Ima`l ovde ko ne hipnotisan?

1. Pozdrav!

Evo prvi put za godinu i nesto otvaram temu na sajtu. Glavni razlog je sto svakodnevno forum obasjavaja sve vise i vise glupih tema i predloga na temu "poboljsanja i unapredjenja Vukajlije".

- Da li mogu da se slike vide ako ne kliknem na njih?
    - Bilo bi dobro da spisak sa desne, bude s leve strane.
    - Zasto nije sve na cirilici?
    - Bili bi dobro da privatne poruke budu posebno izdvojene.
    - Da li moze da se napravi jos neka opcija za glasanje, posto ponekad nisam siguran kako da glasam, pa kad odglasam, shvatim da sam pogresio? (Ovo je definitivno vrhunac svih predloga!)
    - Da li bi moglo da ne pise "pre sekund" nego "online"? (Kome je bre to bitno ALO?!?!?)
    - A sta mislite o tome da objedinite definicije koje su slicne i napravite linkove i bla bla bla bla bla blaa....

Da li je moguce da ljudi zaista sede i smisljaju svakojake glupe predloge koji nista u zivotu ne menjaju? Ide li neko ovde u skolu, fakultet, posao, sport ili ne znam ni ja sta?
    Zaista se ponekad zapitam da li ima ljudi koji profitiraju od glasanja!?!?!

Ja da sam na mestu moderatora ukinuo bih forum, ili bih makar ogranicio kolicinu i tematiku diskusija na njemu, smanjio bih kolicinu definicija na 1-2 dnevno (dosta je i to, posto od 5 mogucih, 4 su totalno idiotske i krajnje nebitne), ukinuo bih definiciju dana, posto se sada sve vrti samo oko toga, odnosno da se napise definicija predvece, onda bombarduje slikama i tako da ostane upadljiva do ponovi, dok ne dobije pluseve. Zaista smesno i tzv "noulajferski".

Da napomenem da vecina definicija dana su totalno nebulozne, a klinci osnovci glasaju za njih samo zato sto u naslovu pise "sex, ziljavo, picka, kurac, bla bla bla bla". Stvarno su smorili vise.

Secam se ovog sajta pre pola godine, kada je jednostavno bio sajt, bez ikakve svrhe takmicenja, pametovanja, nadmetanja i slicnog. Jednostavno smesne, ali inteligentne definicije.

Eto, cutao sam, al` sam se iznervirao. :)

Nadam se da moja poruka ce se prihvatiti dobronamerno.

S postovanjem,
    ababovic

2. Ababoviću, ko ti drma kavez??? :)

3. Jednostavno mi je dokurcilo ovo konstantno nadmetanje i takmicenje. Sajt koji je nekada imao humoristicku svrhu, sada je postao slican Olimpijskim igrama. Ne secam se kada sam na sajtu procitao 2 zaista dobre definicije, opisane u dve recenice.

4. Najvise me je odusevio jedan post pre par nedelja. Jedan clan napisao: Odlazim! Pa onda par odgovora, a on na kraju: Dobro ubedili ste me! Necu jos da odem!

5. Imam, ja (nehipnotisan). I verujem da će se nešto smućkati od svih predloga i da će nova verzija biti poboljšanja. Kao što sam već napomenuo u def. 'problemi sa zmijom', dajte da defke koje krenu dobro, nekako ostanu duže na prokletoj zmiji, jer posle nekoliko sati, (masa ljudi prati samo ono što vidi) nešto zaista vredno ostane na početnim čitanjima i završi sa 20:0. Stiče se utisak da ima više definicija dnevno nego čitača (ocenjivača).
    Eto, ja , za sada, toliko.

6. Pa majke mi. Od 100 clanova, ima 400-500 novih definicija. KO CE BRE TO DA CITA?! Lepo, da se ogranici na jednu ili dve dnevno i da vise nema ovih definicija dana, koje samo prave takmicarsku atmosferu, a time "komercijalizuju" i definicije i sajt i uopste svrhu. Uostalom necu da kenjam - po meni je sajt izgubio svrhu koju je imao ranije.

7. Možda ne bi bilo loše da kreativniji članovi dobiju i malo više prostora - danas imaš ekstra ideje, super, imaš bonus.

8. Слажем се за дефиницију дана, стварно постаје такмичење и извлачење појмова из контекста, на пример 10 начина за паљење лампе, мајстор на косилици, стајање у реду у продавници док чекамо саламу и сл.
    Небулозе.
    И сматрам да је 3 дефиниције дневно сасвим довољно.
    Око "средњег прста" код гласања се не слажем. Ил` ти се свиђа ил` ти се не свиђа. Или не оцениш.

9. Apsolutno se slažem za ograničavanje def. i za ukidanje defnicije dana.
    Koliko se sjećam ovo je pre pre para dana bila def. dana http://vukajlija.com/50-poena/80439 nemam ništa protiv djevojke, ali molim te, zar pored par dobrih definicija, ovo da bude tako dobro izglasano...Niđe veze.

edit: Nek se napokon složim sa Artemidom u nečemu... :D

10. Хахаха није ваљда?
    А за ту дефиницију дана се дигла фрка. Главни парадокс је то што су за њу гласали ЧЛАНОВИ САЈТА а не неко други. Јбг.

11. Pa u tome i jeste problem. Glasali ljudi za definiciju da bi djevojka mogla da ode na čet.
    Jel sad ja trebam napisati def tipa: Jao fali mi još samo skoro 500 glasova da zaokružim na 3000, ali nije to da ja tražim da mi dajete pluseve već sam to onako napisala.

Još jednom da ponovim, nemam ništa protiv djevojke, nije to jedina definicija tog tipa, ima ih koliko hoćeš.

12. Treba ograniciti broj definicija na 1-2 dnevno. Po meni je to optimalno. Taj kuj je pametun, tom ce i to bit` dovoljno da napise dobru definiciju AKO MU JE VEC TOLIKO DO TOGA STALO U ZIVOTU. A ne od svakog kretena po 5 neubloznih definicija. Ovaj spisak s desne strane se menja u sekundi po 20 puta.

To sto se tice glasanja i srednjeg prsta, taj ko je to predlozio zaista nije normalan. Ja sam se upisao od smeha kada sam procitao taj predlog. :))

13. Ма тај средњи прст, ја се сва умусавим кад га неко помене. Уа средњи прст!

14. Ja sam za to da se ogranici!
    Stvarno nije normalno dovoljne su dve definicije na dan svakom normalnom nolajferu ovde pa i meni.

15. @ababovic , pozdravljam te i podrzavam u svakoj stavki.
    ZIVELA REVOLUCIJA
    +

16. I šta ćemo da radimo kada se poseta udvostruči? smanjićemo na jednu u 2 dana? Problem nije u brojnosti definicija (jer će toga uvek biti) nego u njihovom filtriranju.

Takođe, mislim da nema suštinski ništa loše sa definicijom dana. Realno postoji jedna najbolja definicija u toku dana, samo što često to nije prema glasovima. Verovatno treba razmišljati u pravcu da se promeni sistem glasanja... bilo je reči o tome ranije, npr. da ne vredi svačiji glas isto, tj. da utiče popularnost glasača, da li je glasač admin :P, moderator, stariji član ...

17. Тако је! Кад неко од првих 20 чланова по популарности цепне неком минус, да се рачуна као 5 минуса! :П А кад мени да минус неки нООб, да се рачуна као 0.02 минуса!
    :П :П :П

18. Kaizene, i ne mora da se ukine definicija dana, ranije sam pokrenuo temu ne mogu sad da je nadjem, da se uvede trece dugme i da svakog dana mozes da se odlucis samo za jednu da bude def dana itd...aj molim te probaj da nadjes tu temu i okaci link. pa cak i to za vrednost glasa je bilo pominjano...

hoce se sadzaisa ista promeniti ako damo dobre predloge ili da se manemo corava posla?

19. nešto sa glasanjem definitivno treba menjati...

20. opet, definicija dana nije problem. suština problema je što glasovi ne odražavaju kvalitet definicije, ili preciznije rečeno, loše definicije imaju puno glasova, a stare dobre definicije malo.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.