Zagonetke

1. Ма то је јасно кад је 16, 32, него је занимљиво да је исто и за све остале бројеве.

2. U devet kutija imaš po deset novčića od po 10 g, a u jednoj deset novčić od po 9 g. Kako iz jednog merenja odrediti u kojoj kutiji su "falš" novčići?

3. Узмеш из сваке кутије по различит број новчића.

4. Тројицу тибетанских мудраца је ухватио кинески генерал. Пошто је морао да изврши наређење, а био је велики поштовалац Тибета, дао им је шансу да себи спасу живот играјући једну игру. Наиме, на главу им је ставио по шешир, а они су стајали у линији гледајући у истом смеру. Рекао им је да су шешири црне или беле боје и да има бар један бели и бар један црни. За све време нису смели да се померају нити да причају један са другим. Пошто су неко време ћутали, један од њих је сам решио проблем и они су ослобођени. Који мудрац је решио проблем и како?

5. Ово је слично оном кад три лика имају црвене и плаве капе.

6. Jesi li svestan da nisi postavio zadatak?

7. Па и није. Ово су мудраци, а и шешири су у питању. Да не причам да је боја тотално другачија.

8. Na grani je sedam vrabaca. Ako iz sačmare ubiješ tri, koliko ih ostane?

9. Неће остати ни један на грани јер ће ови преживели да побегну.

10. Jedan covjek je 1990 imao 20 godina, 1995 je imao 15. kako je to moguce?

11. АЈООООООООООООООООООООЈ ДОКЛЕ????

12. @glavni
    ziveo je pre nove ere.. bila je vise puta

@sijalica
    Jel si znao od ranije ili si pogodio sad?

13. Dobro jebače obrisaću...samo sam kopirao ajde de....šta se ljutiš što si pregledao pola interneta...

14. Брате, на свакој страници та загонетка.

15. Izvinite..odsad ću da postavim samo ako nešto sam smislim.

16. Ово је слично оном кад три лика имају црвене и плаве капе.

Ovo je lakše još jer je ovo onaj prvi slučaj.

17. Koliko je najmanje i kakvih tegova potrebno za merenje svih celobrojnih masa do 15 kg?

Rekli o sajtu

Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.

Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.