Izmišljajmo narodne izreke

1. Ko ne može on nema projekat

2. Ko nije jeo, neće dobiti poklon.

3. склоп двије самоће оклоп казабланка као почетак новог пријатељства

4. хај грејд нонсенс више него нормално

5. Magareci kasalj nije macji kasalj.

6. е, ај измислите неке приче.
    са наравоученијем!

7. Magareci kasalj nije macji kasalj.

магарећи кашаљ подсјећа на јетија који има астму. али озбиљно

8. Može! Ja sam davno napis'o "Sveti Sava i Dzankee", saću pronađem.

9. A sto ne otvorite novu temu za to? Dobra ideja.

10. Evo ga!

Sveti Sava i Džankee

Pođe Sveti Sava jednog lepog sunčanog junskog dana kroz Kruševac da prosvećuje narod. Nailazivši tako na svakakav narod da ga pita za savet, naiđe na malog Janka, dete ćudljive naravi koje mu se obratilo rečima:
    - DESI!
    Sveti Sava spusti pogled ka detetu koje ga je gledalo direktno u oči, nasmeja se se i upita ga šta želi:
    - OĆU DA POGODIM SVAKI TIKET!
    Sava uze Džankija za ruku i povede ga sa sobom.
    - Znaš, dete drago, ja uvek volim da pomognem. Naročito tebi pošto vidim da si izrazito dobro dete sa dobrim namerama. Kao pupoljak koji...
    - DA, DA, ŠTA GOD, RECI MI KAKO DA DOBIJEM TIKET!? DA NJUKASL POBEDI! JA ARČIM!
    - Pođi sa mnom.
    Odvede ga u šumu i stadoše između 2 velike breze.
    - Dete drago, da bi dobio tiket, moraš da budeš tiket i da se ponašaš kao tiket.
    - TO MI LIČI NA MATRIKS HAHA!
    - Ne znam te vaše mladalačke izraze, ali me ipak poslušaj. Uzmi ove dve hemijske i zamisli kako tvoj omiljeni tim... Koji beše? Mančester?
    - NJUKASL!
    - Ah, izvini, molim te... Dakle, Njukasl. Dakle, zamisli, pobeđuje Njukasl, ustaje masa sa tribina i svi se vesele i ti si još dobio veliki novac!
    - TOOOO! JA JEBEM!
    - Pobogu, dete drago, kako se to izražavaš.
    - HVALA DEDA! ODO JA SAD DA ISPROBAM, FALA TI, E!
    - Nema na čemu, sve za dobru decu.

11. ево једна моја шатро басна :

Једном, док је комодо пунио батерије на оближњој обали, крај њега је стајало јато жаба. Једна од жаба је добацила другој како мисли да никада не би могла бити велика као овај комодо змај. Друга жаба је то схватила као увреду и отишла је да види приватног психоаналитичара. Следећег дана се вратила на исто мјесто и навела да је ова друга жаба била у праву, и како никада неће моћи бити велика као комодо, али као да јој није жао због тога.

НАРАВОУЧЕНИЈЕ - Комодо змајевима сијевају лајсне за жабе.

12. Ko nema rašta, on ima sučim.
    A ko nema sučim, on nema rašta.

13. Hahaha, dobre su vam price naravoucenijasne! :) Ja nemam nijednu iz spajza, tek da je spremim. :)

14. Ko nema rašta, on ima sučim.
    A ko nema sučim, on nema rašta.

ово ме бацило у ребус

15. Godine koje su pojeli skakavci su gladne godine.

16. Ko umije, njemu dvije.
    A ko ne umije, on i ne zna baš tako dobro.

17. Ko umije nije se naucen rodio.

18. немош са коња на магарца ако немаш коња

19. e, ja to ovde slicno napisala: Da bi s konja spao na magarca - uslov je da imas konja. :)

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.