Prijava

брт кога брига за јебене немањиће одрасти више

Care oceni koliko smo nebitan faktor bili u ww2 ocenom od 1 do 10

Kako to mislis koga briga za nemanjice

Sta si se naklatio kvacilo vise jebem ti krv

e, ajde iskuliraj se malo, Makaronac(ako ti je to pravo ime uopšte)

A, Care, koja je fora sa ovim Kotromanićima??

Ma to mu je ime, pusti ga

Care kazi mi molim te jel ona urbana legenda o coi i njegovom tatku istinita?

царе дај онај пост о томе колико су нас пута босанци сјебали у историји

Care oceni koliko smo nebitan faktor bili u ww2 ocenom od 1 do 10

9

A, Care, koja je fora sa ovim Kotromanićima??

У ком смислу?

Care kazi mi molim te jel ona urbana legenda o coi i njegovom tatku istinita?

Јес.

царе дај онај пост о томе колико су нас пута босанци сјебали у историји

Де знам брате мој, нисам био 2-3 године на Вуки редовно сиг

Marko, da ti znas koliko je Srba iz danasnje Bosne i Hrvatske obuklo uniformu Austrougarske i pucalo na Srbijance u prvom svetskom ratu, jebo bi ih jos vise.

Moj cukundeda se borio na strani Srbije, ali veruj mi malo je bilo takvih u Krajini. Trebalo je imati muda za tako nesto, jer ako Srbija ne oslobodi Hrvatsku, nemas se gde vracati. Presao je mucenik i Albaniju, i vratio se nakon pobede ziv.

Naravno, Srbi bili su mobilisani od strane AU. Poneki su dezertirali u Srbiju a ostali morali da ratuju protiv nje. Ima tu jedan dogadjaj interesantan, kad su nasi u nekoj borbi zarobili AU vojnike, tu je bilo i Srba. I sad su Srbijanci mislili kako ce ovi Srbi jedva docekati da mogu da ratuju na drugoj strani sad. Neki komandant je pitao jednog od njih da im se pridruzi u borbi, ovaj je rekao da nece, u tome mu je ovaj iscupao uvo od besa.

У неком раду прочитах да је око 50.000 добровољаца прешло у војску Србије, али да је Александар Ранковић спалио спискове њих.

Мислим, не би Аустро-Угарска отворила Добојски логор за Србе (у ком је страдало више од 12.000) тек тако. А и ваља имати на уму да су чете Танкосића, Војводе Вука, Лићански и Ужички одреди били формирани махом од Срба из БиХ и Лике.

знам да су православни попови у ау позивали своје парохијане да стану под царев барјак и боре се против србије јер су знали да ако србија добије рат неће имати такве повластице као у ау

и чуо сам за догађај са заробљавањем ау војника кад су наши упали у ров и повикали "предајте се швабе" на шта су ови одговорили "ми смо срби никад се не предајемо" , били неки личани будале

"Najvece zlocine u Macvi i Kolubari pravili su Hrvati iz 13. zagrebackog korpusa"
http://srpskoblago.rs/wp-content/uploads/2013/05/18.jpg

Jebem ti. Samo se pitam hoce li se Srbi ikad osvetiti Hrvatima za silna klanja, a da to nije mrtvo polufinale u košarci ili vaterpolu

Нисам баш сигуран да је то тачно, а и мора се имати у виду да су Срби 1914. били подељени у 5 различитих организација:

1. Цариградска патријаршија (Србија)
2. Карловачка митрополија (Срби у Угарској и Хрватској-Славонији)
3. Сарајевска митрополија (Срби у БиХ, настала 1905 конкордатом са Васељенском патријаршијом)
4. Црногорска православна црква (Срби у ЦГ, настала 1905. прогласом краља Николе)
5. Буковинско-далматинска митрополија (настала чини ми се 1848. или приближно тад, у њу убачени православци без патријаршије - Далматинци у данашњој Хрватској и Буковинци у данашњој Украјини)

Знате шта ми је исто интересантно, како се Срби из Србије ваде на ту неку мржњу Срба из околине, а притом нико не пише о догађајима као што је 1863. било протеривање свих школованих официра из војске Србије (јер су сви били из Угарске). Но свакако, тема је превише контроверзна да се о њој чита из којекаквих интернет магазина.