Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
moji su u svadji sa komsijama ima skoro 300 godina
Nemam pojma, dok sam kraće vreme živeo kao podstanar u centru, bukvalno smo svi međusobno bili kul.
Šteta što je trajalo samo godinu i dva meseca, posle se vratili u Rakovicu, i čak i ono malo što smo se mi kao klinci nešto igrali se pogubilo.
Inače, pitanje za ljude koji žive po nižim spratovima: kako se branite od komšiluka koji voli da zaviruje kroz prozor u vaše stanove i posle vas zapitkuju gluposti u vezi s tim?
Kod mene u zgradi je pravi rat oko toga.
Kapiram da spuste roletne ili navuku zavese. A na roletnama napišu
...EVO TI KURAC OPAAAAAAAAAA...
Hodas gologuz po kuci sa nozom, da vis kako ce prestanu da vire.
Ja probao, nije uspelo. xD
a kako zaviruju, onako u prolazu ili namenski priđu prozorima i njuše?
Ma babe i dede, standardica, video nadzor, samo u pokretu.
Ja vam redovno kucam po prozorima. Navuci brate zavesu, ne moze da vidi ako se ne nabije bas.
мени један део стана може да се види са комшијине терасе и неки брачни пар који се скоро доселио има бебу па кева излази на терасу да пуши. често се шетам го.
свађа може да крене само ако и њен муж изађе на терасу што се до сад никад није десило јер лик ни не пуши лоло