Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).
Skodin blog · 04. Septembar 2010.
2, 2 i 9 је решење. Мада признајем да сам
знао загонетку од раније, а тад нисам успео да
је решим.
Ni je je nisam izmislio. Znam je od kraja osnovne, samostalno sam je rešio.
Zašto dva dva devet?
A evo i zašto:
36 se može dobiti kao proizvod tri brojeva ovako:
36×1×1,
18×2×1,
12×3×1,
9×4×1,
9×2×2,
9×2×2,
6×6×1,
6×3×2 i
4×3×3.
Svi zbirovi su različiti, osim 9+2+2 i 6+6+1, zato jevi falio podatak. Znači da zgrada ima 13 spratova. Poslednja instrukcija samo utvrđuje egzistenciju najstarije ćerke. Drugo bi rešenje bilo da kaže da najmlađa ima plave oči, na primer.
kao proizvod tri brojaje i, a ne jevi.
Их, ко ће то рачунати?
Десила се авионска несрећа и сви су путници погинули међу којим сте би и ви. Када сте се пробудили нашли сте се пред двоје врата : Једна врата воде у рај, друга врата воде у пакао заувијек. Поред врата се налазе идентични тролови. На зиду иза вас пишу инструкције : "Можеш поставити само једно питање упућено тролу". Један трол ће вас увијек лагати, небитно какво питање поставите а дрући ће вам увијек говорити само истину. И само тролови знају који од њих лаже односно говори истину. То је све што вам је речено...
Шта је једино питање које ће вам обезбједити пут у рај, и зашто?
То је, мислим, једино питање за које можеш да будеш сто посто сигуран да је већ постављано на оваквој теми. :)
Pitao bi ga: Alo moronu reterdirani, šta bi rekao ovaj tvoj kopi paste međed od trola kojim putem treba ići?
glavni pobeda. Evo od mene jedna:
Sin je isao poseti ocu koji je bio u bolnici. Isao je liftom. Lift je iznenadno stao a on je znao da mu je umro otac. Kako?
Ćale mu je bio priključen na aparate, a lift je stao zbog nestanka struje i tako je lik shvatio da mu je ćale umro.
Posto ne zelim da zamre tema, postavicu zagonetku jer ih imam puno.
Lepoj princezi su se udvarala 2 mladica. Jedan je bio siromasan, a drugi bogat. Ona je volela siromasnog mladica, ali nezgodno joj je bilo da odbije bogatog, sto zbog njega samog, sto zbog roditelja koji su voleli da ima cerka bude bogato udata. Po odobrenju roditelja, koji su na kraju pristali da im zet bude onaj koji je vicniji u sastavljanju pesama, devojka saopsti mladicima:"Napisite po jednu pesmu. Ja cu da odaberem koja mi se vise svidi. Ako pogodim ko je napisao udacu se za njega, a ako ne pogodim, polazim za onoga ko je napisao drugu pesmu."
Kako je to devojka obmanula onoga koga ne voli, a da je ovaj mislio da je pogodba najpostenija?
Al sam se raspisao auu
Možda sam malo maštovit, ali može uzeti neku treću pjesmu i reći da ju je napisao bogati...
Jedan od njih je bio pesnik (drugi nije morao da zna to) ?
Ovo su one sa 10 mogućih rešenja...
Pa dobro, to što je bio pesnik ne garantuje 100% da će da napiše bolju pesmu. :P
Dogovorila se sa siromašnim kako da prepozna njegovu pesmu, pa izjeba onog na kraju.
Nije se dogovarala sa njima.
Ovaj bogati nije imao ruke, pa je morao nogama da piše. Lako je prepoznati rukopis nogom.
Hahaha, nije... Ali resenje je neverovatno logicno :)
Ma brate prosto je, rekla je da će da izabere onu koja joj se svidi i da pogađa ko je napisao, ako je napisao siromašni tu koja joj se sviđa udaje se za njega (pošto je kao pogodila ko je napisao) a ako nije siromašni napisao tu onda je kao pograšila i "mora" da se uda za pisca druge pesme koju je jelte napisao siromašni jer je bogati napisao ti koja joj se sviđa.
Bravo industrial, rekao sam da nije tesko :) aj postavljaj