Najodvratnija stvar koju ste pojeli

1. BUđav sir i nije toliko loš, ustvari dobar je ako si trve gurman, ali naprimer Bri ili Taleđo koji imaju miris mesec dana neopranih nogu to treba progutati. Ali u suštini su dobri.

Najgora stvar za koju sam čuo je na Tajlandu, balut. Pačje jaje sa piletom koje se razvija pa se u 16-17 nedelji čini mi se strosti skuva i onda se tako jede. Valja za potenciju muških i ženskih pa kurve ždernjaju kad krenu na posao uveče. Neko bi verovatno povratio samo da vidi odvratno pilence sa nekom vodicom koja curi onako zelenkasto i još ima i pomalo perja i kljun i skoro pa celo razvijeno. Nisam probao ali mislim da bih mogoa pošto sam izuzetno negadljiv.

A pretpostavljam da je najgora stvar koju sam pojeo bio tj. bila muda od jarca. Isečena tanko pa ispržena na tiganju i flambirana konjakom, nisu bila loša mada malo žilava.

2. Ima i onog tripa kad se muda nekog kopitara mislim dinstaju u njegovoj krvi, kao i flambirani vrapcici, celi.

3. Vrapce sam jeo, nisu loši imaju neki ukus poseban. Nije baš divljač, kao nešto između goluba i divlje patke.

Ima teleća glava u želudcu, ne znam kako se beše tačno zove, kažu da je vrh.

Ima i onog tripa kad se muda nekog kopitara mislim dinstaju u njegovoj krvi

To je čini mi se hagis, škotsko nacionalno jelo.

Kažu da po Maleziji i Indiji još postoje restoranu gde možeš da jedeš mozak živog majmuna, otvore mu lobanju dok je još živ i ti žvaćeš (mislim da u nekom Indijani Džonsu ima slična scena). To ne bih jeo više iz nekih principa nego što sam gadljiv.

4. Boršč od cvekle!

5. Kuvanu džigericu, a prženu volim. I to sam tek saznao u 12 godini mog života kod komšinice da volim prženu. lol

6. Ja sam već naveo u onoj temi za najgore piće da je najodvratnija stvar koju sam okusio pseći izmet, onako mekan i zeleno-žute boje, al dobro nisam ga svojom voljom pojeo nego su mi šupci podmetnuli u sendvič.

A od stvari koje ssam svojom voljom probao najodvratniji mi je paradajz. Ne mogu da ga smislim, lepo mi miriše, privlači me da ga jedem kad vidim kad ga drugi jedu al nema šanse da mogu i ja, odvratan mi jednostavno, al zato kečape cepam ko lud, a posebno domaće obožavam, a pica kečape pijem bukvalno, al paradajz nikako.

Najgora stvar za koju sam čuo je na Tajlandu, balut. Pačje jaje sa piletom koje se razvija pa se u 16-17 nedelji čini mi se strosti skuva i onda se tako jede.

ovu emisiju sam gledao na exploreru još pre, i sve si pogodio osim toga da ga kuvaju. Jednostavno ga otvore i pojedu onako živo. Bar sam ja tako gledao, jeli su ga pred kamerama i to kao poslasticu, a moguće da može i da se kuva.

7. @ celt

ako mislis na gorgonzolu

onda nije to samo na zapadu. ima i kod nas, i nije uopste los sir. cak je jedan od boljih.

mislim ima u pocetku kao ona blokada "jedes budj", ali ako predjes preko toga, taj sir je ustvari vrlo ukusan.

Zajebi, probah jednom to govance, i ne bih ponovo, mada ko zna, mozda bih i mogao da ga progutam. Kokos kad sam prvi put probao, umal' nisam ugin'o, al' posle kad probah i nije bilo loše.

8. Pezos kuvaju ga, i ja sam gledao nešto slično na nekom od tih kanala. Kuva se , baš je bila cela emisija samo o tome, kao o najodvratnijem zalogaju na svetu.

Meni je inače problem bio da probam dinju, ne znam zašto. Sad je satirem redovno.

9. Zajebi, probah jednom to govance, i ne bih ponovo, mada ko zna, mozda bih i mogao da ga progutam. Kokos kad sam prvi put probao, umal' nisam ugin'o, al' posle kad probah i nije bilo loše.

Буђави сир је деликатес, бре. Нема укуснијег сира од њега.
    Само што кошта у пичку материну...

10. Jeo sam puzeve i zablje batake kad sam bio u Francuskoj, mislio sam da ce biti odvratno, ali puzevi su vrhunski, bataci su kao piletina samo malo slabijeg ukusa.

11. Ima više od petnaest godina kako sam u usta stavio nešto što ni dan danas nisam zaboravio... Nešto najodvratnije što sam ikad probao, momentalno sam ispljunuo.
    U pitanju je neki "Domino" keks. Nisam mogao da verujem kakva bljutavština se prodaje. Jednostavno nisam verovao sopstvenom čulu ukusa pa sam to probao ponovo... i zajeb'o se. Ukus - nedefinisan. Nešto novo. Nešto za šta čovek tek treba da razvije čulo...

12. juhorova pileća pašteta..brrrrr...

13. трула семенка сунцокрета

14. трула семенка сунцокрета

15. трула семенка сунцокрета

e to!

16. Pohovani mozak.
    Sarme.
    Musaka.

17. Jeo sam i zmijsko meso, ali to je odlično.
    Žabe i puževi takođe. :)

18. E, da, škembići i creva.

19. u frizideru bila kantica puna masti. ja bio klinac jebiga nisam znao da je mas', mislio neki krem kurac palac, uzo kasiku i olizao je. zatim povratio ispred frizidera.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.