KK Partizan

1. Da, ovaj tim je mlad, i treba verovati u njih. Ja ne očekujem rezultate ove godine, tipa osvajanje NLB-a, ajd' domaće prvenstvo i kup možda, ali i vi ste jaki, tu je i Radnički i Vojvodina, evroliga dokle doguraju, doguraju.
    Ako to znači da smo mi sad KK sledeća sezona, nek' ti bude.
    Više volim da vidim mlade momke koji će da izgaraju na terenu za šansu da igraju, nego da osvajamo trofeje sa Vladinom igrom "baci Raduljici".

2. Ma Dule je izjavio da je drugo mesto u NLB prioritet i to ima da napadne svim silama, mora da se obezbedi EL.
    A za ovog lika iz Klivlenda baš svi kažu da je timski igrač i da igra dobru i jaku odbranu, poenter je ali zna da asistira. No videćemo treba nam neko iskusniji ne sme da nam najstariji igrač bude Čakarević treba neko da preuzima odgovornost sad kad je Kecman otišao.

3. Pošto je tema KK Partizan neću da se osvrćem na osporavanje Rakoča da ne spemujem (umeo bih da odgovorim argumentovano).

A i ove godine mi imamo ogromnu prednost u treneru, sad se to malo obrnulo otišli su Vlada i Pešić.

nego da osvajamo trofeje sa Vladinom igrom "baci Raduljici"

Pošto je poznato da ne cenim Vujoševića još od Gana na ovamo, da kažem koju na tu temu.
    Vlada je prošle godine odneo pobedu u trenerskom nadmudrivanju sa Pešićem doduše sa prilično jačom ekipom od Karijeve.
    Taktika bazirana na igranju na centre je naprotiv Vujoševićev koncept, ili kako ga papagajski pretenciozno mnogi košarkaški radnici i navijači nazivaju sistem.
    Duletu sam odavao priznanje upravo za rad sa centrima, da bih kasnije saznao da je Vlada Jovanović bio taj koji je individualno radio sa centrima (najmanje od Pekovića pa nadalje).
    Plašim se da ako Partizanu rezultatski pođe po zlu ove godine mnogi navijači će vrlo brzo da se odljube od debelog...što ne bi bilo prvi put.
    Ovde imam u vidu kako su ocenjene od strane navijača dve više nego uspešne sezone pod palicom Vlade Jovanovića. Mislim da je bilo poprilično veliko nezadovoljstvo, meni lično neobjašnjivo (zna se da u EL navijam za Partizan).
    Potajno bih voleo da ove sezone u Partizanu najviše pokažu Lučić, Miljenović, Anđušić, Čakarević, Milosavljević, i Musli (ne mora tim redom).
    Živi bili pa videli.

4. Taktika bazirana na igranju na centre je naprotiv Vujoševićev koncept, ili kako ga papagajski pretenciozno mnogi košarkaški radnici i navijači nazivaju sistem.

Ja to nisam skontao tako. Vujoševićev "sistem" je valjda rad sa mladim igračima, jaka odbrana, skok - fizička košarka. Bilo bi bezveze da neko sistemom naziva spuštanje lopte na centra.

Plašim se da ako Partizanu rezultatski pođe po zlu ove godine mnogi navijači će vrlo brzo da se odljube od debelog...što ne bi bilo prvi put.

Ne slažem se. Ima preveliki kredit da bi se tako nešto dogodilo. I mislim da su svi svesni da se u ovu sezonu ulazi sa mladim timom, tako da očekivanja nisu prevelika.

Potajno bih voleo da ove sezone u Partizanu najviše pokažu Lučić, Miljenović, Anđušić, Čakarević, Milosavljević, i Musli (ne mora tim redom).

Lučić je eksplodirao krajem sezone, reprezentativne obaveze je ispunio na najvišem nivou, velika šteta što se povredio. Slažem se za Anđušu i Milosava, s tim što bih dodao Bertransa, ako bude prostora za njega. Čakarević je, po meni, promašen slučaj.

5. Pošto je tema KK Partizan neću da se osvrćem na osporavanje Rakoča da ne spemujem (umeo bih da odgovorim argumentovano).

Pazi voleo bih da čujem šta imaš da kažeš jer ni ovo što sam ja napisao nije bez osnova, ovo je mišljenje najboljeg trenera Evrope Željka Obradovića. Posle one njegove rečenice 2005 da je on osvajao i osvajaće trofeje a da dotični i još par njih neće da osvoje ništa ako nastave tako, ja sam počeo da pratim malo šta ti košarkaši rade. On je u jednoj preskupoj i premoćnoj Taukeramici ostao bez trofeja koliko se sećam a sve što je radio jeste biflanje svog košgeterskog učinka. Drugo znam da je u Efesu nije poštovao trenera ni najmanje. I treće to je čovek koji je svoj sukob sa Jarićem stavio iznad reprezentacije i doživesmo bruku.
    Nemoj da misliš da hoću raspravu ili tako nešto nego samo da ti odgovorim da nije ni moje mišljenje bez argumenata. Kao što rekoh voleo bih da čujem šta ti misliš o njemu, niko njemu ne spori znanje, sigurnu ruku i 20 + poena na svakoj tekmi ali je težak egoista u pitanju.

A ovo za rad sa centrima je bila patka da se ne bi navijači potpuno razočarali odlaskom Duleta, nikakav uticaj tu Vlada nije imao. Da to nije istina videlo se i tokom dve sezone gde je Vlada uspeo da promaši svakog centra kog je potpisao i da od istih nije napravio ništa, da nisu mrdnuli što se tiče napredovanja. Od Slavka koji nije znao loptu da uhvati je Dule napravio solidnog igrača a za Pekovića je lično zaslužan što je ispao to što jeste.

Vlada je prošle godine odneo pobedu u trenerskom nadmudrivanju sa Pešićem doduše sa prilično jačom ekipom od Karijeve.

I Dule je nadmudrio Karija i to kad je Kari imao u najmanju ruku podjednako jak sastav i poprilično skuplji od Duletovog.
    Drugo Dule je jedan od retkih trenera koji nebrojano puta nadigrao jednog Željka Obradovića tako da iako i on greši niko ne može da me ubedi da on nije vrhunski trener.

6. Dobro to za sistem sam banalizovao. Naravno da se podrazumeva čvrsta odbrana, skok (pa tome valjda svi timovi teže), igra na centre i vraćanje lopte na otvoren šut spoljnim igračima. Al' nije Vujošević izmislio toplu vodu sa tim. Hvala Bogu, da ćeš kada imaš dominantnog centra ili centre da koristiš svoju prednost.
    Ovo rad sa mladim igračima je već diskutabilno. Izbačeno je tu par igrača pre Partizana neafirmisanih. Pre svega mislim na Novicu i Lučića na primer. Naravno i Veseli, al' zabole me za stvaranje igrača nesrpskoj reprezentaciji (bolje onda kupiti stranca koji pravi razliku, doduše Veseli je pogrešan primer jer je za male pare dobijen vrhunski igrač). Evo na primer, više bih voleo da se istraje na tome da se od Čakarevića napravi dobar igrač nego od jednog Bertransa.
    Ali bilo je primera i da su dovođeni mladi već formirani i igrači koji su bili nosioci igre u svojim seniorskim timovima, a neko ih prisvaja kao izdanak Partizanove škole. Primer: Peković (on bi i igrao za Srbiju da ne beše debelog), Tepić...sada Anđušić, Milosavljević.
    Mislim možda je i Kecman napredovao one sezone u Panatenaikosu (karikiram) , ali nije on izdanak Obradovićeve i PAO-ve škole košarke.
    Za Čakarevića se ne slažem. Odličan je odbrambeni igrač, a napadački se dokazao u Radničkom, u Partizanu još nije, ali ni Milosavljević još nije dostigao nivo na kojem je igrao u Radničkom.
    Što se Vujoševića tiče i bezrezervne podrške navijača, ponavljam živi bili pa videli, i neću, bar danas, više da vam smetam na temi, ;-))))))
    EDIT: @Tucan Kamen
    Jbg, istovremeno smo kucali komentare da ne ispadne da te ignorišem, ajde sutra ću ako mi posao dozvoli da se osvrnem na Rakoča (kojeg ne idealizujem), Obradovića (kojeg ne volim, ali poštujem prvenstveno zbog rezultata) i Vujoševića (kojeg ni ne volim, ni ne poštujem).

7. Čakarević je promašaj tako da od njega apsolutno ništa ne očekujem, igra on dobru odbranu ali u napadu je raspad. Od Milosava ne očekujem neki napredak preterani, on igra dobru odbranu a napad kako kad. Bertrans je veliki potencijal.

A Peković kad je došao u Partizan je bio prosečan igrač i ništa više a to šta je sad ti pogledaj. On je bio sve samo ne formiran igrač, ko je pratio video je.

8. Opet me teraš da pogazim reč ;-))))

Pekmen je za Atlas davao po 40 poena.
    Naravno da je Vlada naučivši ga da koristi i levu ruku, i usavršivši sa njim levi i desni poluhorog, od njega napravio čudo od igrača, ali nema to veze sa tzv. sistemom, nego je zasluga pojedinca, u ovom slučaju Vlade. Zato sam dao primer sa Kecmanom i PAOm. Da ne kenjam više.
    Samo ću te zlobno-retorički pitati: Šta Vujošević ima osvojeno od trofeja van Srbije?
    A sutra obećavam nastavljamo sa konstruktivnom diskusijom.

9. Ne znam na čemu se bazira to da Zvezda ima jači tim? Na Rakočeviću?
    Partizan deluje sasvim dobro, bolje nego prošle godine, a Vujošević je trener i po za Vladu koji ima mnogo da uči, kao i trener Zvezde. Pod košem opet jači, naravno, gde je i najbitnije. Naša igra je igra na centre.
    Nemam pojma svake godine sam gledao Zvezdine navijače kako upoređuju ekipe i nekako isčačkaju da su bolji od nas (samo ne poslednje dve). Teren sve pokaže. Imam rispekt prema ovoj Zvezdinoj ekipi jer je jača nego prethodne godine, ali da je bolja od Partizanove, to nije nikako. Ima Partizan kvaliteta i to mnogo.
    Biće ovo dobra godina i cepaće se dobar basket.
    Od Partizana očekujem da osvoji našu ligu, bude drugi u Jadranskoj i igra najbolje moguće u Pioniru u Evropi. Da sve od sebe daju na tim utakmicama.
    Opet, nešto mi govori da će ova ekipa šokirati i nas Grobare i pokazati mnogo više nego što se očekuje od nje.

Što se Vujoševića tiče i bezrezervne podrške navijača, ponavljam živi bili pa videli, i neću, bar danas, više da vam smetam na temi, ;-))))))

Ja mislim da će podršku imati i to masovnu, a ti Dože nikada ne možeš da smetaš ovde. Tvoj post je milina čitati jer puca od poznavanja materije.

10. Ne znam na čemu se bazira to da Zvezda ima jači tim? Na Rakočeviću?

Koliko sam ja pratio fabulu radnje niko i nije napisao da Zvezda ima jači tim. Očigledno da mnogi misle da eventualno neku prednost Zvezda može da ima samo zbog toga što je očigledno podmlađivanje u Partizanu.

11. Koliko sam ja pratio fabulu radnje niko i nije napisao da Zvezda ima jači tim. Očigledno da mnogi misle da eventualno neku prednost Zvezda može da ima samo zbog toga što je očigledno podmlađivanje u Partizanu.

Ne mislim ovde, nego vlada neko opšte mišljenje sa ljudim sa kojima sam pričao. Kao da je titula već kod vas. Pa ono, nije. Može biti, ali nije. Na to mislim.
    Ljudi samo pričaju "Stig'o Rakoč, naša titula"....nije to baš toliko jednostavno.

EDIT: Jel izlaziš u pola 7 na basket Gonzo?

12. Koliko sam ja pratio fabulu radnje niko i nije napisao da Zvezda ima jači tim.

a trenutno mi imamo jači tim,

Jeste Dog je to napisao inače se ne bi ja uključio u diskusiju. :D

Inače uvek poštujem kad neko argumentovano priča u ovom slučaju piše. Tako da Dože dobrodošao si kad god imaš šta da napišeš. Kad budeš imao vremena napiši to za Rakoča. E sad što se ne slažemo za Duleta a koliko vidim i Žejka to je druga stvar :D
    Džoni je napisao suštinu i ja i dalje mislim da smo i sa trenutnim rosterom u najmanju ruku egal (jači :D) a ne sa pojačanjima na 1i 5 koja tek trebaju da dođu.

13. Kure rekao sam Bogdanu da ću doći ako uspem da stignem, ali za sada situacija nije baš izgledna.

14. Objektivno, prvo treba da se izborite za EL sledeće sezone, a trenutno mi imamo jači tim, bar na papiru. Doduše ima mesta u EL za 2 tima iz Jadranske lige.

Hehe, nemoj to..

15. Objektivno, prvo treba da se izborite za EL sledeće sezone, a trenutno mi imamo jači tim, bar na papiru. Doduše ima mesta u EL za 2 tima iz Jadranske lige.

Ljoljk.

16. Jeste Dog je to napisao inače se ne bi ja uključio u diskusiju. :D

Znači da fabulu ipak nisam pratio toliko pažljivo. :)
    Meni je ipak jedna druga stvar znatno interesantnija, a to je sada već legendarna priča o Duletovom radu sa mladim igračima i kako on od njih pravi čuda. Bojim se da to baš i nije tačno.

17. Ma Dule im samo uteruje strah u kosti, disciplinu i baca ih vatru kad se najmanje nadaju ako tad zaseru to je to završili su sa Partizanom. Ima čelične treninge i autoritet je pa ga svi poštuju a kad sve to spojiš oni daju svoj maksimum. Dok su Vladu pojedinci doslovce zajebavali ove dve godine da je par puta i Danilović morao da reaguje i najebe im se milosne majčice :D
    Ono što je sigurno nema više splavova i sprdanja. Kod Duleta nema cile mile i svi moraju da igraju odbranu.

18. Tucani to je definitivno tačno, jer je prošle sezone bilo očigledno da Vlada nema potrebni autoritet naročito kada vidiš kako je komunicirao i davao instrukcije tokom tajma na svakoj utakmici.

19. Ma Dule im samo uteruje strah u kosti, disciplinu i baca ih vatru kad se najmanje nadaju ako tad zaseru to je to završili su sa Partizanom.

To je Duletov glavni adut. Nema protivljenja njegovim odlukama, jer on ako ga izbaci iz ekipe, on je prosječan igrač čija karijera će da visi o koncu. Zato on ne može da bude trener velike ekipe. On da mršne jednog Navara (lupam), taj će koliko sutra da nađe angažman. Disciplina i strah u kostima, kao i oprobani princip od 3 greške, jesi li zajeb'o stvar 2-3 puta, odma' na klupu. Pa ti vidi oćeš li da daš 200% ili nećeš. Znam ja, meni je rođak igrao prije 3 godine u Partizanu. Tj. doveo ga je Dule, ali nije uspio da se probije do prvog tima, pa je bio u Hemofarmu na pozajmici, pa svugdje pomalo i eno ga sad u Leotaru. :D Kad je debil, zajebava se. Mada je još mlad, 22 godine, može od njega nešto da bude, ako se uozbilji...

20. Ја бих волео да дог кад дође мало поткрепи чињеницама тврдњу да је Пековић давао 40 поена у Атласу. Можда мене сећање вара, али он је дошао у Партизан као клинац од 18-ак година и пре тога ни у Атласу није имао неку запажену улогу као што је није имао ни у Партизану прве сезоне. Штавише, на трибини је владало мишљење у тој првој сезони како нема ништа од њега.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.