Prijava

http://www.imdb.com/title/tt0109831/ Ova je mlogo dobra.. Vazda sam se smijao..
edit: eno Uroš već kačio.. Kad ne gledam..

Sestra se lešila od takvih filmova tako da sam silom prilika ispekao žanr, evo par hajskul romantičnih komedija da povratiš od miline, preporuka eksperta.

http://www.imdb.com/title/tt0356470/

http://www.imdb.com/title/tt0337697/

http://www.imdb.com/title/tt0455967/

http://www.imdb.com/title/tt0377092/

Jedini koji se meni svidio je o nekoj zeni koju zarobe Indijanci, pa se ona tamo kao spetlja sa nekim od njih, cini mi se da se Tokala zvao, a ovamo je kao cekaju muz i djeca, pa ona onda pobjegne mada to nije htjela nego zbog neke svoje prijateljice koja je takodje zarobljena i potom dodje vojska tu koju predvodi neki dugokosi pukovnik plavusan sa svojim indijanskim skautom koji se zove Bloody Knife i oni onda pobiju ove Indijance i tako vidite da sve znam o radnji samo ne znam kako se film zove...

I bas kada sam ovo otkucao, prekucam na nesto slicno na engleskom i pronadjem koji je film u pitanju:
http://www.imdb.com/title/tt0120216/

Овај је баш глуп (Ајде?!) али можеда прође као занимација:
http://www.imdb.com/title/tt0125022/

Овај је нешто бољи, мада и даље су ту у нивоу:
http://www.imdb.com/title/tt0206926/

Ne boje se. Tajno ih gledaju, da niko ne zna. :) Boje se da će biti odbačeni u društvu ako priznaju da ih gledaju.

Ја волем такве филмове! :)) Одлична тема! Ништа ми не пада тренутно на памет, али чим падне долазим да поставим ;))) Јооој, колико филмова! Све ћу да поскидам! :)))

Evo jedne romantične komedije, koja se pomalo razlikuje od zacrtanih referentnih zapleta žanra. Svaka preporuka:

http://www.imdb.com/title/tt0460740/

lololo gledo sam ovo tolko je glupo da je dojaja kako to da niko nije spomeno fokerove

Не знам што се људи боје овог жанра, као и сваки жанр, има одличних али има и крш филмова.

Не бих баш рекао да је као и сваки други жанр, пошто му је онај романтични део посебности, истовремено и голем хендикеп. Квалитет филмова који спадају у друге жанрове не зависи толико од самог жанра. Ромкомови имају урођену ману :)

Мени су ти филмови као зона сумрака - скроз оперисани од реалности, природни закони више не важе, али у овом случају не дешава се оно чега се гледалац плаши, него оно што би желео да се деси. На неки начин има доста сличности са телевизијским СФ-ом (Стар Трек и тако то). Аутори не обраћају пажњу на то да не мош за 5 минута да скокнеш на други крај галаксије, да ванземаљци не причају енглески, а ванземаљке немају сисе ко џабулани, бродови немају гравитацију итд, како би влажне снове милиона гикова бар мало приближили стварности (и узели им кинту). Тако и ромкомови приказују својој публици оно што би она желела да буде. Али није. У стварности, дебелој, сиромашној, "несхваћеној" четрдесетогодишњој девојци, неће се никад десити да богата пастувчина, бујне косе и широкијех рамена, открије њену унутрашњу лепоту и заборави на хорде пичака које га салећу. Или, смотаном, њањавом штребероиду, који воли да пише поезију девојкама, неће се десити да тиме освоји неки авион. У филму, што је више јури, све јој се више свиђа, јер је "спреман да покаже колико му је стало до ње". Да то покуша у стварности, добио би судску забрану прилаза, опуштено.

Такве су и оне рњаве у којима неке врх порнићарке шатро крену да траже по граду неког ординари Џоа да га часте... и случајно набасају на лоше одглумљеног смотанка (са свеже обријаном батином). Свима је јасно да нема ништа од тога, али МНОГО би волели да то може тако. И зато и настају такве ствари. РомПорнКом ФТЊ

Деси се да нека романтична комедија буде пристојан филм, али само зато што надокнађује недостатке на другим пољима.

Много ти то филозофираш. Ени Хол је романтична комедија, али се исто тако води и онај ужас са Фредијем Принс Џуниором. Истеривач ђавола је хорор, али хорор је и Даркнес фолс где је најстрашнија ствар нестанак грицкалица.
Филм или је добар/заниљмив или није.

Tako je!!! Slažem se sa Urošem. Počela sam da sastavljam spisak predloženih filmova i različitih vrsta papirnih maramica :)))

Не волем. Ал' има једна добра, гледах је пре 100 година, са Хитом Леџером, не знам како се зове. "Петсто дана љета" је ок исто.

ванземаљци не причају енглески

Koji će ti znanje jezika dok je vavilonske ribice.

Meni je dobar film onaj dakle Titanik, ima taj neki kvalitet u vidu dobrote i tu notu finoce sto volim da pogledam ako me kontate kacam sam ili sa nekim, pa pustim i gledam uz neki viskic vrste skup. To jedino, inace volim vise neki opusteniji zonfic, fabulu i to.

recimo ovaj http://www.imdb.com/title/tt0343660/

zbog par scena nije me mrzelo da premotam traku i odgledam ga sam u bioskopu dok sam radio u nj....

Chasing Amy je okej.

Истеривач ђавола је хорор, али хорор је и Даркнес фолс где је најстрашнија ствар нестанак грицкалица.

Добро је што си и ово поменуо. И са хорорима је слична прича. ЈАКО тешко један хорор може бити одличан филм, онако уопштено, по мерилима осталих филмова.
Сам жанр носи са собом негативан кредит, који филм мора да надокнади.
Нису сви филмови подједнако романтичнокомедични. Једни имају само елементе тог жанра, док други у потпуности понављају ону љигаву матрицу ододзгоре.
Ал добро, све зависи какво мишљење имаш о самој "романтици".

Filozоf

Chasing Amy je okej.

Da bre, vrhcina.

А сад сам се сетио једне - Мис Марч. ЈЕБЕ!

http://www.imdb.com/title/tt1151922/