KK Partizan

  1. Ne uzbudjujmo se, ovo se znalo...

  2. Više smorilo da pišemo kako smo prejaki..... hnjo hnjo hnjo

  3. Pa dobro je da smo uspeli da uzmemo titulu.
    Uspeh je ogroman. 11 puta biti prvak.

    Nismo bili baš nešto jaki ove godine, posle odlaska Pekovića, tako da sam zadovoljan sezonom. Polufinale Jadranske mi je, onako, jedini neuspeh, ostalo je sve odrađeno kako treba.

    Napravili smo nekoliko mladih igrača oko kojih će se vrteti tim u budućnosti i biće to sve kako treba i sledeće godine.

  4. Meni je veći fail što nismo prošli u top16. Jebeš jadransku ligu, i da smo bili jači jevrejčinama bi se namjestilo, pokrali bi nas svejedno, ovu sezonu su jevreji morali osvojiti da prekinu dominaciju, zato su i pozvani. Ušli na fajnal 4, uzeli bodove za evroligu, bole nas patke....
    AL EVROLIGA NIJE SMJELA ONAKO!

  5. Мени је ово једна од најдражих титула! Да образложим:
    1. Никад није била оволика разлика у квалитету и искуству тренера.
    2. Као и сваке године кад они мало ојачају жесток притисак јавности.
    3. У овој четвртој текми је атмосфера била на ивици линча, срамотно понашање!
    4. Такође нерегуларни услови за игру у последњој текми!
    5. И све је било спремно да се игра пета а ко зна шта би се ту све дешавало због притиска који би јавност тек онда створила.

    Слажем се да је ово морало доста убедљивије, морало је 3-0 али смо другу одиграли пичкарски! Толико пичкарски да не памтим такво издање, сви сем Лучета потпуно заказали у другој. Али како рече Мачван јуче: "Не можеш неког да добијеш 10 пута у сезони заредом па макар то била и Звезда :Д

    Nismo bili baš nešto jaki ove godine, posle odlaska Pekovića

    Управо то, без њега је тим једноставно 50% слабији хтели ми то да признамо или не. Колико је он битан показао је после у НБА где је био међу најдоминантнијим центрима, успео чак и да уштопује Двајта Хауарда.

    Гледајући сва тумбања играча током сезоне ја мислим да је сезона веома успешна, јбг остаје жал за ТОП 16 али шта сад не може увек. Добили смо Бертанса који може да постане језив играч, плус Лучића који је једини цело финале одиграо добро. А Кецман доктор је погодио увек кад је требало!

  6. Мени је ово била најмучнија сезона. Толико да нисам могао да се натерам да идем на плеј-оф утакмице. Откад је отишао Пековић, нисмо добили нити једну озбиљну утакмицу. Просто је то био један просечан тим, типа Будућности или Олимпије. После овакве две сезоне, Јовановић просто мора да иде.

  7. После овакве две сезоне, Јовановић просто мора да иде.

    Хвала му на свему али мора! Превише неискусан за Партизан.

    Откад је отишао Пековић, нисмо добили нити једну озбиљну утакмицу.

    К'о што већ рекох био нам је 50% тима.

    Тежак и мучан други део сезоне због тога ми је титула једна од најдражих.

  8. Meni je veći fail što nismo prošli u top16. Jebeš jadransku ligu

    NIsam to očekivao na početku pa mi i nije neki fail....očekivao sam ovo što smo uzeli + finale sa Ješama...

    Мени је ово једна од најдражих титула! Да образложим:
    1. Никад није била оволика разлика у квалитету и искуству тренера.
    2. Као и сваке године кад они мало ојачају жесток притисак јавности.
    3. У овој четвртој текми је атмосфера била на ивици линча, срамотно понашање!
    4. Такође нерегуларни услови за игру у последњој текми!
    5. И све је било спремно да се игра пета а ко зна шта би се ту све дешавало због притиска који би јавност тек онда створила.

    Ovde si u pravu. I meni je drago zbog toga. Sada se treba pojačati dobro, a ovih naših par klinaca ostaviti jer će samo biti još bolji...oni ne mogu sada neka čuda da dovedu i biće nešto jači sledeće godine, ali ništa preterano...Treba da ih jebemo dokle god možemo....

    Гледајући сва тумбања играча током сезоне ја мислим да је сезона веома успешна

    Slažem se. Što se mene tiče uspešna sezona i mnogo dobar detalj mi je kada su naši košarkaši pevali onim ciganima što su ostali da se dernjaju:
    TITULA
    TITULA
    SLAVIĆE SE TITULA
    PARTIZAN JE ŠAMPION
    PEVA CELA SRBIJA!!
    http://www.kkpartizan.rs/vesti/1066.jpg

  9. Ништа од А лиценце поново. Звезда ће, изгледа, у Еврокуп што је добро, али ће и АБА лига да изгуби једну лиценцу, па ће се у Евролигу само два првопласирана у АБА лиги. Трећи ће у квалификације. Можда је и то добро. Такмичење ће добити на значају, али се веома мора водити рачуна о регуларности у том случају.

    Што се тиче Партизана, плашим се да ће после оваквих одлука лоша финансијска ситуација да наметне и то да се клуб окрене јадранској лиги, док ће онда амбиције у Евролиги знатно опасти, а самим тим и популарност, спонзори итд. Добра страна ће да буде да неће морати више да се долази на утакмицу два сата раније да се заузме место. :)

  10. ^ jel to zvanicno da smo opet ispusili za A licencu? Znam da je bila prica da postoji mogucnost da izduvamo,al da smo prvi kandidati..

    Sto se mene tice, sezona stvarno teska. Kad se gleda po imenima, mislim da je svako od nas mogao da pozeli ovakav tim. Al valjda Vlada nije uspeo da izvuce max iz njih, a tu pre svega mislim na motivaciju, jer su mi nekako delovali mlako u vecini tekmi .

    Ono sto je za mene obelezilo sezonu jeste katastrofa od slobodnih bacanja, i jos veci utisak je ostavio JAKO SLAB skok u napadu.. jeste da nam je otisao veseli, i da nam macvan nije skocan kao gist i lazme,al mislim da sad znam kako su se osecali nasi protivnici kad smo im kupili skoro 50% promasenih suteva.. To dvoje pod hitno popraviti.

    Sto se tice trenera, Vlada me najvise razocarao kad je u BG protiv armanija pravio faul na 4 razlike,a to je rezultat koji nas je vodio dalje jer smo dali kos vise u gostima. Tu je poklonio pleju 2 bacanja, otisli na 6 , i nije bilo povratka.
    I generalno,tokom cele sezone, mislim da nije kapacitet da sklopi sve kockice. Medjutim,gledao sam ga pre neko vece kod tegeltije na sosu, covek najiskrenije pricao o nekim stvarima, a kad sam slozio kockice i video kako se ponasao u zelezniku,shvatio sam da je to jedna ogromna grobarcina koja zivi za to da pisa po ciganima, sto je i uradio! Onako dostojanstveno trpeti pljuvanje, psovanje, smiriti igrace i odrzati fokus na igri pored one silne ciganske zgadije u publici je za svaku pohvalu, i ima ogroman plus kod mene.

    i za kraj, ne znam koliko je realno,voleo bih da ostane plej. Ne zato sto je mnogo kvalitetan, nego zato sto ce to biti prvi put posle 10godina da partizan u pripreme ulazi sa prvim plejom. to je jako bitno za evroligu,posto prvih par tekmi moze da resi prolaz.

  11. Medjutim,gledao sam ga pre neko vece kod tegeltije na sosu, covek najiskrenije pricao o nekim stvarima, a kad sam slozio kockice i video kako se ponasao u zelezniku,shvatio sam da je to jedna ogromna grobarcina koja zivi za to da pisa po ciganima, sto je i uradio! Onako dostojanstveno trpeti pljuvanje, psovanje, smiriti igrace i odrzati fokus na igri pored one silne ciganske zgadije u publici je za svaku pohvalu, i ima ogroman plus kod mene.

    Kako me smara to "on voli partizan" i "dobija zvezdu - super je" fraze. Čovek je loš, ne zna sa izmenama, ne forsira one kojima "ide" nego one na koje je navikao. Ja Lučića i Milosava volim, ali u evroligi Milosav je usrao motku, a igrao 30 minuta po utakmici. Šut za dva 30 za tri 27%. Pa daj bre. Rekao sam još kad sam otvorio temu, da ne očekujem da osvoji Jadransku, da je prolaz u top16 veliki uspeh. Ali ne mogu da gledam onako lošu igru. Danas su objavili da se Dule vraća. Daj Bože.

  12. А је л' Дуле раскинуо уговор са ЦСКА? Нешто ми се чини да је имао уговор на три године.

    ЕДИТ: Газимудо, новости из УЛЕБ-а су незваничне, али већ су по новинама.

  13. Kako me smara to "on voli partizan" i "dobija zvezdu - super je" fraze. Čovek je loš, ne zna sa izmenama, ne forsira one kojima "ide" nego one na koje je navikao. Ja Lučića i Milosava volim, ali u evroligi Milosav je usrao motku, a igrao 30 minuta po utakmici. Šut za dva 30 za tri 27%. Pa daj bre. Rekao sam još kad sam otvorio temu, da ne očekujem da osvoji Jadransku, da je prolaz u top16 veliki uspeh. Ali ne mogu da gledam onako lošu igru. Danas su objavili da se Dule vraća. Daj Bože.

    Covek je uzimajuci u obzir kvalitet igrackog kadra, dobar...kenjas i to mnogo...

  14. @ crno

    Nisam dovrsio misao. Dok sam ga slusao kako iskreno prica o nekim stvarima,shvatis da je i on covek od krvi i mesa. da li je losiji od Duleta? Naravno. Da li je toliko los da ga treba proterati, nije. Mnogi ga prozivaju da je forsirao matorce,dok su klinci grejali klupu,al on je iskreno rekao da nije imao luksus da ubacuje klince da sticu iskustvo, po cenu da izgubi titulu.
    A to sto kazes za fraze i kurce palce. Pesic je u Nisu pre par godina prekinuo utakmicu na kratko, i celu konferenciju za stampu posvetio tome sto su grobari pevali " a poruka za pesica i cigane - da mogu samo kurac da nam popuse".
    Vladu su pljunuli cigani, bukvano pljunuli. Psovali mu sve zivo i mrtvo, sa pola metra od njega. Igrace su nam iz publike gadjali loptom u glavu, a covek je dostojanstveno rekao: " svako se dokazuje kako ume, neko pljuvanjem, a neko kosarkom"
    To je za mene CAR, a makar bila i fraza, boli me tuki.

  15. Нису га Звездаши пљували, већ Човићеви ФМП-овци.... Права Звезда за коју ја навијам је на чекању, а не у приватном власништву неког муфљуза и сина му Човкета јуниора.... Иако подржавам Карија и пар играча, у суштини ме боли курац за тај тим....
    Владе вам је добар стручњак, ово му је била тек друга сезона, а колико се сећам, Вујошевићу је ШЕСТ година требало да са Партизаном уђе у топ 16 фазу Евролиге (Владе је то већ урадио прошле сезоне), а имао је Вујанића, Милојевића, Крстића, Шћепановића, Авдаловића (није можда баш неки калибар, али је свакако барем за класу изнад било кога од ваших садашњих плејева) итд.... Још је млад тренер, грешке ће исправљати, а и не може се очекивати да наши тимови доводе скупе играче прве класе за Евролигу јер им буџет то пре свега не дозвољава....

  16. Ne bih se slozio da su pljuvali covicevi,nego zadrigle cigansture koje su se popalile sto je zvezda nakon X godina dosla u neko finale. Covic nema navijace, on ima simpatizere, a to su ljudi koji zive 5 zgrada oko hale koji navijaju za FMP.

  17. Титула првака Србије је коначно изгубила и било какав значај, овом одлуком су се Србији посрали у фацу. Ћокси и разне прелазне управе су коначно истерали своје, обезвредили су титулу и куп до краја. Оно што је почето кад су нас на силу натерали у Јадранску лигу сад је коначно завршено.
    Биће јебено, прво јер се ТОП 16 од наредне сезоне мења и имаће много више утакмица а само учесници финала Ф4 Аба лиге иду у ЕЛ, тако да ћемо морати да све амбиције окренемо према АБА лиги да би могли да преживљавамо. Олимпија и Цибона, уз Цедевиту ће сад појачати буџете до максимума а ионако су имали много већи буџет од нас. Сви ће сад да гризу још јаче, Будућност ће вероватно да уложи паре јер сад имају реалне шансе за ЕЛ а треба очекивати и да ФМП набије огроман буџет за следећу сезону. Никад неће бити тежи пут до ЕЛ.
    Дуле се враћа сигурно то је колико сам чуо готова ствар и то је оно што ме радује, Влади је већ пронађен аганжман у иностранству да се и он обезбеди што се новца тиче. Повратак Дулета је пре свега због новонастале ситуације јер ће нам опет требати неко да од клинаца и пар матораца извуче максимум и покуша немогуће.
    Ја сам убеђен да смо довољно јаки и да ћемо сигурно бити међу 4 за Ф4 а тамо једна утакмица одлучује све.
    Од ЕЛ нисам ни очекивао ништа друго него да нас зајебу по ко зна који пут.
    И из много горих ситуација смо се извлачили тако да не бринем много.

  18. The Big Dipper
    ...
    Владе вам је добар стручњак, ово му је била тек друга сезона, а колико се сећам, Вујошевићу је ШЕСТ година требало да са Партизаном уђе у топ 16 фазу Евролиге (Владе је то већ урадио прошле сезоне), а имао је Вујанића, Милојевића, Крстића, Шћепановића, Авдаловића
    ...

    Иако бих волео неке друге људе више од Дулета волео да видим на клупи, ово просто нема везе са истином. Не може да се пореди клуб у тренутку кад га је Вујошевић преузео са оним што је оставио. Кад си већ кренуо да набрајаш, већину тих играча који су били носиоци игре тих година је направио сам Вујошевић. Крстић, Перовић, Пековић, Авдаловић? Они су били смешни кад су дошли у Партизан. Друго, буџете које је имао Вујошевић на почетку не могу да се пореде са тим што је Влада добио. Требало је тад бити бољи од Будућности која је имала три пута више пара и редовно нас добијала. Сад је Влада добио клуб који има сасвим пристојан буџет (рецимо у рангу Лјетувоса) и обезбеђен пролаз у Евролигу.

    Просто, две године је сасвим довољно да се види да ли је неко калибар да води евролигашку екипу. Пошто је за те две године, највећи успех био у Милану када су му измене правиле пете личне грешке, јасно је да он није тај калибар. Такође, за све ове две године је имао сву подршку клуба и навијача (док Дуле својевремено није имао исту) који му и сад желе све најбоље у покушајима да покаже како може то што сад изгледа на не може. На другом месту.

  19. Тада је и Партизан имао загарантован пролазак (тј. само им је финале требало) јер смо имали два представника ;-). Једне сезоне су Звезда и Будућност били, друге је Партизан играо Супролигу, а Будућност Евролигу, треће су Партизан и Будућност играли Евролигу.... Тек у сезони 2003/04 смо имали једног представника....
    Кад је Вујошевић преузео клуб играчи попут Станојевића, Шћепановића, Петровића, па чак и Чанка, који је тад знао да забележи по неку добру партију су били све само не почетници и за њихов развој је заслужан колико и за Леброна Џејмса.... А и Вујанић је дошао тек са 21 годином, а не као клинац....
    Лијетувос Ритас је захваљујући том буџету, уместо у Евролиги, играо у Еврокупу....
    Петина Партизановог буџета је отишла само на Мачванову огромну плату коју вуче из Макабија, а требало је платити и Лоуа, а потом и Џејмса, а странци сигурно не играју за џабе и љубав према клубу....
    Исто тако, Божић и Кецман су превише матори и то је очигледно, Радуљица није баш оправдао очекивања, а Рашко Катић није калибар за првог Евролигашког центра, Чакаревић је испао рупетина, Милосављевић је превише играо топло-хладно и ко на крају остаје у том тиму а да ваља? Лучић и Мачван.
    Вујошевић је, за разлику од Јовановића имао и доста више искуства, поготово што се тиче младих играча, док се Јовановићу тек завршила друга сезона као првом тренеру (из тог мандата има 5 трофеја и један одлазак у топ 16).
    Владе није имао Новицу, Трипковића, Тепића, Пековића за целу сезону, Марића, Рашића и Мекејлеба, већ тим који је у поређењу са нпр. тимом из 2010. смешан....
    Превише се очекује од њега, ако је Вујошевић пуштен да направи систем, нека се пусти и Владе....

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.