Zagonetke

1. Kako sad s ovim izmeriti 2kg? Ne sumnjam da je
    tačno, al volo bi da znam kako to ide.

Terazije imaju dva tasa. Na jedan staviš teg od 3 kg, na drugi ono što meriš i teg od 1 kg.

2. Јебо вас леб, није ово клуб математичара. Ај дајте неку лепу загонетку или ћу искористити свој дупли налог на коме сам модератор па ћу закључати ову тему.

3. Oko ekvatora je obmotan kanap. Produzimo taj kanap za 1 metar i opet obmotajmo zemlju po ekvatoru, samo sto ce sad biti mali razmak izmedju kanapa i ekvatora(kao prsten). Da li kroz taj razmak moze da se provuce macka?

4. Pronlemi su većinom bili čisto logički. Poznavanje matematike je svedeno na sedmi razred. Možda ima izuzetaka, sad ne mogu da se setim.

5. Како може мачка да се провуче, јеботе?

6. Боктемазо, моћи ће. Сацам израчунао. Ако је пречник Земље 6370 км, кад се дода метар канапа пречник тог круга ће бити већи за тридесетак сантима. Занимљиво.

7. moze. ako nije visa od 16 centi

8. nema veze kolika je zemlja. totalno nebitan podatak

9. Terazije imaju dva tasa. Na jedan staviš teg od 3 kg, na drugi ono što meriš i teg od 1 kg.

Kapiram, fala.

10. @Rahmetli babo Atif
    nema veze kolika je zemlja. totalno nebitan podatak

Upravo tako! YeahBatch je lepo izracunao da ce precnik veceg kruga biti oko 30cm to jest oko 15cm u poluprecniku a tu moze macka bez problema da se provuce... Ako nekog zanima ovaj podatak da ce taj razmak izmedju 2 kruznice biti uvek isti, makar obmotao oko zemlje ili oko najobicnijeg cepa i iznosice 1m/2pi sto je oko 15-16cm. Matematika sedmog razreda :)

11. па можеш, где је на мору екватор само провучеш мацу испод воде са једне стране екватора на другу. наравно пре тога јој ставиш маску за роњење да се не удави

12. Evo vam da se malo jebete sa logikom...
    Čovek je upravo završio uređenje nove kuće i zaključio da mu je potrebna samo još jedna stvar.Otišao je u prodavnicu , rekao šta mu treba i upitao za cenu.Prodavac mu reče; 'Jedan košta hiljadu dinara'.Čovek reče; 'Meni treba dve stotine', a prodavac odgovori; 'To će koštati tri hiljade dinara'.Čovek plati koliko je prodavac tražio i odnese kući ono što je kupio.Pitanje je šta je čovek kupio.Napominjemo da su svi brojevi izraženi u dekadnom sistemu, da prodavac nije pogrešio, da ne postoji nikakav popust, poseban tretman ili neka malverzacija. Svi detalji u priči su bitni.

13. куповао је бројеве да стави изнад врата за адресу

14. Jao bre kolko dobro... Zao mi je sto sam video resenje :P

15. Ја знам лика који има једну много кул ствар помоћу које гледа кроз зидове! Ај да вас видим, која је то ствар?

16. хахаха јесте, терај даље Калаш

17. Jedan momak svaki dan ustaje u 2h popodne. A sunce zalazi u 5 sati. Pri tome on svaki dan kada ustane diže sve roletne, a čim to uradi odlazi iz kuće. Od 2h do 5h nikog nema kući. Majka mu dolazi kući u 5 sati i spušta roletne. On dolazi u večernjim satima. Zašto svaki dan diže jebene roletne??