ćaleta nema jer je valjda poginuo u ratu i žena živi sama sa njim, on je bije krade nema šta joj ne radi....a pri tom je i kreten onaj najgori, nema šta nije radio. Jednom je njegova keva spremila ćurku, i dok je još nije stavila da se peče on ušao u kuhinju i izjebao patku u kloaku i svršio u nju, keva spremi ručak i on kao ''mama jedi ti ćurku ja ću samo krompiriće'' i posle se hvali svima to...mada nije to najgore šta sve rade....a pritom je i agresivan, napada žene po ulici, smara za pare, kontam da bi ladno mogao i da siluje...Takav po meni treba da se zatvori i da se ne pušta pa sve da ti je rođeni brat.
    E sad...da ti je neko pedoffil il seriski ubica, to je već teže zamisliti šta bi uradio

8. Petre, šta bi uradio da ti je taj brat? Ili sin? Ili otac(to već nije interesantno jer bi verovatno, što je i logično, tražio od mame da se zajedno iselite od njega)
    I da- kaži mu da je i on pojeo svoje spermu jer jebeš ga dok je bilo u rerni to je puštalo i okolo, nije je pojela samo mama.
    Interesantno da se ovakvi boje policije. Stvarno se boje. Što rekla moja druga- Boje se organa. A organi neretko brane budalu, za ovog mog gore drot je rekao ženi- Pa dobro, polako s prijavom, nemoj ga tužiti, NIJE ON ZA KAVEZA!
    Pa misliiim...

9. Pa kažem ti, da je alkohol samo u pitanju i da vidim da odbija da mu se pruži pomoć odjebo bi ga, pogotovo ako je isti ko ovaj iz mog primera.
    I ovaj ima neki status legende u kraju, i taj se ne boji pandura, eventualno ga kad oleši kevu privedu na veče da se otrezni i puste ga i do podne je opet mrtav pijan.
    Stvarno ni ne vidim kako bi se konkretno njemu moglo pomoći uopšte?

A kažem opet, to da mi je neko pedofil ili seriski ubica neću ni da razmišljam, jer sumnjam da bi znao sam sebi da dam odgovor šta bi tad uradio

10. I da, to im je čak bilo opravdanje za Monstruma- NE BI ON NIKAD SVOJE.
    pa šta ako ne bi svoje, tuđe je izuzetak, šta li?

Jao, jao, jao, pa takve mongoloide bi takodje sa njim trebalo zatvoriti! Bolest teska!

11. jeza me prođe kad samo i pomislim na nešto slično.mogla bih da palamudim da bih odreagovala ovako,ili onako,ali zaista ne znam.i mislim da dok se u određenoj situaciji ne nađe niko zaista ne zna kako bi odreagovao,postoje samo pretpostavke.mogu samo da kažem da bih dala sve od sebe da pomognem,budem podrška,učestvujem i utičem pozitivno,kao što uvek i jesam i porodično i prijateljski i u vezama,ali onda nekada vidiš da se ti više kidaš za nekog,a tu drugu osobu zabole za sopstvenu personu,pošto nisi svemoguć i ne možeš da deluješ iz svakog tela da bi ispravljao tuđe živote nekako utuvljujem godinama u glavu - postupila sam ispravno,dala sve od sebe,ali tuđ život da živim ne mogu,odrastao čovek može da ima podršku,ali ne i da jaše i koristi ostale ljude kao štake non - stop.takođe,svako odgovara za sebe.

12. Energy roditljeji mislim da niciji nisu sjajni,,,svako od nas ima nesto da im zameri kao dete kazes svasta zato sto nisi svestan situacije,kao odrasla osoba zamerki nebi trebalo da bude,vec vodjenje onim stavrima,drago mi je sto si me rodila i izvela na put,nikog od nas nisu bacili u ruze pa evo jebite se....i kad nebi bilo tako potrudio bih se da slazem i oet isto kazem....Gledao bih da budem sutra dobar otac,al mislim da savrseno ne postoji, nemoz coek danas da iskontrolise ni sebe samog a ne jos nekog drugog.Izvukao bih sve greke mojih koje su napravili i potrudio bih se da ih ja ne ponovim....No luda vremena mozda bih pre ponovio sve njihove samo da ne napravim neku novu....

Ne žalim se ja ovde na svoje Pajko, trudila sam se da globalnije shvatim sve to. To opet ne menja činjeniu da ti ama baš ništa nisi rekao svojim postom. Ustvari, rekao si da bi postupao po nekakvom protokolu i zažmurio na istinu tako što bi ''se potrudio da slažeš opet isto''. A tema je ''da je neko vaš pedofil, serijski ubica, narkoman, kurac, palac''. Šta si rešio time što bi se potrudio da lažeš sebe, njih i ostatak sveta?

13. jedan deo posta se odnosio na tebe a jedan deo na temu.....nesto u kontextu nasi matorci i sutra mi kao matorci....

14. Ali opet, nisu sve ubice iste. Nisu svi narkomani isti. Kontam da bih mogla da budem tu za osobu cije razloge za to (jer ne mislim da se iko radja takav) mogu donekle da pojmim, ali pedofilija i silovanje su dve stvari koje ne bih mogla apsolutno nikako pojmiti i stoga oprostiti ili makar biti tu zbog nekih tehnickih stvari, koliko god da mi je ta osoba znacila.

15. E sad mi ga objasni! ;))

Ako je neki deo posta trebalo da me teši, da mi objasni kako ja svojim roditeljima ne treba da zameram ništa jer me nisu bacili u ruže (nisu mogli, ne gajimo ruže), hvala, ali ja sam sa tim kukanjem stvarno raskrstila: http://energija.blogger.ba/arhiva/?start=2.
    Samo sam pokušavala da uporedim svoj stvarni problem sa ovim većim i imaginarnim, pošto je tako najlakše da se staviš u situaciju u kojoj nisi.
    A post ti je kontradiktoran;

kao odrasla osoba zamerki nebi trebalo da bude,vec vodjenje onim stavrima,drago mi je sto si me rodila i izvela na put,nikog od nas nisu bacili u ruze pa evo jebite se...

,
    a onda:

Izvukao bih sve greke mojih koje su napravili

Zameraš, ne zameraš? ne ide...

16. mrzi me

kapiras ili ne kapiras....

17. Ne svađam se pajko, vodim konstruktivnu raspravu, zato što mi je tema zanimljiva. obraćam se tebi, jer si se ti obratio meni, nisam imala nameru da budem ofanzivna.
    Ok je da te mrzi. Evidentno ne kapiram kad sam tražila objašnjenje.;)

18. naravno da se nesvadjamo,kad ti nesto nije jasno nikad necu ni pomisliti da si ofanzivna....
    samo se nerazumemo....

http://www.diamond-webdesigns.com/webmastercentral/images/fireworks-big1.gif

sad kapiras?

19. Sad ne znam da l' ti vatromet raskidni ili sporazumni ;))

20. kako ti ono kazes nemam zajednicko ama bas nista :)

(ne kontamo se )

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.