Zagonetke

1. Игра се 15999 утакмица.

2. Jebiga, traži se tačan broj, a oko 16 000 može da znači, u zavisnosti od tražene tačnosti, recimo 12 000 ili 20 000.

3. kad ostane 125 timova, odigraju se 62 tekme, jedan tim ide odma dalje u prvih 32 (taj jedan plus 31 iz ovih meceva) i onda ide normalan sistem 16, pa 8, pa 4, pa 2 pa finale.

znaci tacan broj tekmi je 16000 okruglo

4. Yeahbach pogodio! Zanima me kako si došao do rešenja.

5. а шта мислиш како је дош'о, свега ти :)

6. i mene zanima, jer se ne slazem. ulazem protest!

7. @Mala Vidra
    Just curious.

8. па наш'о је на гугл, као и све досад.

9. А и мене занима што није 16000? Баш сам хтео да напишем кад се седплас убацио.

10. Rezultat jeste tačan, ali postoji mogućnost da računaš nekoliko minuta i pogrešiš, ili da bez računanja odgovoriš odmah i budeš siguran da je tačno.

11. 16k timova - 8000 tekmi
    8k timova- 4000 tekmi
    4k timova- 2000 tekmi
    2k timova- 1000 tekmi
    1k timova- 500 tekmi
    pesto timova - 250 tekmi
    dvespedes - 125 tekmi

to je do tu 15875 tekmi

onda ide ovo gore
    125 timova - 62 tekme (jedan tim ide odma)
    63 tima - 31 tekma (jedan tim opet)
    32 tima -16 tekmi
    16 timova - 8 tekmi
    8 timova- 4 tekme
    4 tima - 2 tekme
    2 tima - finale

1+2+4+8+16+31+62 =124
    pih... zabrojao sam se

12. @YCHTT
    Trenutno sam na mreži preko fona, izvešću račun polako i videće se da je 15 999. Kako bez računanja?

13. 15875
    + 124

то је то

14. Нисам гугло кеве ми. Увек има текми за један мање од броја тимова. Пробајте са 4, 8, 16, 32 ако вас мрзи да рачунате веће бројеве. Проста ствар.

15. Оно, као, ценим да је увек за један мање од броја учесника.

16. Нпр. 16 тимова, то је осмина финала.
    8 текми + 4 текме (четвртфинале) + 2 текме (полуфинале) + 1 текма (финале) = 15 текми

17. Iz svake tekme imaš jednog pobednika i jednog poraženog. Na kraju takmičenja je samo jedna ekipa neporažena.

18. skontali smo, dajte dalje

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.