![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Brate.
ljudi koji tag ide za citiranje.da iokvirim u crno tudj post.kapiram da treba da kopiram post i stavim izmedju nekih tagova.kojih?
labo kv napises citat velik slovima, pa zeljeni tekst pa, tatic velikim slovima
labokv, sto se tice ferki evo ti jedna poučna defka http://vukajlija.com/dvoboj-nekad-i-sad/438814
i moj drug je prošao sa posekotinom oka, zamalo nije izgubio oko, i mi čekamo da zaboravi, posle neće znati šta ga je snašlo... Realno takvi likovi su to i zaslužili!
hvala dejs
Zime 2009, imao sam 13 godina, kad smo se vracali sa skijanja na Jahorini, bila neka maglustina, i ladno automobil iz suprotnog smera zakaci tocak kamiona ispred nas. Kamion se prevrnuo, moj cale dobro izbegao, bilo u vestima al niko nije poginuo.
Ovog leta kad sam sa ortacima vozio bajs, prelazimo preko pesackog na raskrsnici kad preko crvenog naleti nabudzeni crni mercedes pravo u nas (ne brzo, hvala bogu), izbegnemo svi al moj drug izgubi kontrolu i padne, izgrebao lakat a tocak se odvalio. Vozac mercedesa bio neki seljober, celav sa sve kajlom, izasao i poceo da nam psuje rodbinu, seme, pleme...za suvozackim mestom neka plavusa sa sifonima ko baloni, sminka se (to sam onako primetio dok se ovaj selja drao)...
Jednom sam kad sam bio na moru kao klinac dobio genijalnu ideju da odem do aerodroma u Tivtu i stanem tik do ograde, iza koje je bio avion koji treba da poleti. Avion je upalio motor, trava je počela da se ljulja lagano. Onda sve jače i jače. Posle nekog vremena počele su ka meni da lete bačene kese, limenke, pičke materine, flaše. Onda mi je otišao kačket u kurac, pa sam onda i ja odleteo u pičku materinu, nekoliko metara unazad, možda i više, nemam pojma i zaustavio se tik do neke provalije jer je motor krenuo da šljaka punom snagom i avion da kreće. Koji sam genije jebeni, a? :)
Život mi je bio u opasnosti kad sam upoznao gambija i fejsa, u paketu.
gamby: ovi iz Mitbastersa pravili štit koji te može zadržati na zemlji kada roka erbas a380! Trebao si to da vidiš! :D
Pa... prevremeno sam se rodila i bili smo u velikoj opasnosti i mama i ja. Jedva su me spasili. Dan danas se mama zahvaljuje tom doktoru. Ja se toga naravno ne sećam, tako da nemam traume. :) Jedina posledica je što ne čujem na jedno uvo, ali na drugo čujem super, pa mi to ne pravi probleme.
pre par godina na nekom rodjendanu, neki lik uperio tetku u mene nakon nekog koskanja sva sreca pa nije imao muda da puca....ali kako je mu je promjenjen licni opis mislim da se kaje sto nije....
Требало је да погинем у Неуму кад сам имао 4 године, пао сам с повеће висине на бетон. Ал' сам убеђен да је већ била тема о томе и да сам тамо писао.
Jesi, pisao si. Onda te zajebavao Seljak, pa si ga banovao. :)
Да, бре...
Као мали упао у базен, кренуо да се давим, сестра ме за косу извукла
Пао са дрвета са неких три метра висине, није било страшно, али да сам пао на главу било би.
Падао са бајса безброј пута, било је и опасних падова.
Пао једном са ограде и рокнуо тачно на браду од бетон, једно два сата није хтела крв да ми стане, могао је и врат да ми страда тад
Било ми је једном прећено ножем, срећа па лик није био довољно луд да ме избоде
Da, ja i zaboravila da me je jednom auto tresnuo dok sam vozila bajs... Nešto sam se okrenula, pa sam se zaštitila od teškog pada i čak mi ništa nije bilo. Pokupila bajs i nastavila svojim putem. Ali to nije bilo strašno, završila sam samo sa modricom. :)
Da, i jednom je neki poludeli ker veličine vučijaka skočio na mene i oborio me na zemlju kad sam imala osam godina... Hteo je da me ščepa za vrat, još se sećam te njuške jeza, al' neki čovek je video, pojurio i oterao ga. Završila sam samo sa ujedenim ramenom. Pre toga je već bio napao još nekog. A začudo nije imao besnilo, mislim sreća po mene. :/
Zači ovako
Dala ja uslov za drugu godinu i to u oktobro 2, znači na jedvite jade, i došla kući u Bosnu, zima već, ono početak novembra. Krenem do prodavnice kad drug koji drži kafanu preko puta moje kuće pita men "čujem dao se neki uslov, oće li se to zalivatu", ja šta ću, kažem čovjeku da oće, ionako bio utorak, nisam imala šta pametnije raditi. I tako se mi zapijemo u toj njegovoj kafani preko puta moje kuće, ubijem se ja, popila sam piva koliko nikad do tada, i nikada od tada. Kući sam išla na sve četri, došla u zoru, oko 5-6. I kako ja ulazim u kuću nestaje struje, a ono, mene baš briga, ja ionako ravno u krevet, međutim dok sam bauljala po sobi da se domognem kreveta srušim lampu koja je bila upaljena, al ja to nisam znala, jer, jel te, nije bilo struje. Lampa padne na otvoren kofer pun robe moje i jastuke neke, jaknu...
Sledeća scena< budi me brat koji me za kosu čupa izvlačeći me iz kreveta, mater vrišti, sami dim oko mene, ne vidi se prst pred okom GORI SOBA, GORIM JA, ODE SVE U PM. Brat me izvuko, ugasio vatru, stavio mi obloge na ruku a ja i dalje nemam pojma šta se desilo, jer sam još uvijek bila pijana :)
Uglavnom, struja je došla, lampa na stvarima se upalila i zaplila pernatu jaknu pa onda sve ostalo, mene je dim pijanu još više ošamutio,pa se nisam ni mogla probuditi sve i da sam htijel i da brat koji je išao to jutro u školu nije ušao da uzme knjige iz moje sobe u kojoj je učio dan prije (a koji inače nikad ne uči) ja bi izgorila i ja i kuća i sve. Još uvijek imam ožiljak od opekotine na ruci.
eto to je moja pričaaa
E, da.
Kad sam imao šest godina pao sam s prasetom s neke litice, ja preživeo, prase poginulo. Mislim, ne bi ono još dugo, bližio se božić al ipak šteta je da se jedan mlad život ugasi na takav način.
A šta si radio sa prasetom kad ste pali, oboje ?
lolololo
Od svega navedenog, 90% stvari mi se izdogadjalo u nešto blažem obliku.
Da upotpunimo:
6. osnovne, čas fizičkog napolju.Igralište u stanju raspada, a nama se baš igrao fudbal.I podignemo okvir gola i podupremo ga tako da može da stoji.I ništa igramo mi tu, skoro ceo čas, kad pred kraj izvodi drug korner. I kako je opizdio u stativu krene ono da pada.Normalno, ja bio najbliži golu, tačno ispred da me poklopi, a ostali se nekako izmakli umesto da zadrže konstrukciju.Šupci.Ja optimista krenem rukama da zadržim.Težak okvir, a ja nejak, zadržim ga rukom nekako, al ono krene, raspali me po labrnji, padnem ko daska, opucam glavom o beton i još padne to sve direktno meni na glavu.Sve u svemu glava mi je odskakala kao ping pong loptica tako 2-3 puta na relaciji prečka-beton.Još posle prvog udara sam na kratko izgubio svest.Jebem li ga koliko je to moje "kratko" trajalo, i koliko su oni puta pokušavali to da podignu (po priči sam ja to sam odjednom zbacio sa sebe, al kurac, nemoguće kad sam bio u nesvesti).Sve u svemu, reče doca onomad da me je opaučilo od pozadi ili da me je umesto u glavu spucalo u vrat ili grudni koš, svašta bi se izdogadjalo.Ovako je bio "samo" blaži potres mozga i naprsnuće par prstića.I žiga me jagodična kost na promenu vremena.