Pa isto kao i za prosli slucaj, samo sto se dogovore da prvi od njih okrene prekidac na gore(ako je dole), u suprotnom da ostave na gore.
Проблем је, ваљда, у томе што нико од њих не зна да ли је први. Иначе би било превише лако. Ја мислим да ово са затвореницима нема решења ако не знају у ком положају је прекидач.
Еј, а је л' може овако? Тактика је потпуно иста као и у претходном случају. Што би значило да ако је прекидач горе ослобађају се на исти начин. Ако је прекидач доле, први који уђе ће мислити да је редар спустио, па ће га подићи горе. Даље је све исто, само што би сваки од затвореника морао два пута да подигне спуштен прекидач, а редар би требало да изброји 198 промена положаја прекидача и био би сигуран да је свако био у соби.
posem uz vetar i youcanhandlethetruc, ova resenja sto ste opisali imaju smisla samo ukoliko zatvorenik ima mogucnosti
1. da promeni prekidac
2. da kaze ono
3. da izadje samo
ja nekako ukapirao problem da ima samo 1 ili 2. da prebaci prekidac ili da kaze recenicu, treceg nema.
E ajde rešite kad se ne zna početno stanje prekidača :)
Зајебано.
Pa isto kao i za prosli slucaj, samo sto se dogovore da prvi od njih okrene prekidac na gore(ako je dole), u suprotnom da ostave na gore.
Moze ova.
Aca je zamislio 4 broja. Izracunao je proizvod svaka 2 i dobio brojeve 2,3,4,5,6. Koji je sesti broj?
Проблем је, ваљда, у томе што нико од њих не зна да ли је први. Иначе би било превише лако. Ја мислим да ово са затвореницима нема решења ако не знају у ком положају је прекидач.
Pa nek onda odrede redara koji ce to da uradi :P
Aj probajte ovu moju
Смеју ли они да пипну сијалицу да би знали да ли је светло укључивано?
naravno da smeju, to je ključ
О каквој сијалици причате? Која је то загонетка?
Pa nek onda odrede redara koji ce to da uradi :P
Не може са два редара. Просто, неко ко уђе не зна да ли су била оба редара или није био ниједан. Тако да не би знао шта треба да уради.
Ima ;)
Једи говна.
Само сам прелетео погледом преко загонетке, мислио сам да је прекидач за сијалицу. Извинте.
JEBAČ POBEDIO HAHAHAHA!
Еј, а је л' може овако? Тактика је потпуно иста као и у претходном случају. Што би значило да ако је прекидач горе ослобађају се на исти начин. Ако је прекидач доле, први који уђе ће мислити да је редар спустио, па ће га подићи горе. Даље је све исто, само што би сваки од затвореника морао два пута да подигне спуштен прекидач, а редар би требало да изброји 198 промена положаја прекидача и био би сигуран да је свако био у соби.
Jeste :)
Vidiš da nije teško :D
Aj sad probajte moju :D nije teska
Nisu celi brojevi očigledno. Da nisu kompleksni?
Pa ti ne treba(mozda i ne mozes) da odredis ta 4 broja, ali zato mozes da odredis sesti proizvod.
posem uz vetar i youcanhandlethetruc, ova resenja sto ste opisali imaju smisla samo ukoliko zatvorenik ima mogucnosti
1. da promeni prekidac
2. da kaze ono
3. da izadje samo
ja nekako ukapirao problem da ima samo 1 ili 2. da prebaci prekidac ili da kaze recenicu, treceg nema.
sto komplikuje problem :)
Sad sam pročitao tekst i u pravu si, može da te navede na takvu misao, nisam teo jbg.
Ajde breee sto vas nema?