![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
По милијардити пут разјебао сам рачунало, па сам одлучио да поново окренем нови лист. Овог пута планирам да јебем оца на свим плановима. Узимам нови хард ( највероватније Сигејт Грин, типичан сторич, ал планирам да потерам систем на њему), на већ постојећа два (WD Cav. Black + неки матори Макстор). Сад, оћу трипл - бут. Седмица за свакодневну употребу, ИксПе за играње и неки ОС на Уникс бази који би ми служио као резерва (са посебним освртом на сурфовање по високоризичним сајтовима и повремено играње). Па, шта да узмем? Убунту? ФриБСД? Федору? Нешто четврто?
Instaliras Linuks... Koji si hipster, dechko!
ubuntu.
ali već postoji tema o linuxu.. čini mi se.
Не, не, не. Овако сам само штребер коме раде веџи, а кад бих купио Мек, онда бих био хипстер. Јебига, прљава сам свињчуга, разјебем сваки Виндовс за макс шес месеци, па ми треба нека мазга отпорна на вирусе и моја издркавања.
http://vukajlija.com/forum/teme/20121-linux-saveti
bre, bre, bre, savete vezane za linux prikupljaš ovde.
(jeste da je džimi istu temu otvorio zbog konkretnog problema, ali nije to naveo i u nazivu iste, tako da može i 'vako da se koristi, za druge savete, jelte :D)
aj sad lok :)
šta ja znam, uzmi arch recimo, ako voliš da se igraš, bakćeš, čačkaš. moja preporuka. kulji je jednostavno.
ako te boli dupe, uzmi glupi ubuntu, više je retard frendli od win-a i osX-a zajedno postao.
Нееее...! :)
Чек, саћу променим назив, па да све испадне дојајно.
čika marko, ubuntu nije glup. no je sladak i k'o stvoren za ljude koji nisu experti za kompjutere, da ne kažem za glupe ljude :P
Колико софтвера подржава? Јел нећу морати да правим неке полу-радикалне помаке када је у питању коришчење програма за свакодневну употребу?
И, да, можда је глупо питање, ал јел сви ти системи фино подржавају Флеш?
Капирам да је Убунту најпопуларнији, вероватно с разлогом, ал оћу све диспитам.
nje.. ja ti samo mogu reći svoje impresije kao korisnik istog, ali moram napomenuti da sam laik po tom pitanju, te bolje da ćutim :D
čekaj kelta da se probudi :)
На то сам и, мање-више, циљао. :)
sve podržava uglavnom.
(ako imaš neki stariji skener ili štampač možda budeš imao problema, ili neku stariju web kameru, ali generalno sve...)
ubuntu ti je najjuzerfrendliji i čak imaš opciju da ga instaliraš na windows particiji(čak i na onoj na kojoj je sam sistem), u fat32-u, ne moraš ni da praviš one ext-2 ext.3 linux particije koje retardirani windows ne vidi.
generalno samo obezbedi još jedan komp da imaš sa net konekcijom (ukoliko se odlučiš za neku distribuciju koja nema GUI po difoltu) pri sebi dok to radiš da možeš da se posavetuješ na forumima namenjenim tim distribucijama i sve nedoumice možeš da rešiš jednostavnim kopiranjem par linija kooda. ako se opredeliš za ubuntu, ili neki sličan popularni os, onda ti dodatni računar realno nije potreban.
takođe, moja preporuka je da prvo instaliraš linux, pa onda windows sisteme, iako nije toliko bitno, iz nekog razloga je meni tako lakše.
podržavaju fleš :D
e da, pazi da mu ostaviš dovoljno mesta, nemoj da budeš štur i daš mu tipa 15giga particiju. ostavi mu barem pedesetak, da ima on lepo za svoje apdejte i kurce, pošto ume da naraste. (ne na 50giga, ali ono, ostavi mu ;D)
i glavni savet, NIKAKO nemoj da tražiš savete na vukajliji, nego hajde lepo na neki forum posvećen linuksu. ovde smo svi imbecili...
da. vuka nikako. pošalji keltu poruku preko fejzbuka. ili mu pusti mail. (jer je peveteisanje dva istorodna člana okarakterisano kao gej druženje :PP)
:D
mars bre!
instaliraj ubuntu. prosto se instalira, prosto se koristi i fercera odlicno. dobro je sto ima veoma dobra podrska za njega, i puno dobrih aplikacija, tako da ne bi se nista premisljao tu.
veruj mi, kolko god ti se cinilo dobro i koliko god imao gikovsko cesanje iznutra dinstaliras neke "kul" verzije linuksa, toliko ce sutra da te boli glava kad gurnes neki stampac u kompjuter da odstampas nesto, ili usb stik za internet npr...
ubuntu je bukvalno gurnes stagod u usb, i kliknes printaj, snimaj, prebacuj, konektuj, skeniraj. ko mek. i to jebe kevu.
Зафаљујем на саветима! :)