Zagonetke

1. Moze ova.
    Aca je zamislio 4 broja. Izracunao je proizvod svaka 2 i dobio brojeve 2,3,4,5,6. Koji je sesti broj?

2. a budimo realni, malo ti je glupa zagonetka. hocu reci i nije zagonetka. aj da si bar zapamprcio nesto iz teorije igara, ali ovako nema veze sa zagonetkom.

3. A jebes ga, sta da mu radim.

4. Moze ova.
    Aca je zamislio 4 broja. Izracunao je proizvod
    svaka 2 i dobio brojeve 2,3,4,5,6. Koji je sesti
    broj?

Ovo je klasičan zadatak, ne vidim ništa izvan računa, a da treba primeniti. Nije da se žalim, brojevi su moje igračke, ali ne mislim da ima mnogo zainteresovanih. I ne vidim da treba biti maštovit, samo riljaj i doći ćeš do rešenja.

5. Koje brojeve je zamislio?

6. Ajde, recicu vam najlakse resenje.
    Neka su ti brojevi a,b,c,d. Tada su proizvodi njihovi ab,ac,ad,bc,bd,cd i oni su neki od brojeva 2,3,4,5,6,x gde je x trazeni broj. Primetimo da je:
    (ab)(cd) = (ac)(bd) = (ad)(bc)
    Iz ovoga sledi da proizvod neka 2 novonastala broja mora biti jednak proizvodu neka druga 2 broja. Ocigledno 3
    4=26=5x. Iz ovoga sledi da je x=12/5=2.4

7. sacekajte, sad cu vam dam zajeban zadatak, samo da iskucam.

8. glavni

Koje brojeve je zamislio?

Sqrt(6/5), sqrt(10/3), sqrt(24/5) i sqrt(15/2).

9. Kelte, garantuješ li da je mnogo zajebano, pošto se sećam da nam je profa muzičkog davao neku sličnu foru i nije bilo toliko teško?

10. kelte fazon je star ko biblija...ustvari...stariji je

11. riješila sam ovo davno
    nijemac je

12. @celt
    Klasičab Integram. Ko je rešavao zagrebačke enigmatske časopise, zna o čemu pričam. Volim da ih rešavam, ali mi za ovo treba papir i olovka. Možda kasnije, ako već neko ne bude rešio.

13. Nemac, jašta, ovo je onaj Ajnštajnov IQ test kao.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.