Zagonetke

1. Moze ova.
    Aca je zamislio 4 broja. Izracunao je proizvod svaka 2 i dobio brojeve 2,3,4,5,6. Koji je sesti broj?

2. a budimo realni, malo ti je glupa zagonetka. hocu reci i nije zagonetka. aj da si bar zapamprcio nesto iz teorije igara, ali ovako nema veze sa zagonetkom.

3. A jebes ga, sta da mu radim.

4. Moze ova.
    Aca je zamislio 4 broja. Izracunao je proizvod
    svaka 2 i dobio brojeve 2,3,4,5,6. Koji je sesti
    broj?

Ovo je klasičan zadatak, ne vidim ništa izvan računa, a da treba primeniti. Nije da se žalim, brojevi su moje igračke, ali ne mislim da ima mnogo zainteresovanih. I ne vidim da treba biti maštovit, samo riljaj i doći ćeš do rešenja.

5. Koje brojeve je zamislio?

6. Ajde, recicu vam najlakse resenje.
    Neka su ti brojevi a,b,c,d. Tada su proizvodi njihovi ab,ac,ad,bc,bd,cd i oni su neki od brojeva 2,3,4,5,6,x gde je x trazeni broj. Primetimo da je:
    (ab)(cd) = (ac)(bd) = (ad)(bc)
    Iz ovoga sledi da proizvod neka 2 novonastala broja mora biti jednak proizvodu neka druga 2 broja. Ocigledno 3
    4=26=5x. Iz ovoga sledi da je x=12/5=2.4

7. sacekajte, sad cu vam dam zajeban zadatak, samo da iskucam.

8. glavni

Koje brojeve je zamislio?

Sqrt(6/5), sqrt(10/3), sqrt(24/5) i sqrt(15/2).

9. Kelte, garantuješ li da je mnogo zajebano, pošto se sećam da nam je profa muzičkog davao neku sličnu foru i nije bilo toliko teško?

10. kelte fazon je star ko biblija...ustvari...stariji je

11. riješila sam ovo davno
    nijemac je

12. @celt
    Klasičab Integram. Ko je rešavao zagrebačke enigmatske časopise, zna o čemu pričam. Volim da ih rešavam, ali mi za ovo treba papir i olovka. Možda kasnije, ako već neko ne bude rešio.

13. Nemac, jašta, ovo je onaj Ajnštajnov IQ test kao.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.