Prijava

Videh da ne postoji tema, tako da bi bio red da se otvori.
Pravila su ovakva. Zagonetke NE SMEJU biti oni debilizmi tipa "Puna škola đaka niotkuda vrata", jer će se smatrati spemom i biće sankcionisano.
Zagonetke MORAJU biti postavljene u okviru citata.
Takođe, jedna zagonetka ostaje dok ne bude rešena, i ne sme da se postuje nova zagonetka dok prethodna nije rešena. Opet, sve izvan toga će biti smatrano spemom.
Ukoliko zagonetka NIJE rešena u roku od dvanaest sati, može se postaviti nova, ali pod uslovom da bude pruženo rešenje za prethodnu od strane dotičnog autora.

Spem će biti najstrože sankcionisan.
Za trol će se deliti šamari i packe od strane ženskog dela moderatorskog tima.

Imate tri prekidača. Jedan od ta tri pali lampu u prostoriji ispred vas. Morate da prokljuvite koji prekidač pali svetlo, a da samo jednom uđete u prostoriju.
Nagoveštaj: Nema otvaranja vrata od sobe pa da klikćete random prekidače. Ne možete sva tri pritisnuti istovremeno. Nema "virenja" kroz ključaonicu.

Postoji tema.
http://vukajlija.com/forum/teme/998-zagonetke
Prekidač koji je na lampi pali lampu ololololo.

Al' ne iskače u aktivnim. Nek' reaguju ondlulatori.
Biošoker, jok, van sobe je. Makar reš'te ovu zagonetku pa katančite.

čitao sam ovo, nešto klikneš dva što automatski izbaci jedan, nakon čega od ta dva izabereš jedan na foru da su ta preostala dva prekidača na neki način povezana...smorilo me što je rešenje neko inženjerstvo, ne logika.

Nije inženjerstvo. Čista logika i dedukcija.

A da pogledaš kroz prozor? Lupam sad :)

Nemaš tih akcija. :)
Moraš d'izvališ. :)

Ja sam se jako razočarao u sebe što nisam ovo rešio kad sam prvi put čuo. :/ Kvalitetna je fora.

A da nisu staklena vrata?

Nisu staklena vrata, ne mo'š da gledaš kroz ključaonicu, i nemaš IC vid...
Blek, znaš odgovor? :)

Dakle, upališ jedan i držiš ga upaljenog 10 minuta, pa ugasiš i upališ drugi, udješ unutra, dodješ do lampe, ako je uključena drugi je prekidač, ako je topla prvi je prekidač, ako je ladna onda je onaj koji nisi pritisnuo...

Znam od ranije, nije fora da sad kažem. :)

Bravo bukajlijo.
Ti ožeži.

Fala :D

Hoda čovek putem kojim nikad pre nije išao. Treba stići u grad. Nailazi na raskrsnicu. Put se razdvaja na levi i desni. Kuda sada? Pored puta kuća. U njoj 2 brata blizanca. Znao je da jedan govori istinu, a drugi samo laž ali nije znao koji je koji. Čovek je jednim pitanjem saznao smer kojim treba ići. To pitanje je postavio jednom od njih ne znajući koji laže a koji govori istinu. Koje mu je pitanje postavio?

Jebo ga ti, zar si morao da prepišeš sa hrvatskog foruma, umesto sam da lepo napišeš? :)

Uffff. Saću se setim, odavno sam ovo znao.

Ne kontam koja je svrha ovoga. Nisam partibrejker, nego jednostavno, neko ko zna foru može da kaže i da ispadne pametan, neko ko ne zna može da ukuca u guglu i da opet ispadne pametan... A neko ko želi da se takmiči u tom slučaju ispada budala...

Kako bi išlo da sami smišljamo zagonetke?

Ne kontam koja je svrha ovoga. Nisam partibrejker, nego jednostavno, neko ko zna foru može da kaže i da ispadne pametan, neko ko ne zna može da ukuca u guglu i da opet ispadne pametan... A neko ko želi da se takmiči u tom slučaju ispada budala...

Па то ти је исто к'о и спортски и музички квиз... Биће такве багре али ми који оћемо да размишљамо смемо ваљда да размишљамо...

Pa Dejse brate, tako funkcionišu svi kvizovi ovde na forumu. Bar ja tako gledam, uvek možeš sve da saznaš na guglu.